返回列表 回復 發帖

借個位發洩, 大家可以唔使理我...

下面引用由TinaWater2006/06/02 08:25pm 發表的內容:
死八婆郭X玲!!!!!!!!!!!
你只不過由Receptionist升做Admin Assistant之ma!
如果唔係有人走, 又點會升你呀?
升jor咪又係低級職員仔!!!!
...
依胡 ∼ 當我睇完個腦浮現兩個字......
.....『臭貨』....一朝得志語無倫次 !
我最驚就係哩一類女人 , 送上門我都.....唔
要 ! 太霸道刻薄了 , 一點都不可愛.....
不過其實哩類人就好似大海中的暗礁 , 以
為附近無危險 , 其實隨時係同事、上司 ....
有些人比妳說的那位更仆街 , 我不幸地.....
...亦遇過 , 仲係我上司 , 迫我上位 ( 升職 ) ,
再炒另一個人 , 唉 ∼ 權力鬥爭行行都有 ,
但我照同佢硬踫硬 , 好彩事後都無事 , 不過
我唔建議妳學我 , 彩數唔會時時發生。
water , 要不就隨波逐流 , 否則要事事小心 ,
但我當然不想妳被她同化啦。^^

下面引用由米飯2006/06/03 03:28pm 發表的內容:
一個字~~~~~~~~~~~~~忍。
好采我公司,得我同boss二人,
所以我最大。呵呵~~~~~~
不是你老闆最大嗎 ?
我也試過這種工作環境 , 大家平起平坐
大致上不錯 , 但亦有時會悶一點。
亦做過一些由開工至收工都是一個人 ,
感覺上很自由。
除非 .... 喔 ....老闆是位不錯的女子 , 喔 ..
...開始...離題添 !

我未做過野,不過聽d friend講,話有好多上司都好pk,對住男仔就呼呼喝喝,對d女仔就鬼死咁好,同事間又勾心鬥角,講是非,形容到好似地獄咁.在我聽來覺得不難應付,或許到時我出來做野,心態會有好大改變...

下面引用由chung12192006/06/04 08:42am 發表的內容: 依胡 ∼ 當我睇完個腦浮現兩個字...... .....『臭貨』....一朝得志語無倫次 ! 我最驚就係哩一類女人 , 送上門我都.....唔 要 ! 太霸道刻薄了 , 一點都不可愛........
隨波逐流我就唔會......我都係做番自己本份ge事, 同埋唔將私人情緒帶上公事... 但我覺得叫外賣呢d係私事, 同埋唔係我工作範圍本份要做ge事囉......幫jor佢, 佢仲要咁對我... ~>o<~
下面引用由百葉窗2006/06/04 10:28am 發表的內容: 我未做過野,不過聽d friend講,話有好多上司都好pk,對住男仔就呼呼喝喝,對d女仔就鬼死咁好,同事間又勾心鬥角,講是非,形容到好似地獄咁.在我聽來覺得不難應付,或許到時我出來做野,心態會有好大改變...
其實每間公司都會有辦公室政治, 睇下多定少咁之ma~

下面引用由TinaWater2006/06/02 08:25pm 發表的內容:
死八婆郭X玲!!!!!!!!!!!
你只不過由Receptionist升做Admin Assistant之ma!
如果唔係有人走, 又點會升你呀?
升jor咪又係低級職員仔!!!!
...
上便利!上便利!

唔...
花無百日紅
請相信這個道理