返回列表 回復 發帖

「急口令創作大賽」問答處

下面引用由vling28842005/07/13 11:23am 發表的內容:
唔止係妳..
我都全無頭緒呀..
平時唸急口令..
都只係緊緊及格..
...
vling2884......我冇訓都想唔到!就算上了床也彈起來.....唉!D次真係自作自受囉!我自問真心咁想,想到發夢都嚇醒!   

vling2884 .......如果你唔參加 ........kakaka....見到你當唔識!*o*~

下面引用由TinaWater2005/07/14 03:22am 發表的內容:
由於論壇會員除了香港和澳門人, 還有內地和台灣人, 所以公平起見, 請盡量使用中文書面啊~  >.^
TinaWater .......手下留情呀!我盡量啦!就算刪掉也請大家看過我的劣作才刪thx~~~~~~~~

再請問一下..我的post下面那位的
算不算是書面語呢??
如果可以這樣作...
我也想好了另一個耶..
不過還是先問一下好

下面引用由soso1282005/07/14 05:26am 發表的內容:
vling2884 .......如果你唔參加 ........kakaka....見到你當唔識!*o*~
當唔識??
唔駛o甘嚴重呀??
唉..
總之截止前會遞上劣作..
放心啦..   T.T

下面引用由檸檬柚子2005/07/14 12:18pm 發表的內容:
再請問一下..我的post下面那位的
算不算是書面語呢??
如果可以這樣作...
我也想好了另一個耶.....
那篇作品正是書面語 (只是錯在......離題了!) 可以作為參考~  ^.^

TinaWater 大大在嗎@@?
我的作品改好了嚕..
但不知有沒有離題..也不知是不是書面語耶= ="
麻煩幫我看看吧><
(本人中文程度不太好)

下面引用由檸檬柚子2005/07/14 09:11pm 發表的內容: TinaWater 大大在嗎@@? 我的作品改好了嚕.. 但不知有沒有離題..也不知是不是書面語耶= =" 麻煩幫我看看吧><...
檸檬柚子大人的作品沒問題了~ 祝你得獎吧! ~.^

下面引用由vling28842005/07/14 03:37pm 發表的內容:
當唔識??
唔駛o甘嚴重呀??
唉..
總之截止前會遞上劣作..
...
vling2884 ........我也會在明晚最後一刻才打出來!@@~/.......只因怕劣作比大家笑?我冇大家咁叻所以亂作一通!作左唔似急口令既似順口流多D.......所以要最後才出來見人!   

下面引用由soso1282005/07/13 02:30am 發表的內容:
TinaWater .....sorry!唔記得講...如果文字內有口語化OK嗎?而我已好用心用腦又用筆記低咁唸左好耐!(我真係好認真只因至在參扑Q唔到!早幾晚在網上看到一個人.......哈哈哈!靈感已有了!昨晚才用筆記下........
TinaWater .......你要記住我此板(引用)........你再看清楚內容先呢?我真係好鬼驚以後冇得上CyberX!