返回列表 回復 發帖

[原創]【2006 年拍攝到傳說中...巨型生物】更新2

下面引用由sgrlto2006/04/22 08:31am 發表的內容:
我玩過一隻game傳說九龍有九條龍-3-”
九龍其實係點來架??
是模型水龍枯木吧!
是枯木還是傳說中的水棲 UMA ....我都想
知道 , 希望那位神秘人快一點出現吧。

我反而覺得是基因異變加上環境影響而變種的蛇...

下面引用由sgrlto2006/04/21 05:10pm 發表的內容:
那你認為這條是什麼?
人做水龍..
還是傳說中的水龍
(img0613.paintedover.com/uploads/0613/191_3.jpg)
...
這是電影片段尋龍奇幻紀的其中一個鏡頭, 此片的龍全是CG來的,

下面引用由sgrlto2006/04/22 08:30am 發表的內容:
不是啊!我放大它先∼看看...
(img9.picsplace.to/img9/10/191_000.jpg)
這條看起來
很像一條龍
水龍嗎?????

下面引用由rttkamet2006/04/22 02:25pm 發表的內容:
這是電影片段尋龍奇幻紀的其中一個鏡頭, 此片的龍全是CG來的,
哦..原來係咁∼
唔該你提醒了我,真的很像水龍啊!

先講下我對呢隻野既睇法先.........佢個身雖然係一條大蛇.........但佢個頭.........
好k..........做咩要張口呢?好似係捕食居多........呢度咁好水........一定有魚呀.............
又講果隻咁既' 水龍 '
睇下佢個水龍頭就知佢係一條幼鱷啦.........(唔知咩品種喎,唔好意思xd)
如果果隻巨大(海洋定河?如果係海同河交介係有可信性d....因為工廠既老板們都多數將污水設係呢d位................)生物係蛇........可能真係受幅射污染而異變而成(哥斯拉都係咁)

這個東西看起來好像某種生物,但是我不知道是什麼…
我比較在意的是他的嘴巴,如果是蛇的話,因該不會張開吧!
讓我絕得這個生物好像某種東西…

下面引用由Dragon2006/04/22 05:42pm 發表的內容:
這個東西看起來好像某種生物,但是我不知道是什麼…
我比較在意的是他的嘴巴,如果是蛇的話,因該不會張開吧!
讓我絕得這個生物好像某種東西…
我仲以為是我位盟友添 ! 原來係錯
覺 , 都係用濱奇步做相頭 ! 哈 ~
分析得有點像樣 , 不是灌水 , 蛇就算
見到獵物都唔會即刻張開咀巴 , 除非
那獵物近在眼前 , 不過傳說中的蛇神
會不會跟其他同類作風迥異不同呢 ?

我就認為有一點似模型..好似有人特地影咁...相到既生物全部定格的~ 好懷疑><

下面引用由chan12006/04/22 08:26am 發表的內容:
他不是一條蛇
如果是蛇不可能,有這麼快影到
牠看起來 有點像是一條慢慢地游移的巨型海蛇。這個說話,不能用在,巨型水蛇上
因為一條巨型水蛇,便有他的油脂
...
水蛇的身體於游動時的姿勢不是左右郁動嗎 ?
但牠似乎是上下郁動游移啊 !
又多了一位會員認為這巨型水棲 UMA 應該不
是『皇帶魚 』, 我也跟你一樣 , 這項推測已經
不成立了。