返回列表 回復 發帖

[閒話一則] 戒指正確戴法

1. 想要權力.桃花就戴食指
2. 想要防小人不是戴尾戒,因為小人是無所不在,沒有名字,
 所以要戴無名指才是正確的
3. 防漏財千萬別戴大拇指,因為戴大拇指會斷財,要戴小指及尾戒才對,
而且要戴在左手,因為左近右出,不管首飾或天珠,都是要戴左手才能真正趨吉避凶

咁多人都照住咁...咁D人咪好發??
我唔係好信,,你呢??

我都唔係好信 .... 學你話齋, 個個都咁做 ... 係人都發啦 ~~~ 如果真係將o的戒指全部戴o係左手就可以有咁多功效 .... 咁我仲使乜咁辛苦儲錢、咁辛苦去讀書、咁辛苦去做o野喎 .... >o<

左吸右出是正確的
我相信跟水晶的戴一樣
但把介子戴在那手指
我郤有點兒保留…
不過我戴了一隻琥珀介指在左手食指…
很美唷!
還有…有隻骨牙介指在右手的無名指上…
哈…都很美耶!

下面引用由curious53542005/07/27 06:22pm 發表的內容:
左吸右出是正確的
我相信跟水晶的戴一樣
但把介子戴在那手指
我郤有點兒保留…
...
你都幾貪靚喎^^..
我就唔係好信..
以上既戴法..
可能我冇戴開啦@@..
但以後都會留意..
多謝樓主既分享^^..

其實水晶唔一定係左入右出, 如果有修練靈氣o既話 ....
你會發現 .... 係可以雙手入, 雙手出。
甚至有某o的人係可以頭頂入, 腳底出添 ~~~
左入右出只不過係比o的初學水晶o既朋友可以容易o的掌握。

原來戴戒指是有學問的....=.=?
我一直都不知道呢~
暫且聽之,相信與否,
又當別論了^.^

下面引用由Chieri2005/07/28 00:35am 發表的內容:
其實水晶唔一定係左入右出, 如果有修練靈氣o既話 ....
你會發現 .... 係可以雙手入, 雙手出。
甚至有某o的人係可以頭頂入, 腳底出添 ~~~
左入右出只不過係比o的初學水晶o既朋友可以容易o的掌握。
我還沒到這個LEVEL呢… =.="
再者修練靈氣至頭頂入腳底出…
必須佩戴相應開位置的水晶佩合
如頭頂入…必須佩戴有開頂輪功能的水晶
小弟…經驗尚淺…XDDDD

下面引用由curious53542005/07/28 01:18am 發表的內容:
我還沒到這個LEVEL呢… =.="
再者修練靈氣至頭頂入腳底出…
必須佩戴相應開位置的水晶佩合
如頭頂入…必須佩戴有開頂輪功能的水晶
...
無錯呀 ^^
所以靜坐o個陣 ... 最基本o既就係頭頂放白水晶,
腳腳放o的黑色o既晶石, 或者係茶晶都得。
aiya ... 我o的經驗都好淺o下o架咋 ^^"

下面引用由Chieri2005/07/28 01:30am 發表的內容:
無錯呀 ^^
所以靜坐o個陣 ... 最基本o既就係頭頂放白水晶,
腳腳放o的黑色o既晶石, 或者係茶晶都得。
aiya ... 我o的經驗都好淺o下o架咋 ^^"
一講水晶就興奮!!!
well...頭頂放水晶...會唔會有少少難度... =.="
同埋...腳底放黑色晶石...我唔捨得... XDDD
整鬼DIRTY佢地...我肉痛...KAKA!!!
我鍾意戴住D水晶...坐?度TAKE A DEEP BREATH~

下面引用由curious53542005/07/28 01:40am 發表的內容:
一講水晶就興奮!!!
well...頭頂放水晶...會唔會有少少難度... =.="
同埋...腳底放黑色晶石...我唔捨得... XDDD
整鬼DIRTY佢地...我肉痛...KAKA!!!
...
咦咦 ~~~ 睇o黎大家都係愛晶之人噃 ^^
頭頂放水晶 .... 其實都唔係咁難擺o架咋 ~~~
如果你怕會整跌o既話 .... 咁就試o下雙手攞住條晶柱 ( 左右手各一條 )
左手條晶柱個尖尖就向內, 右手就向外 ....
呢個方法係有左入右出o既原理, 跟住就照一般靜坐咁做就得o架喇 ^^
如果你鍾意o既話, 就咁攞住一條晶柱 or 一舊晶石都得o既 ~~~