返回列表 回復 發帖

[原創]【水陸兩棲的狼人.當鱷魚、野豬做刺生! 內附證據照片】

下面引用由234114322005/11/14 09:59am 發表的內容:
看完我覺得
可能是歐洲"河童"吧
牠們平時捕食野豬,美洲鱷魚以及其他動物。
因為"河童"也吃馬˙阿
...
河童 ? 日本記載最高的都不過 5 尺。
但這頭兩棲狼人至少都有 7 尺身高....
馬 ? 又點同『野豬』和『鱷魚』一樣 ?
就算有『河童』....上個世紀都死晒啦 ,
近年已不再有這種動物的目擊報告了。
莫非是巨型『河童』....呵 ~

[原創]【水陸兩棲的狼人.當鱷魚、野豬做刺生! 內附證據照片】

我唔認為係河童,because河童有冇可能係沼澤地帶lo,不過人狼識游水?咩?=.=

下面引用由下雨2005/11/15 07:17pm 發表的內容:
我唔認為係河童,because河童有冇可能係沼澤地帶lo,不過人狼識游水?咩?=.=
就算狼唔識游水....亦不能代表狼人都唔識 ,
『狼人』是當地居民給牠的外號而已 , 究
竟佢同狼有否關連 ? 暫時有待跟進....

我覺得那只狼一點也不像狼唷...
所以我不太相信

下面引用由kkcc20022005/11/17 10:58pm 發表的內容:
我覺得那只狼一點也不像狼唷...
所以我不太相信
這個『 狼人 』的外號是由當地人給牠的 , 所以
無需太執著那『外號』, 或者哩隻野好『狼』....

多謝分享....
但我只覺得隻野似隻猩猩多過似狼....

下面引用由guccikakashi2005/11/18 09:52am 發表的內容:
多謝分享....
但我只覺得隻野似隻猩猩多過似狼....
這頭『 兩棲狼人』要將牠『 歸類 』的話 , 真
是不知如何才好 , 假如要說牠屬『野人一族』,
但佢 D 腳趾卻不夠 5 隻..... R晒頭 ∼

第1張相睇上去,感覺有d似人扮既……但係狼人,真係好似傳說中既咁……不過我都信…我係靠自已『世界上有好多野,都未比人類發現』呢句野去相信!!

下面引用由honeyx32005/11/19 07:26pm 發表的內容:
第1張相睇上去,感覺有d似人扮既……但係狼人,真係好似傳說中既咁……不過我都信…我係靠自已『世界上有好多野,都未比人類發現』呢句野去相信!!
第一張相片.......我亦覺得似人扮 , 個網頁都說是
懷疑照片 , 但下面D 照片先至最重要 .... 尤其係
幅『野豬』屍體 , 無任何生物會食剩咁多肉就唔
食 , 傷口無牙印 , 是被監硬扯甩個頭。

狼人可以下水的嗎??水生的不是只有魚人?