返回列表 回復 發帖

[原創]【全家人一起目擊 ....從惡魔洞飛出的巨翼龍】

隻"巨翼龍"係唔係d 稍微巨型o既突變鳥類咋-.-?
定係洞穴有d 穿越時空o既裂縫,令隻翼龍飛左黎呢個時代a_a?
(睇科幻小說太多)

I think that  this creature maybe a 翼龍. Because nowadays no birds or flying  creatue are big as 翼龍. Also, the biggest kind of 翼龍 in the dinosaur period was big as  small plane.   So I think the strange creature that people saw is 风神翼龙.

下面引用由chung12192006/08/02 11:24am 發表的內容:
地球神秘事件簿是什麼類型 ?
是文字書籍嗎 ?
還是漫畫書呢 ?
什麼『中波卡波拉』 ? 是謝檸檬個母
...
呢本係日本漫畫書,作者係飛鳥昭雄
佢都好鍾意d超自然野,佢對超自然都幾有研究,
不過畫風好"叮噹"類d Q版人咁
目前香港賣既係台譯版,所以叫"中波卡波拉"

管理員按:無意義回覆。

我自己就估唔到呢隻係乜黎啦
斷估都唔會係翼龍掛我諗
或者係什麼假飛魔之類既野姐

怎麼今天都看到好多標題打說很清晰的..
點進去卻都很模糊= ="
還是感謝開板大的提供

下面引用由jiann-chin2006/10/29 11:33pm 發表的內容:
我聽過一個說法,西方的龍,就是以古代的翼龍?
哈哈..有關西方龍的故事大部分都拍成電視了
我都看過兩套有關飛龍的故事
有英雄殺龍..亦有龍跟英雄合作打敗壞人
西方龍的故事真是好多呢...中國也不少啊!!

嗯... 文章真係有的貴,仲要係無野睇,全部係的人像,都無人影到個條龍

下面引用由野原•新之助2006/11/06 02:29pm 發表的內容:
唔出奇既,可能真係有d史前動物仲存在既.昆蟲好多都係啦...
下面引用由amp5d0022e012006/11/18 08:47am 發表的內容:
應該不是合成吧
可這樣又很難解釋...牠是甚麼來的
下面引用由殺神§麟§2007/04/01 10:40am 發表的內容:
隻"巨翼龍"係唔係d 稍微巨型o既突變鳥類咋-.-?
定係洞穴有d 穿越時空o既裂縫,令隻翼龍飛左黎呢個時代a_a?
(睇科幻小說太多)
那麼你有沒有頭緒這生物是
哪一種鳥類的突變體?!
下面引用由xiaoxiao192007/04/05 00:52am 發表的內容:
I think that  this creature maybe a 翼龍. Because nowadays no birds or flying  creatue are big as 翼龍. Also, the biggest kind of 翼龍 in the dinosaur period was big as  small plane.   So I think...
你的想像力亦不錯!無啦啦整隻什
麼 ''風神翼龍'' 出黎 ! 你屁股似乎有
點痕哩 ! 嘿嘿......
下面引用由lastraven2007/04/06 07:15pm 發表的內容:
呢本係日本漫畫書,作者係飛鳥昭雄
佢都好鍾意d超自然野,佢對超自然都幾有研究,
不過畫風好"叮噹"類d Q版人咁
目前香港賣既係台譯版,所以叫"中波卡波拉"
原來如此 ∼

下面引用由影子鴻2007/05/01 11:21pm 發表的內容:
斷估都唔會係翼龍掛我諗
下面引用由影子鴻2007/05/01 11:21pm 發表的內容:
斷估都唔會係翼龍掛我諗
飛魔?你意思是指UFH嗎?
那麼最接近哪一種UFH呢?