返回列表 回復 發帖

無線真係超PK

下面引用由雷.仲恩2005/08/13 11:25pm 發表的內容:
不知是那個劇,結局不是大團圓。在某個論壇168fxn的很多會員竟然說不是大團員就不好看。
有這樣質素的觀眾就有這樣的電視台。
...
一般普羅大眾就係咁架啦.............
睇tv要係happy ending,
tvb都係商營機構, 梗係要睇客食乜比乜了...............
所以在下覺得港台劇集往往都會比到人衝擊,
因為公營o既反而創新大膽.

無線真係超PK

下面引用由靈異simon2005/08/08 02:50am 發表的內容:
請你唔好灌水
我無問你愛唔愛看窈條淑女
你唔洗話我知
[glow=255,red,2]哼 ~ 我都覺得好 P K , 非常 P K 呀 ! ! [/glow]

無線真係超PK

下面引用由靈異simon2005/08/08 04:33am 發表的內容:
同性戀者未必為社會所接受
但這不等同罪行
從未聽過香港有同性戀者因同戀人出現問題而殺人
直人的感情命按就多的是
我係美國多年都未聽過同性戀人的命案
返而治安及直人既風化命案就係日日聽咁濟
你唔好老作話美國有好多同性戀命案
請先舉例" 未必為社會所接受, 但不等同罪行"既事例

根 據 國 家  生 部 門 調 查 , 內 地 目 前 的 男 同 性 戀 者 多 達 千 萬 人 , 佔 成 年 男 性 總 人 口 百 分 之 四 , 他 們 的 愛 滋 病 病 毒 感 染 率 為 百 分 之 一 點 三 五 。 在 內 地 感 染 愛 滋 病 的 高 危 群 中 , 男 同 性 戀 者 佔 第 二 位 , 僅 次 於 吸 毒 者 。 由 於 社 會 的 偏 見 , 絕 大 部 分 同 性 戀 者 都 不 會 公 開 自 己 的 性 傾 向 。
愛 滋 病 感 染 率 升 至 5.4%
內 地 著 名 同 性 戀 研 究 者 張 北 川  授 指 , 男 同 性 戀 者 愛 滋 病 病 毒 感 染 率 比 異 性 性 接 觸 高 十 幾 倍 。

"
下面引用由靈異simon2005/08/08 04:33am 發表的內容:
從未聽過香港有同性戀者因同戀人出現問題而殺人...
我係美國多年都未聽過同性戀人的命案
難道未去過北極/或親耳聽到北極熊叫,等於無北極熊或小北極熊?
and 你應該去看看香港的翡翠台,因為你看的美國x 台實在太爛,像是被新聞封鎖了似的

"
""該名監製很喜歡迎合觀眾低俗口味拍出醜化社會上小數郡族的劇情
有甚麼觀眾才有甚麼電視台 ""
我也想說句
美國那名叫布什的他媽生的總統,殺了那麽多伊國那麼多人,但仍未找到任何殺傷生化武器的証據. 真他媽的有甚麽國民,就有甚麽總統
我說得對嗎??

無線真係超PK

下面引用由膠論自由2005/08/25 03:31am 發表的內容:
我也想說句
美國那名叫布什的他媽生的總統,殺了那麽多伊國那麼多人,但仍未找到任何殺傷生化武器的証據. 真他媽的有甚麽國民,就有甚麽總統
我說得對嗎??
??請問,這同同性戀,有什麼關係??在下有點不明白!

無線真係超PK

謝謝這位e字頭會員,向那個simon 問了一個很尖銳的問題. 我是膠字頭的"字頭...
下面引用由靈異simon2005/08/13 02:39pm 發表的內容:
該名監製很喜歡迎合觀眾低俗口味拍出醜化社會上小數郡族的劇情
有甚麼觀眾才有甚麼電視台
下面引用由ezratse2005/08/25 09:48pm 發表的內容:
??請問,這同同性戀,有什麼關係??在下有點不明白!

無線真係超PK

下面引用由膠論自由2005/08/25 10:04pm 發表的內容:
謝謝這位e字頭會員,向那個simon 問了一個很尖銳的問題. 我是膠字頭的"(forum.hkgolden.com/faces/clown.gif)字頭...
我問的是您說的美國打伊拉克同這篇講同性戀者有什麼關係啊!!??又關simon事??
呵呵,有趣!

無線真係超PK

==”我淨係覺得佢好笑...時不時會睇...如果明珠台有好戲睇就一定轉台...

無線真係超PK

我睇左一集果個咩整容醫生之後唔會再睇!
好鬼無聊呀果集!甘既戲都有甘高收視,,有無搞錯!

無線真係超PK

下面引用由真理2005/08/26 12:48pm 發表的內容:
我睇左一集果個咩整容醫生之後唔會再睇!
好鬼無聊呀果集!甘既戲都有甘高收視,,有無搞錯!
電視據集係大家既共同話題,不過也要建基於高收視.

大家同唔同意?

無線真係超PK

下面引用由ezratse2005/08/25 10:51pm 發表的內容:
我問的是您說的美國打伊拉克同這篇講同性戀者有什麼關係啊!!??又關simon事??
呵呵,有趣!
膠論自由的重點在於simon的以偏概全言論,
憑什麼肯定那電視台所有監製/觀眾(香港人?)是低俗?
那麼樓主亦曾經低俗劇集觀眾?
老實講我不覺此劇以清高脫俗招來.
在美國是不是每件凶殺案有關人士都要表明性取向?
還是美國人不介意表明自己性取向?