返回列表 回復 發帖

[原創]【時間旅客的滅世預言.時光機的構造.膽小勿看】

下面引用由manman2882006/05/13 04:18am 發表的內容:
盟友 ∼你都好 ~^^
真係好服你咁比心幾出文章^^
其實我都係你忠實讀者咖..haha
如果你想..我都會殺埋你..
...
妳好 ∼
就算有心機出文都是以往的事了 , 我上線都
是網吧 , 是要 $ 架 , 現在我經常玩 Game , 咁
先至抵 D ....
我如果想...的話 , 妳就會令我安樂 dead , 實在
令我很感動 , 很高興能認識到妳 ....喔 ∼ 太
好了 ! XD ∼
好 ! 我決定到了那一日會先下手為強 , 不過在
這至前會先請妳食餐勁? , 然後....超渡妳....喔^^

下面引用由chung12192006/05/13 07:29am 發表的內容:
妳好 ∼
就算有心機出文都是以往的事了 , 我上線都
是網吧 , 是要 $ 架 , 現在我經常玩 Game , 咁
先至抵 D ....
...
一言為定..
如果你埋葬埋我...正埋卑我..
由打埋超渡埋我...講真實在太好la
實在令我感動 , 我都很高興能認識到你ar^^

喵= ="""香港會消失...恐怖....我唔要呀~~~~~我起碼仲有6X幾年命呀- -...我宜家得果十幾歲.....唔好呀-0-......""

管理員按:無意義回覆。

如果係真的話...
只可以話人類抵死(雖然我都係人類)....
如果佢地唔發動第三次世界大戰..
我諗人類文明應該都唔會更快消失...

下面引用由nok2172172172006/05/21 12:48pm 發表的內容:
喵= ="""香港會消失...恐怖....我唔要呀~~~~~我起碼仲有6X幾年命呀- -...我宜家得果十幾歲.....唔好呀-0-......""
這位會員請不要盡信啊 !
我覺得假如亞洲國家打仗 , 香港的確有很
大的機會被牽連於其中 .....
得果十幾歲 ? 就算係廿幾、卅幾歲都差不
了多少 , 到時都可能要參軍 , 我已有心理準
備當兵 , 尤其係同日本大戰的話 , 中國人都
係時候以牙還牙...... 嗚 ∼

下面引用由chekahou2006/05/22 08:00pm 發表的內容:
如果係真的話...
只可以話人類抵死(雖然我都係人類)....
如果佢地唔發動第三次世界大戰..
我諗人類文明應該都唔會更快消失...
如果說只是引起戰事的人該死的話 , 我便
沒有異議 .....
就算要發生世界大戰 , 希望不會在亞洲國
家首先開戰 , 活多一日得一日 ....

當然係人都唔想會有d咁既事發生...我諗我地都唔會比佢發生.....唔通人類真係想自己囉黎死咩......我就唔想啦...如果真係有d咁既事發生...我第一個反戰爭...因為我真係唔想死啦...

但我一直都對預言有保留..可能睇過咁多編都唔中的關系吧
其實當中令我最吃驚的就系各國動不動就發射核彈..而且動不動就死三四百萬人
但登出來那不就是我們已知道未來的結果的嗎..就是如此我才認為事情不至於這樣的悲觀,起碼這樣意味著我們有改變的機會,那或著是那位時間旅客的目的,不論真與假確信是這樣.

下面引用由yangyiuchung2006/05/24 01:51pm 發表的內容:
當然係人都唔想會有d咁既事發生...我諗我地都唔會比佢發生.....唔通人類真係想自己囉黎死咩......我就唔想啦...如果真係有d咁既事發生...我第一個反戰爭...因為我真係唔想死啦...
還有一點 ....就是死的不是自己 , 看著身邊
的人一個一個戰死 , 感覺絕對不好受 .....