返回列表 回復 發帖

[原創]【有人在西班牙拍攝到巨翼飛龍 ! 內附近距離特寫照片】

如果真是翼龍,我覺得有兩個可能:
1.就是有翼龍飛進了時間裂縫,就好像飛機飛進了時間裂縫,失蹤多年後重現一樣,我想翼龍也一樣吧;
2.外星人或科學家把他復活了,就好像侏羅紀一樣,說不定在某個島上有各種的恐龍生活著,而個別翼龍飛離了那個島來了別人們看到。

[原創]【有人在西班牙拍攝到巨翼飛龍 ! 內附近距離特寫照片】

下面引用由蕭塞豐乳中2007/05/15 04:24pm 發表的內容:
如果真是翼龍,我覺得有兩個可能:
1.就是有翼龍飛進了時間裂縫,就好像飛機飛進了時間裂縫,失蹤多年後重現一樣,我想翼龍也一樣吧;
2.外星人或科學家把他復活了,就好像侏羅紀一樣,說不定在某個島上有各種?..
哈哈..我覺得例子一比較可信!!
不過超越時空的為什麼總是翼龍,,而不是暴龍哥斯拉呢xDD
會唔會時間裂縫只會在空中呢?

有一張圖呢我覺得似人形生物,
但係睇到另一張之後又唔多似
橫睇掂睇都唔多似翼龍
最多係一d未知名既飛行生物體

下面引用由sgrlto2007/05/15 06:53pm 發表的內容:
哈哈..我覺得例子一比較可信!!
不過超越時空的為什麼總是翼龍,,而不是暴龍哥斯拉呢xDD
會唔會時間裂縫只會在空中呢?
這個可能是在陸地比較不太容易發生吧,就現在看多數失蹤多年重現的事件都是海上或者空中發生的。

我覺得第二張圖~有d假囉= =好似key上去咁~同埋我想問一問樓主~張相係你親手影?

其實呢...我曾聽過一位朋友說親眼見過飛龍,但不是你圖片那種,
而是中國傳統那種,即是像龍珠卡通出現的那種。
不過我是當故事聽的說...現告訴你們,不過不要太認真啊!!
大約十幾年前某天,據說她小時候家住李鄭屋古墓附近,於黃昏時段天空掛上一片橙黃,突然有一陣巨嚮劃破天空,村民還以為是行雷,怎料仰望上空看見兩條巨龍在咆哮,我朋友還深刻記得其中一條是金色發光,而另一條有點糢糊,只看見有流血的情況,相信它們可能正在打鬥當中,她還說那時候整村的村民也看得目定口呆,過了幾分鐘(她不太肯定,只覺不可思議),它們剎那消失於天空雲層中.....
她說..這現象曾出現過兩次,頭一次是聽她姐姐說的,而第二次給她真正看到了。
李鄭屋古墓附近的長者有告訴她,每隔七年,有緣的人就會看得見的。
深信十幾年後還住在那裡的村民都會略知一二掛......

下面引用由影子鴻2007/05/16 01:04am 發表的內容:
有一張圖呢我覺得似人形生物,
但係睇到另一張之後又唔多似
橫睇掂睇都唔多似翼龍
最多係一d未知名既飛行生物體
你不覺得牠像是一個人嗎?
不像是一個騎著掃把的巫婆嗎?
下面引用由wa520chung2007/05/16 08:54pm 發表的內容:
我覺得第二張圖~有d假囉= =好似key上去咁~同埋我想問一問樓主~張相係你親手影?
不是呀 ! 我是香港人來的。
都係果一句 .....信不信由你 / 妳 !

下面引用由lonelymoon2007/05/17 06:21pm 發表的內容:
其實呢...我曾聽過一位朋友說親眼見過飛龍,但不是你圖片那種,
而是中國傳統那種,即是像龍珠卡通出現的那種。
不過我是當故事聽的說...現告訴你們,不過不要太認真啊!!
大約十幾年前某天,據說她小時候家住李...
十幾年前...大約幾多歲呀?
會唔會係傳說..又或者係一個騙局呢??
老一輩既人可能會話如果你唔乖
D龍就會食你架啦xDD"咁呢??
香港出現龍..?不太可信,,如果出現龍..一定有好多人發現!!

下面引用由sgrlto2007/05/18 01:23pm 發表的內容:
十幾年前...大約幾多歲呀?
會唔會係傳說..又或者係一個騙局呢??
老一輩既人可能會話如果你唔乖
D龍就會食你架啦xDD"咁呢??
...
大約十幾歲掛,她兩姊妹都先後見過,
而且當時屋村有些村民都看到,或者有機會可以問問李鄭屋村的居民。

下面引用由chung12192007/05/18 01:16pm 發表的內容:
你不覺得牠像是一個人嗎?
不像是一個騎著掃把的巫婆嗎?
咦…睇真d
第一張圖真係有d似騎著掃把既人bo…
第二張唔通係佢諗住直飛天上??
方向擺得幾過癮