標題: 家有怪聲-.- [打印本頁]

作者: ckpl0624100    時間: 2004-10-24 01:16 PM     標題: 家有怪聲-.-

我以前屋企部電視成日自己開著
過了一陣又會自己關掉
有時仲會聽到棹子移動聲
我好肯定係屋內發出的
但係自從我生日我朋友送了一套塔羅牌比我之後
這些怪事就冇左
咁係咪同套牌有關架?
作者: derrickman    時間: 2004-10-24 02:06 PM     標題: 家有怪聲-.-

kakaaa........唔駛咁擔心既~~~~我屋企間唔中都會咁ga la!!!
最正就係我成日都勁夜先返屋企,多數都係半夜.....
通常行到去lift門果時就會自動開定等我,當我岩岩行晒入去又會自己關門~~
我多數都會係心入面講聲[唔該晒]~~~
作者: derrickman    時間: 2004-10-24 02:58 PM     標題: 家有怪聲-.-

AoA"v可能係由細睇到我大啦~~~~
有時半夜去廁所果時我都會係心入面講句[大佬...搞還搞,去埋廁所先好開party!!]
總之你心入面真係[接受]到佢,咁就唔會有太多怪事發生ga喇^_^

作者: 戀愛物語    時間: 2004-10-24 05:48 PM     標題: 家有怪聲-.-

我屋企都冇發生過d咩事~會唔會係你地時運低所以先見到果d野??
作者: sze393    時間: 2004-10-25 02:24 AM     標題: 家有怪聲-.-

可能呢 d係家神呢...!!
你都唔駛咁驚嘅...!!

作者: supermax84    時間: 2004-10-25 09:42 AM     標題: 家有怪聲-.-

只要你屋企無咩怪事發生,唔影響到你,就算用都唔使驚啦,當如识多個朋友.
作者: Calamity    時間: 2004-10-25 04:26 PM     標題: 家有怪聲-.-

下面引用由sze3932004/10/25 02:24am 發表的內容:
可能呢 d係家神呢...!!
你都唔駛咁驚嘅...!!
I wanna to know what is "家神"? Does it is the god we "put" it in our home?
作者: 小丘    時間: 2004-10-26 08:38 AM     標題: 家有怪聲-.-

。。。。。這個不関塔儸的事情吧!塔儸並不是什麽邪惡之物,並不會有什麽問題。
反倒使你所說的這種現象,很像是國外“靈体獵人”所說的“騷靈現象”或稱爲“搗蛋鬼”,其表現為桌椅自己移動、一些小東西浮在空中、出現莫名其妙的東西等等。
這其實不是靈體搞得鬼,而是家中處於青春期的孩子,下意識造成的,可以説是超能力的一種。
我想請問您幾嵗了呢?
作者: 443167659    時間: 2004-10-26 11:02 PM     標題: 家有怪聲-.-

我都係咁呀
我一入左room關左到門就會有聲
我係出面又唔會聽到架~
作者: johntong    時間: 2004-10-27 03:19 AM     標題: 家有怪聲-.-

塔羅牌本身就無問題,不過玩塔羅牌占卜就會通靈,小心小心
作者: ckpl0624100    時間: 2004-10-27 05:51 PM     標題: 家有怪聲-.-

@@!!
我16歲咁係咪我下意識造成架
作者: rubywhmak    時間: 2004-10-27 09:53 PM     標題: 家有怪聲-.-

其實你係咪只係聽到聲,定真有見過野自己郁,超能力既現象,只會令物件係有限既範圍內發生,下意識既造成... 有所保留。即使係家鬼都唔奇,或者有過世既親人黎探你地呢。
作者: ckpl0624100    時間: 2004-10-29 09:42 PM     標題: 家有怪聲-.-

塔羅牌真係會通靈架@@!!?
可唔可以講多d塔羅牌既禁忌比我聽
作者: hkap6782    時間: 2005-1-29 06:28 PM     標題: 家有怪聲-.-

我屋企都有怪聲,事源我朋友比左一張彿壇的圖像我, 叫我貼在墻上,話我以辟邪同帶來好運.
但上幾個月某一晚上大約11時至12時左右,我在家中上緊網, 突然聽到我身後(即該圖像位置),有一聲很大聲"拍"一聲,好似食店D電蒼蠅機電到蒼蠅時的拍一聲,不過大聲好多.
我當時都比佢嚇咗一跳, 搵又搵唔到有其他聲源, 唯有當系張圖像發出喇,不過到直家都唔知發生乜事?
作者: bboyevil    時間: 2005-1-29 11:44 PM     標題: 家有怪聲-.-

牌應該就唔關事ga其實...........
不過電視機時開時關就奇奇地.......
而屋企有家具移動..係咪你聽錯呀!
我間中都聽到樓上樓下有家具移動既聲丫
作者: ninpj    時間: 2005-1-30 12:38 AM     標題: 家有怪聲-.-

家具移動既聲.......
係我屋其一個week至少聽到3~4次........
次次都係樓上傳黎既........因為我屋其係1樓......

作者: petsman    時間: 2005-1-30 04:05 PM     標題: 家有怪聲-.-

我呢派都間唔中聽到波子聲同傢俱移動既聲..係樓上傳落黎架@_@ 有次朝早7點到響廁所聽到bb喊聲..但係樓上樓下係冇bb架>_<"""
作者: chloektt    時間: 2005-2-8 05:31 PM     標題: 家有怪聲-.-

我訓係上格床架,,,仲慘,,,
以前樓上成日會有波子聲...
鐵鏈聲...
而家就冇乜..
通常係好夜先傳出架

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0