返回列表 回復 發帖

[原創]【2006 年4月, 新幾內亞已捕獲 12m 恐龍?.附圖】更新

下面引用由death-oy2006/04/07 05:26pm 發表的內容:
看起來好像是酷斯拉ㄟ!
紐西蘭也有捉到恐龍喔~而且是活捉的!
世界上活捉恐龍的例子不是很多.大多都只有看過!
1856年冬。一批法國工人在圣第色至南端鐵路上開鑿一個隧道。在半明
...
紐西蘭那段是廣告宣傳片而已 .....
法國 ? 有這樣的事 ...真離奇 !
以我所聽聞.....見過翼手龍的報告都
有 2、3 個 , 真令我迷惑了。
有時我會想這等等的一切是否空間錯
亂或是那人精神錯亂所致呢 ?
我們唯有希望在有生之年知道結果吧 !

[原創]【2006 年4月, 新幾內亞已捕獲 12m 恐龍?.附圖】更新

下面引用由chung12192006/04/08 01:24am 發表的內容:
紐西蘭那段是廣告宣傳片而已 .....
法國 ? 有這樣的事 ...真離奇 !
以我所聽聞.....見過翼手龍的報告都
有 2、3 個 , 真令我迷惑了。
...
翼手龍那個,我講你聽啦!
應該是模型來的,有一班外國人製造了一隻翼手龍會飛的,用了很多錢整啊!!
模型也用了很輕的物料製造身體,例如皮,嘴,翼等....
我是在電影上睇的啊,那個時候未能成功地飛行..
飛了1分鐘左右便掉下來!

下面引用由sgrlto2006/04/08 10:17am 發表的內容:
翼手龍那個,我講你聽啦!
應該是模型來的,有一班外國人製造了一隻翼手龍會飛的,用了很多錢整啊!!
模型也用了很輕的物料製造身體,例如皮,嘴,翼等....
我是在電影上睇的啊,那個時候未能成功地飛行....
造一隻翼龍出來用來幹什麼呢 ?
我估都應該是拍電映吧 .....

下面引用由chung12192006/04/08 10:42am 發表的內容:
造一隻翼龍出來用來幹什麼呢 ?
我估都應該是拍電映吧 .....
不是不是,他們很祟拜翼龍,想將翼手龍復活...
所以設計到好像真的一樣,不過很細隻的,180-200cm左右

下面引用由sgrlto2006/04/09 08:43am 發表的內容:
不是不是,他們很祟拜翼龍,想將翼手龍復活...
所以設計到好像真的一樣,不過很細隻的,180-200cm左右
就連袋狼也未複製得到 , 竟然還想複製
翼龍出來 ? ! 喔 ∼ 他們這些人員似乎心
急了 , 就算再過多一、二百年都未知到
時能否成功 .....

下面引用由chung12192006/04/09 09:42am 發表的內容:
就連袋狼也未複製得到 , 竟然還想複製
翼龍出來 ? ! 喔 ∼ 他們這些人員似乎心
急了 , 就算再過多一、二百年都未知到
時能否成功 .....
當然不是複製啦!!
是全機械的翼手龍,埔皮,翼膜等..上去
我想你應該明白吧︿︿

唔知會係真一話唔係.....因為有時一d好似CNN, BBC的大機構都會係愚人節做一d令人意外ga事出尼....so我諗你都係50/50好d....

下面引用由taitaicom2006/04/10 02:24pm 發表的內容:
唔知會係真一話唔係.....因為有時一d好似CNN, BBC的大機構都會係愚人節做一d令人意外ga事出尼....so我諗你都係50/50好d....
怎麼搞的 ?
連 CNN 人員都屁股痕 ? !
真是混漲 .....
更有可能被人誤會了我的屁股也
痕埋一份 , 就弊....喇 ! 哈 ∼

我估計應該唔算係[恐龍]gua,,,
我諗有D似大型版既四腳爬爬,,,
因為以佢身體特徵,,,同鱷魚差唔多,,,背上既鱗片好相似,,,
如果以肉食恐龍計,,,因為有利既前爪,,,唔多需要D咩防衛鱗片,,,因為速度好緊要,,,
但佢既背鱗就反而有D可疑,,,
再講,,,其實佢冇咩可能直立,,,因為頸部太短,,,直立觀察能太低,,,
所以如果硬要講係恐龍好似唔多似,,,不過都希望真係恐龍啦,,,

下面引用由砂瀑我愛羅X2006/04/11 09:15am 發表的內容:
我估計應該唔算係gua,,,
我諗有D似大型版既四腳爬爬,,,
因為以佢身體特徵,,,同鱷魚差唔多,,,背上既鱗片好相似,,,
如果以肉食恐龍計,,,因為有利既前爪,,,唔多需要D咩防衛鱗片,,,因為速度好緊要,,,
...
其實仲有一個可能性 , 就是人為的突變生物。