標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁?? [打印本頁]

作者: 碧咸女--翠翠    時間: 2004-12-12 07:36 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??
包括麻見到(陰陽眼啦)定係聽到??
咁當你感應到/見到佢既時候有咩感覺呀??
我想知道如果係見到就見到啦~
咁如果係感應到呢??係點~係你覺得有丫定係........我都唔知點講好~
總之有咩感覺丫??

作者: 小丘    時間: 2004-12-12 07:59 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

通常會感覺到,偶爾會見到。
典型特徵:氣壓低,從骨子裏寒出來的寒氣,呼吸困難,有被跟、被監視的感覺。
作者: 死神天使    時間: 2004-12-12 09:35 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

我就冇陰陽眼的,不過可以感覺到!!
佢地出現的話,我會打冷振,就算30幾度都會
有時仲會見到添!!!!><

作者: 。琳.    時間: 2004-12-12 10:21 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

都會感覺到嫁..''
  突然間..起晒雞皮//打冷震//氣壓低//覺得好寒....等等''
作者: chaluluga    時間: 2004-12-12 11:30 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

我是學神功的,眼就還未看到但靈体在附近時雙耳會感到有些壓力,如果用手去感應(特別情況下)會有小許發麻發脹的感覺.當然如果是鬼級以上感覺就更強了.絕大多數靈体都是帶有陰氣的所以亦有寒意的感覺,by the way用手感應過後有時會感到有些不適(陰氣入体)所以近得佢地多都係冇乜益的.
作者: 小C    時間: 2004-12-13 12:16 AM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

渾身的不自在~
我可以接受到住在跟現實世界不一樣的朋友,
不過不太接受到他們提示本人事情的方式~
作者: kermuel    時間: 2004-12-13 01:40 AM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

我通常係感覺,但就未見過,如果有靈體係我大約3米範圍內,我會有起雞皮同陰寒ge感覺,如果係比佢監視ge話,我後腦位置仲會有種壓迫感.
作者: feliloveryo    時間: 2004-12-13 07:44 AM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

Um........我見唔到佢地....但會感覺到同聽到........
都唔太想見到呢...............
我想知佢地係咩形態嫁呢???
作者: sumsum2    時間: 2004-12-13 11:33 AM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

我係感覺到,雙耳會有耳鳴...突然之間會好驚~
作者: 永恒混沌    時間: 2004-12-13 01:43 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

我自己都不清楚哦!或许有或许无吧?!
作者: cow911cow    時間: 2004-12-13 02:21 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

不知大家有沒有看過異度空間,我覺得張國榮在開場時說的話很有道理,他說人見到鬼是因為人聼過和看過一些關於鬼的信息(電視,電影之類),因此產生有鬼的錯覺,如果一個人是未聼過鬼的話,相信他也不會怕他不認知的東西吧
作者: Extra    時間: 2004-12-13 05:31 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

打冷陣就冇啦,好似俾人睇住咁lor.....
作者: 鬼畜潮?吹★    時間: 2004-12-13 07:13 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

成身有寒意....幾有壓迫的感覺!陰風陣陣.......

作者: keung45138    時間: 2004-12-13 09:17 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

基本上大家都是大同小異的。
我的感覺都是差不多,會感到寒,加上有一種強大的壓迫力。

作者: kathycheung    時間: 2004-12-14 07:23 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

有點不自然~
精神突然間集中,
合上眼後, 感覺更強~
作者: anakini    時間: 2005-6-20 05:20 AM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

touchwood i dont have these experience anymore since abt 10yrs ago,
since i went to church n temple very often after something terrible been happeing to me.
(will tell my story later if i have times to type as its long story)
i can feel those 'friends', usually i feel dizzy when there is 'friends' arounds.
n i can hear, but never see it, only once i see which was in shadow form.

作者: 桃    時間: 2005-7-1 02:28 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

我隻耳仔有時會聽到佢地講野甘...
會FELL到.....
作者: salvia    時間: 2005-7-1 03:20 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

我感覺到d係要睇我ge~
心理
如果我好嬲 我會感覺得勁d
但一般ge~話 mama
作者: 野原•新之助    時間: 2005-7-1 03:56 PM     標題: 呢到有幾多人係可以感應到鬼嫁??

我可以感應到,一fell到有野行埋黎,頭髮會有幾枝會樹起.
仲可以見到小小好似霧咁既野.............

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0