返回列表 回復 發帖

[討論]大家認為大陸與臺灣幾時開仗??

下面引用由鬼仲2005/09/01 10:17pm 發表的內容:
只係遲早既事,,我唔需要同你講咁多,.,,..
p.s世事無常
哈哈,睇下,你自己都根本無辦法支援你自己既論點了,由此可見你知識面尚爲狹窄同單薄……對事作分析要有理有據,多關注D歷史,瞭解下中國近現代曆、時事新聞啦,紙上談兵胡亂猜測無任何意義噶,爲你好咋!
既然你提得出甘既問題你就應該預料到答案並非之有你自己所想噶甘樣,你可以反駁我既觀點,只要系有充分事實作依據噶,我十分之歡迎~!呵呵。

下面引用由curters182005/09/02 11:08am 發表的內容:
哈哈,睇下,你自己都根本無辦法支援你自己既論點了,由此可見你知識面尚爲狹窄同單薄……對事作分析要有理有據,多關注D歷史,瞭解下中國近現代曆、時事新聞啦,紙上談兵胡亂猜測無任何意義噶,爲...
唔該你,,,我不嬲都有留意時事新聞既,,,,只不過我係唔想打咁多字,,
可能我唔應該放呢個topic到陰謀論,,,
應該放去預言or聊天間
抱歉!!抱歉!!

我話,照現在世界的發展,中國,同台灣,永遠不會開打的了!因為這中國內地同台灣,己經是經濟主導,您想,他們會了所說的統一,就把發展不易的經濟推下去嗎??講就會,話會用任何代價統一台灣,我都識講,又不用錢的!好聽,有人支持就得,這些話是用來增加自己的政治資本的,但做就不是這回事了!所以我敢說,一定不會實行出來,台海也不會打扙!

下面引用由curters182005/09/01 10:06pm 發表的內容:
“大家認為大陸與臺灣幾時開仗??”
請你唔好以一個旁觀者既身份黎看待臺灣問題,唔好忘記,你自己都系一個中國人……
可以以一個旁觀者既身份黎看待臺灣問題
我知我係中國人.,.
(你唔比我係其他國家既人來咩!?)

为什么没有永远不开打的选项???

希望係唔好打,都唔明台灣仲咩冇la la要台獨,佢地以為自己好叻咩.......台灣本來就係中國ga la,你睇台灣人唔似中國人咩.......又係講普通話又係咁like ja個d motor車,我think台灣人比香港人更似中國人la......起ma我地唔會ja motor車ma

下面引用由鬼仲2005/09/03 10:40pm 發表的內容:
可以以一個旁觀者既身份黎看待臺灣問題
我知我係中國人.,.
(你唔比我係其他國家既人來咩!?)
記住:臺灣系中國領土不可分割的一部分!我宜家就覺得你唔系中國人咯,因爲你竟然可以以一個旁觀者既身份黎看待臺灣問題?!你根本都唔配自稱系中國人!只有日本人同西方反華勢力先最希望見到大陸同臺灣開戰!因爲距地唔想見到統一而強大既中國!!!

下面引用由鬼仲2005/09/02 11:17pm 發表的內容:
唔該你,,,我不嬲都有留意時事新聞既,,,,只不過我係唔想打咁多字,,
可能我唔應該放呢個topic到陰謀論,,,
應該放去預言or聊天間
抱歉!!抱歉!!
你無放錯,你的確應該放響陰謀版,因爲最希望台海發生戰爭既一定唔系中國人!可惜你既陰謀被識穿左啦,哈哈!想出個甘既論點引我地中國人入局?無甘易!!

P.S.我唔認爲一定要以戰爭既形式響明確既時間內統一臺灣,但唔表示我反對以戰爭既方式統一臺灣

大陸跟台灣..終將開戰的..
我也是台灣的一份子..
可能這幾年就會開戰了吧..
想想我是怎麼死的呢!!
可能被中共炸彈炸死..被中共軍人殺死等等....
希望這個戰爭是世界的最後一場...死前的許願=.="