返回列表 回復 發帖

[原創]【時間旅客的滅世預言.時光機的構造.膽小勿看】

下面引用由rttkamet2006/05/08 02:21pm 發表的內容:
2035 年 ∼ 2040 年.戰前的高知識人材相繼死去 , 人類面
臨文明崩潰的局面。人口降至 20 億 6 千萬人 , 不正常的異
變人類大約佔了全人類 30% ....
2043 年.聯合國發表人類科技發展表告書 , 報告指出人
...
終於有人留意到哩一段 , 我....馬後炮而
已....XD∼
其實每一個環境之下亦會出現新的科學
家 , 忽然出現了一位天才科學家 , 所以 ...
....我想應該如此吧 !
我懷疑這位自稱未來人的 PK 有點走火入
魔 ! 不過到 2035 年 ∼ 2040 年 , 在那時代
我很可能已不存在了 , 而你應該還在生。
我反而對以下一段有興趣 , 更有一點期待 ,
雖然這樣說.....或者會有人覺得過份....
2011 年 2 月.韓、美、日再次交戰 , 中國
與韓國結盟 , 正式開始戰爭。

到時中國人就可以 .... 有仇報仇 ! !
[glow=255,red,3]帝國主義的日寇 ∼ 見一個殺一個 !![/glow]
2011 年 3 月.伊斯蘭聯軍與中、韓兩個國
家結盟 , 新同 盟國形成。一星期後的美國
成功拉攏北約參戰 , 多了一 個新盟國支援。

chung1219 我是你的忠實讀者!
我想請問您一個問題..
這個自稱未來人在他發表這邊驚世預言之前發表了哪些預言成功的文呢?
據我所了解他是因為之前100%的預言成功事蹟後,才又發表這邊預言文的!
我對他之前預言成功的文蠻感興趣的!
能否請chung1219大佬PO出來看看?謝謝!!

唔理真假..
講下如果
睇到真係樹起晒d毛.......
點解d人成日要引起戰爭..
安於現在,,改善人同人之間咖溝通..保護大自然咪總好~
如果真係發生..我諗最開心係大自..
如果真係發生..人都係自己攞黎,,應有此報..
如果如文章所講真係發生..
..講真我會殺晒我的親朋好友,,我的狗狗.燒燬我所有野.之後自殺..

總之我都唔想預言會真係發生.... ~~~~~~~

下面引用由sjlin03172006/05/10 12:55pm 發表的內容:
chung1219 我是你的忠實讀者!
我想請問您一個問題..
這個自稱未來人在他發表這邊驚世預言之前發表了哪些預言成功的文呢?
據我所了解他是因為之前100%的預言成功事蹟後,才又發表這邊預言文的!
...
讀者 ? 先搞清楚這篇文不是由我作 , 我只
是用來給各會員討論而已 ......
閣下咁樣講的話 , 如果我唔去搵又好似無
乜人情味 , 但其實以往的我已付出不少人
情味 , 已經出了 217 篇 , 計埋因資料回溯
而流失的文章就唔止哩個數目添 ! 這些文
章不是每一篇 .....我也想討論 , 只是有些會
員想看有些網頁 , 而我有時間才 ....考慮。
的確聽說這位未來人有些預言很準確 , 其實
你如果真的對他很有興趣 , 大可用他的名字
搜尋相關網頁啊 !

下面引用由manman2882006/05/11 04:35am 發表的內容:
唔理真假..
講下如果
睇到真係樹起晒d毛.......
點解d人成日要引起戰爭..
...
盟友 ∼ 妳好 ∼^^
的確描述得非常恐怖 , 若然發生戰爭最開
心係大自 .....『 然 』嗎 ?
還有軍火商都會很高興啊 , 例如美 ......
殺晒親朋好友同埋狗狗 , 咁妳米仲恐怖 , 比
這篇文有過而無不及 , 妳不會連妳盟友....即
是我也不放過吧 ? 嘿 ∼
假如未來的境況是如此生不如死 , 我估到了
那時候會有很多人因抵受不住而自我了結也
不出奇  ....
希望不會是真 ......

所謂你的忠實讀者是您每發一篇新文出來我都會看!
意思如此而已,您想像到別的地方太多了...
沒想到你這麼偏執狂@@|||

下面引用由sjlin03172006/05/11 01:43pm 發表的內容:
所謂你的忠實讀者是您每發一篇新文出來我都會看!
意思如此而已,您想像到別的地方太多了...
沒想到你這麼偏執狂@@|||
如果有看過那篇文.....我是可以看到閣下的
名字 , 是騙不到人的 ! 這裡有不少會員看足
我所有文章 , 我不會因此而高興 , 我跟你以
往沒有討論過 , 對你不熟悉 , 見諒....
唔為你搵資料就話我係偏執狂 ? 實在 ..... 太
傷我心了 ! 哈哈 ∼
唉 ∼ 我若有時間就去搵相關資料 , 最好就
梗係一齊搵喇 !
因為不是只有你一位會員託我找資料 , 妖獸
及外太空也有啊 !

了解哩^^
是你所直接話的詞讓我誤會您了...so sorry >"<
既然有人託您幫忙找資料,那不用幫我找了!
這樣您會很辛苦的!
我有找過但是都是英文我看不懂....
以上我所說的言詞有冒犯到您請見諒,抱歉囉!

下面引用由sjlin03172006/05/12 09:20am 發表的內容:
了解哩^^
是你所直接話的詞讓我誤會您了...so sorry >"<
既然有人託您幫忙找資料,那不用幫我找了!
這樣您會很辛苦的!
...
算吧 ! 我不是個心胸夾窄小氣的人 ....^^
如果你在我未出夠 2 0 0 篇文前要求我 , 我一
定即時應承 , 因為我早已事先聲明退休 , 除非
有一個很想討論的話題才會出文。
可惜最後被這裡熱情的會員令我拖到現在 , 但
我出文的速度已慢了很多 ... 很多....
不懂英文 ? 我也不見得好啊 ! 我遲一點再找找
未來人的資料 , 不過到時不要過於相信而令自
己不安啊 ! ^^~

下面引用由chung12192006/05/11 10:10am 發表的內容:
盟友 ∼ 妳好 ∼^^
的確描述得非常恐怖 , 若然發生戰爭最開
心係大自 .....『 然 』嗎 ?
還有軍火商都會很高興啊 , 例如美 ......
...
盟友 ∼你都好 ~^^
真係好服你咁比心幾出文章^^
其實我都係你忠實讀者咖..haha
如果你想..我都會殺埋你..
如果真係如實發生..
文章由講到咁..其實呢個世界我唔覺得有咩希望,,
有錢都無掟使la...
我殺人...係我諗緊殺晒佢地..我重可以埋葬埋佢地..
可以咖話立埋卑比佢地...
之後我都會正多個洞.埋葬埋.自己自殺..