標題: 有冇人試過玩野玩出禍? [打印本頁]

作者: bb1976728    時間: 2005-9-3 12:20 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

在中學時期,一般學生都愛玩筆仙,銀仙…
那些玩意小學時都已經玩過了!沒新意!那時的我對靈魂、鬼、神、UFO及宇宙最感興趣~
當時對鬼、魂…之類感興趣的有一位同學!而我和那同學也十分要好,像兄弟般。
有一日上科學堂因為阿Miss病了!就請來了鄧Sir代課!鄧Sir係我地另一科的老師,而佢係最講文主自由,最講多方面思考〈現時的公式教育,那年代佢最為前衛〉!佢話今曰唔教書,同大家講下另類課題!那課題就是心靈感應!
之後問了一些問題等……………..而最後做了一個實驗(由之前的問題帶出)兩人分成一組,大家嘗試在心中想出一個數字,嘗試只用精神作交流,看看能否讀出對方心中的數,(數字一定唔會太大啦!太大估到係神仙啦!係由1~9,都要9份1機會~並唔易嫁)!
唔知係咪同個同學Friend,佢話我估中,而佢真係估中了我心裡的號字!落堂後食飯我和那同學仍圍繞
那話題,數天之後,我又再跟那同學說那話題,重同佢講買了一本第六靈感控制法的書看,叫他今晚睡
覺想作我作為引導,而我就嘗試靈魂離體去找他並在第二日說感想!當晚我如常11:30睡覺,睡前再看看
那本書如何靈魂離體,之後我開始睡覺及跟指示做,那時矇矓之間發現自己由腳開始感覺漂起,直至到了肚腩位置心感不妙,一驚!那漂起感覺沉回下來!當時驚係因為心諗如果漂左出黎入唔返去咪死!
第二日回學校,那同學見到我即問我有冇試,點解感覺唔到你?我就張昨晚的事告訴他,之後如常上堂.
到了放學前兩堂,我見到那宗教主任陳sir入黎班房,之後鄧sir話陳sir揾我有事,叫我出去!那時我跟了陳
sir出去了後樓梯!佢話我昨晚給邪靈騷擾,要立即幫我驅魔,他叫我念耶和華和誠心禱告!而他手中拿着
聖經,在我頭上作法,大約半小時,陳sir話:暫時幫我張那邪靈趕走,但呢D邪靈會今晚再來找你,那時並不
用驚及念耶和華天賜我力量,張那些邪靈驅走,過了今晚就沒事!還命領我立即交出那邪書!(告發我之人你們都應該估到是誰吧!)
到了當晚,我忘記此事,很快就睡着了,不知睡了多久,人突然醒了,發覺全身動彈不得,望去床尾,發現了
一隻鼻勾勾,青面,陰陰咀笑,身體大小如8~9個月般的小孩!更發出陣陣尖笑聲~~~~~~~~~的妖怪!
當時好驚!重彈不得,叫又叫唔出(因為我瞓碌架床,阿爺阿嫲瞓o係下面,想叫醒佢地救我)我不知所措之際突然記
得陳sir叫我念經,那我合上眼念念念,不知多久,我偷偷望,發現一切回復平靜,嘗試動四肢,一個無情力
呯一聲撞到床板,嘈醒去阿爺阿嫲,重比阿爺鬧添!
呢個故事係叫人唔好咩都亂試亂玩,有D後果你係估唔到嫁!
(親身經歷第6篇)
[hidepoll]
作者: Hollyren    時間: 2005-9-3 01:24 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

究竟樓主認不認為那本教你第六靈感的書籍是否與那靈體小孩有關呢???
之前聽說某些有緣人在書局或者圖書館會找到一些秘密修煉的典籍引人修煉後就出事,但是是真是假就不得而知了.............
作者: bb1976728    時間: 2005-9-3 01:33 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

那本書籍本人曾再回書局及最多3間找但找不到啊!
(自己找,沒有問書局的人)
作者: sze393    時間: 2005-9-3 01:41 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

好采你發現得早....如果唔係....
你諗你現在會點呢....??
仲話你朋友出賣你....!!

作者: browneyes    時間: 2005-9-3 08:48 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

哇~好驚喎~如果玩到咁~
不過我相信吾係個個人都做到~
要好似樓主咁有d能力先可以~
可惜我是天生絕緣體~
甚廚感應之類都做吾到.......
作者: 苹果    時間: 2005-9-8 10:04 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

那楼主如果当时你朋友不出卖你的话,你的SIR就不会知道,也不会帮你,那你不是翘翘了啊,这样是或,你朋友出卖你是不对,那如果他不出卖你的话,那就酿成大错了!
感觉很刺激哦。想试下又不敢。
作者: 風之劍客    時間: 2005-9-17 11:57 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

有..我d fd玩過..
驚動哂全級..
個兩個女仔..有成兩星期..差唔多一個月冇返。
作者: bb1976728    時間: 2005-9-29 01:47 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

下面引用由風之劍客2005/09/17 11:57pm 發表的內容:
有..我d fd玩過..
驚動哂全級..
個兩個女仔..有成兩星期..差唔多一個月冇返。
因乜事冇返先?係撞到D污糟嘢定係點先?講多D聽下丫
作者: herman8296    時間: 2005-10-5 08:53 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

如果我初中的時候知道有這本書
我一定會四處找來試
不過現在不敢了
怕怕
作者: manyanbb    時間: 2005-10-6 04:23 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我試過玩哩d乜仙乜仙,比佢地meet左個心係大比度,果時幾驚,日日都見到自己大比有個心心,因為玩果陣我同d fd叫佢走唔走,之後佢話咩要打,我訓醒一覺就有個心心
作者: 見習巫女    時間: 2005-10-8 02:53 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

你讲既我就无玩过,不过就中过“蕉”。
记得上次同同学玩笔仙,玩完之后就齐齐返宿舍,点之一踏入宿舍果条界既时候,对手臂就开始痛,就好似肌肉劳损甘痛发,但系我呢几日跟本就无做过操重工夫,都5知发生乜事,野又做5到,睡不了~痛左我两日!
作者: hyc11    時間: 2005-10-10 07:10 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

呢d同靈界接觸gei野咁無謂玩啦, 始終人鬼有別, 你搵佢or佢搵你都唔好, 大家係唔同世界咪幾好, 但係有d人就偏偏唔識死去玩乜仙物仙, 果D唔係仙黎架, 係遊魂野鬼黎架, 唔好以為佢講少少野你就當真啦, 佢講唔出你就慶幸啦, 證明佢法力低, 惹火佢都無咁驚, 講中哂你D問題先得人驚呀, 法力高就怨氣勁, 無咩可能可以請得走......
所以大家千祈唔好玩啦, 咁好彩比你請到個'高人'就大檸樂啦
作者: bb1976728    時間: 2005-10-31 02:51 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

下面引用由hyc112005/10/10 07:10pm 發表的內容:
呢d同靈界接觸gei野咁無謂玩啦, 始終人鬼有別, 你搵佢or佢搵你都唔好, 大家係唔同世界咪幾好, 但係有d人就偏偏唔識死去玩乜仙物仙, 果D唔係仙黎架, 係遊魂野鬼黎架, 唔好以為佢講少少野你就當真啦, 佢講唔出你?..
呢D野都係細個至玩,大左都唔會玩!
其實玩呢D真係好無謂,大家都係唔玩好過玩lu!
作者: 365452020    時間: 2005-11-26 11:30 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我覺得`````咩都可以玩``````
就是與靈有關的不要玩``````
睇過(見鬼10)的朋友就知道```````
這些東西```````不要隨便玩````````
作者: keira    時間: 2005-12-9 08:48 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我沒有玩過,
以前中學時期lunch time的時候看到同學在玩"手仙",
一共有7~8個同學左右吧,
她們在學校的有蓋playground玩,
玩的時候她們都說感覺到手有一些東西在動,
但玩完她們也沒有事~
即使她們沒有事,
我還是害怕不敢玩...
不過我想知道...下午玩這些"手仙","筆仙"等等...會請得到靈體嗎?
作者: bb1976728    時間: 2005-12-10 11:51 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

下面引用由keira2005/12/09 08:48pm 發表的內容:
我沒有玩過,
以前中學時期lunch time的時候看到同學在玩"手仙",
一共有7~8個同學左右吧,
她們在學校的有蓋playground玩,
...
首先--->手仙我個人覺得太無稽,不可信,心理因數多D
筆仙又係,心理因數大於其它,而碟仙就話因為D靈體吃飯D飯係反轉
而隻碟反轉又可藏靈魂(靈體)...........
其實我都未玩過碟仙,但我覺得碟仙比較邪~~!!!
不玩為妙!!
作者: 大頭怪嬰    時間: 2005-12-29 01:24 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

其實,"仙"這東西,不是用來玩的!!(貪玩的朋友注意!!!!!)
仙是用來占卜,但就不可以問那個"仙"的年齡,何時死,何時生和名字,
而我的朋友個fd既舅父就試過"玩"碟仙,一個月之後死左.

作者: 朽木留亞    時間: 2005-12-29 02:52 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

見過有小同學玩銀仙, 仲用左我的事情來問個銀仙.... 不過問出來的結果唔準, 可能佢地層次太低, 請來的魂都唔係知咁多野都未定...
作者: 0915505282    時間: 2006-3-9 11:40 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

玩過手仙=  =不過係我個fd~但有日唔知話佢一定死梗....
但到以+都仲生歐歐~我唔知係佢郁定真係咩=  =

作者: 陳細粒miyavi    時間: 2006-3-12 01:47 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我未試過~
但係d fd試過玩到比鬼上身
之後,,,我地無人再玩,,,刀無人敢再提件事
作者: 阿特蘭提斯人    時間: 2006-4-3 12:10 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我玩過碟仙呀,,,,,,不過冇玩出禍...我隔離班有人試過,,,,嚇到暈咗
作者: 小肥    時間: 2006-5-9 04:34 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

樓主你中學時是否於九龍灣區讀的.....
因我讀書時都有一個亞Sir同你講的差唔多...
我已前身邊有好多朋友玩, 如筆仙、銀仙、指仙、碟仙等, 但我傱來無參與因為我對靈體比較敏感, 所以盡量唔會去接觸, 亦見過有人玩到抽離唔到, 成人話d靈體同佢一齊對佢好好, 又會無端端同空氣講o野, 但我覺得只係佢自己想出o黎..........
作者: Cherry∼*    時間: 2006-5-9 05:13 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我以前試過同同學玩過手仙同筆仙...
好彩冇事發生...
不過到大個就覺得呢d野唔好接觸最好...
後果真係不堪切想...
作者: shayuu    時間: 2006-5-17 09:58 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我曾經聽聞我有個堂姐玩過,
好似係中左招.
果時搞到好大,
要入醫, 佢仲啞左一陣時間(幾個星期左右)
作者: choilin    時間: 2006-5-19 01:18 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

小時侯常玩銀仙和碟仙
沒出過什麼大問題
卻試過可能避開了一場劫
話說當時玩的有一個男孩
他問碟仙我一會兒可有事嗎?)
碟仙的答覆是會受傷
經我們追問下才知那男孩隨後會去跟人講數
那麼我們便問碟仙可有辨法化解
它固答說只要過了下午6:00便可沒事
於是我們便不許那男孩走直到6:00
作者: tata-joe    時間: 2006-7-20 11:36 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

讀初中嗰陣有朋友都叫我試下,可唔可以抽離嘎?
但係一定要心無雜唸先可以成功,
最終我都冇試,因為我怕..~!..哈哈.
作者: meyesscorpio    時間: 2006-7-21 10:39 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我成日玩個D筆仙手仙架啦
問D問題多數都唔準..一時時準
其實D鬼又有乜可能會知道你將來既野呢?

作者: willfq    時間: 2006-7-27 10:45 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

管理員按:無意義回覆。
作者: DinCat    時間: 2006-8-26 01:45 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

下面引用由阿特蘭提斯人2006/04/03 00:10am 發表的內容:
我玩過碟仙呀,,,,,,不過冇玩出禍...我隔離班有人試過,,,,嚇到暈?
點樣嚇到暈?
我覺得....佢唔黎搞你就阿哩吉帝啦!
重要去搞佢=.=索索地"
作者: 蕭塞豐乳中    時間: 2006-8-29 04:23 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我聽就聽得多,玩就無玩過,亦都唔敢玩,我唸D人玩都係因為距地要面子,係朋友面前唔可以無面,唔可以認衰仔,所以就去玩,結果出事先黎後悔.
作者: 阿然    時間: 2006-8-30 02:02 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

有個朋友就, 玩玩下養左2隻鬼, 話比張床佢訓tim!
之後另外一朋友上佢屋企訓, 夜馬馬見到冷氣機成日自己轉另一個溫度.
同埋有個男人黑影係佢面前.
之後養鬼果個朋友同佢講番, 原來果張床平日係比果隻鬼訓...
我心諗, 佢朋友真係大整估!=.=

雖然未出事, 但我估, 只係遲早問題~
作者: K仔    時間: 2006-9-19 06:09 PM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

我在中學時期都跟朋友一起玩過碟仙!!
還不小心把碟子弄破了!!但什麼怪事都沒有!!
那到底是我們太幸運還是跟本沒有鬼魂被請來!!
因為如果真的有鬼魂在未請走它們時把碟子弄破~
聽聞會惹來不幸什至會鬼上身!! 點解會這樣的呢?
作者: 阿bee    時間: 2006-10-29 04:33 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

如果個靈魂真係可以出來我都想嘗試下玩,因為好似好有刺激feel咁!
作者: celia0313    時間: 2006-12-21 11:08 AM     標題: 有冇人試過玩野玩出禍?

樓主有msn嗎??
我想你add我...有d野問你....
唔該哂.....
celia_lovejoey@hotmail.com

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0