返回列表 回復 發帖

[原創]【 拍攝到菲律賓傳說中的... 吸血女飛妖.更新】

原來菲律賓也有吸血女妖,看來東南亞都有類似傳說。
起初還以為是龐提納克,為馬來西亞(還印尼?)的傳說,常在城市的夜晚出沒。
結果是前所未見的生物,照片看起來有頭,看不到下半身,但感覺有雙手。
翅膀的形狀像蝙蝠,卻感覺有差,而且還不透明,似乎不是單純的薄膜。

管理員按:無意義回覆。

好似唔係好似咁~
都係就咁睇落去姐~
加上都話有d蝙蝠好大隻~可能係蝙蝠呢~
不過如果係真既~咁d人夜晚咪唔可以出街low~

下面引用由jiann-chin2007/05/10 10:33pm 發表的內容:
原來菲律賓也有吸血女妖,看來東南亞都有類似傳說。
起初還以為是龐提納克,為馬來西亞(還印尼?)的傳說城市的夜晚出沒。
結果是前所未見的生物,照片看起來有頭,看不到下半身,但感覺有雙手。
翅膀的形狀像蝙...
東南亞的神秘事物有好多 , 而其他的則
要我有時間才考慮出有關的報告。
或者係一種唔透明的薄膜 , 即係唔係好
薄果種薄膜。

下面引用由chung12192007/05/21 08:49pm 發表的內容:
東南亞的神秘事物有好多 , 而其他的則
要我有時間才考慮出有關的報告。
或者係一種唔透明的薄膜 , 即係唔係好
薄果種薄膜。

我個人認為那翅膀可能有羽毛,不過為什麼沒下半身,讓我很好奇。

我覺得可能是像紐哲西惡魔一類的吧
可能是它的同類

下面引用由ZenasD2007/05/20 05:59pm 發表的內容:
好似唔係好似咁~
都係就咁睇落去姐~
加上都話有d蝙蝠好大隻~可能係蝙蝠呢~
不過如果係真既~咁d人夜晚咪唔可以出街low~
或者會帶槍至出街囉 !
下面引用由jiann-chin2007/05/26 10:22am 發表的內容:
我個人認為那翅膀可能有羽毛,不過為什麼沒下半身,讓我很好奇。
對啊 ! 可能有羽毛都唔奇架 ! 但如果
係有的話 , 應該 D 毛會生得較短 , 所
以就唔多起眼咁囉 !

這樣的照片可信度並不高, 若真的拍到照片, 應該就會有不少的好奇者前往爭相捕捉!
學術單位也會蜂擁而至!
值得研究!

下面引用由danielcjw2007/07/11 10:03am 發表的內容:
這樣的照片可信度並不高, 若真的拍到照片, 應該就會有不少的好奇者前往爭相捕捉!
學術單位也會蜂擁而至!
值得研究!
就算有 ......閣下會知道咩?!
哩單料當我 post 時已經發生了一年 , 我一年
前已看過了 ! 但當時無 post  , 我唔係吹水 , 我
當時把哩個網頁俾左 sgrlto 睇啦 !
好多料都係我第一時間知道 , 但發唔發帖要
睇下我有無時間同埋心情 ....

樓主我不夠天幣又沒有 500經驗值結為盟友 看不到您很多的貼子呀 怎麼辦 ><