返回列表 回復 發帖

雜交野人(猴娃)付圖片

下面引用由米飯2005/07/04 10:48am 發表的內容:
嗱!你這樣說人就不對,他都算係人,有家人
有父母,話人地係獸又點通呢!好可憐ga佢.
冇乜毛喎 ? 下半身唔知會唔會多D ???

雜交野人(猴娃)付圖片

下面引用由諸葛嵐2005/07/04 06:25pm 發表的內容:
冇乜毛喎 ? 下半身唔知會唔會多D ???
毛相,我有呀!三級唔post得上來,同你講係同
正常人一樣,冇乜特別.

雜交野人(猴娃)付圖片

多謝你既分享~
其實呢一個"猴娃"..
佢既一生都幾坎坷..
所以對於佢既病逝..
可能會算係一種解脫..
如米飯所言..
唔駛再忍受..
他人既奇異目光嘛^^..
至於作為研究對象..
我認為呢點係無可厚非..
始終都係個..
較特別、罕見既案例..
專家只不過係想..
找尋和剖釋事實真相..
有何不可呢??
至怕係活捉佢作實驗品o者..
但猴蛙都已經過身..
兼且又得到家人允訐..
我覺得係可以接受咯..
今次我地知道有"猴娃"既存在..
呢班專家確實係功不可抹..
當然..
米飯都有少少功勞啦..
哈哈^^..

雜交野人(猴娃)付圖片

下面引用由vling28842005/07/05 05:10am 發表的內容:
多謝你既分享~
其實呢一個"猴娃"..
佢既一生都幾坎坷..
所以對於佢既病逝..
...
ling大人:係la,人都死左,算都算唔番,我相信D專家
唔會拿他的骨來公開展覧的.

雜交野人(猴娃)付圖片

其實我倒是有不同看法那就是那一些科學家為什麼不把其他的先天智能不足的人的遺骨拿來比對一下呢?
我個人在猜想啊或許會有一些人會應為本身的基因病變的原因使的它變的跟猿人相識
應為個人倒是認為物種的進化或演化有可能都是由基因突變而來的而他只不過是在以演化成現在的人的母體中得到那些人類最原始的基因而已啊

雜交野人(猴娃)付圖片

米飯.......多謝你!至於那(猴娃)班尊家有冇發現是.....基因問題?還是其它原因?內文冇提到?需然佢父母不在但都可以找佢家人既DNA去解答(猴娃)為何會有此樣貌同發皮氣時像猿猴用手打拍身體(心口)......不過佢已離世.....有好多重要 資料都沒了!班尊家掂解唔係發現佢個時去替佢作出研究?如果這樣造會?到更多答案!如為咩原因會有(猴娃)出現?是基因病變腦發育不健全而身體面形動作又有好多似猿猴?真係一個可息.......!  

雜交野人(猴娃)付圖片

下面引用由aa576002005/07/07 08:58pm 發表的內容:
其實我倒是有不同看法那就是那一些科學家為什麼不把其他的先天智能不足的人的遺骨拿來比對一下呢?
我個人在猜想啊或許會有一些人會應為本身的基因病變的原因使的它變的跟猿人相識
應為個人倒是認為物種的進化或...
吖,係喎!查實先天既弱能人都有可能是基因問題所產生,
或許同猴娃相同,不過甘複雜,都係留番俾D專家勒.

雜交野人(猴娃)付圖片

下面引用由soso1282005/07/08 04:25am 發表的內容:
米飯.......多謝你!至於那(猴娃)班尊家有冇發現是.....基因問題?還是其它原因?內文冇提到?需然佢父母不在但都可以找佢家人既DNA去解答(猴娃)為何會有此樣貌同發皮氣時像猿猴用手打拍身體(心口)......不過佢...
多謝妳支持先,[猴娃]所產生既原因,有許多.以此
個案而言,據說可能是由於他得到原始人類遺傳,
才有異於常人舉动.
至於DNA檢測是什麼,是真是假,無謂猜想.或許己
不了了之.國內的研究工作,沒人經費贊助,誰人也
沒有辨法.

雜交野人(猴娃)付圖片

如果他的兄弟姊妹全是正常的話,我會覺得他只是腦部發育不健全。

雜交野人(猴娃)付圖片

下面引用由celiaw2005/07/08 04:51pm 發表的內容:
如果他的兄弟姊妹全是正常的話,我會覺得他只是腦部發育不健全。
其實文中也有提及,他可能是先天性,腦部細少.