返回列表 回復 發帖

[原創]【天性突變的兩則罕例﹕牛、松鼠殺食...?附相片、錄影片】

LBSALE[50]LBSALE[glow=255,blue,3]_________________________________________
________{相片、短片來自hinet.net }________[/glow]
「松鼠不是一向吃硬殼果或果實嗎?」
我原本可以答 ﹕「對的。....」
[wmv]http://grm.cdn.hinet.net/xuite/b/b/5/2/11519069/blog_33884/dv/10075190/10075190.wmv[/wmv]
[glow=255,blue,3]到底牠是否餓壞了?
抑或是由不明突變而演化出的另一種習性呢?[/glow]
以下是另一則脫離天性的例子 , 內附錄影片 , 但若要
看就必須回覆本文 , 多謝合作。......
[glow=255,blue,3]吃草的牛竟然殺食其他動物?
大家估不估到這頭牛喜愛吃什麼動物呢?[/glow]
大家也一起來猜一猜吧 !
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

[glow=255,red,3]請各位會員當看過小弟
這篇文之後 , 能盡量回應
文中的問題或是討論的要
點 , 多謝合作 ....
[/glow]

[原創]【天性突變的兩則罕例﹕牛、松鼠殺食...?附相片、錄影片】

佢係唔係係到搵隻老鼠仔磨牙..?..竟然連牙都咬碎
果然係綱牙小松鼠呀...!!可能係餓壞肚子..又或者......習性返祖現象等等...
熊貓都係,,佢雖然食竹..但佢一時都會食下D老鼠仔,,
如果有BB..有機會連自己既BB都食埋!!
熊貓既祖先係食肉..唔多唔少都遺傳左少少既...
而牛食小雞雞真係........真係......真係....
真係俾佢吹帳..-口-"

下面引用由sgrlto2007/05/26 00:38am 發表的內容:
佢係唔係係到搵隻老鼠仔磨牙..?..竟然連牙都咬碎
果然係綱牙小松鼠呀...!!可能係餓壞肚子..又或者......習性返祖現象等等...
熊貓都係,,佢雖然食竹..但佢一時都會食下D老鼠仔,,
如果有BB..有機會連自己既BB都食...
牙都咬碎?有咩?我睇唔到 .....
磨牙都應該搵木頭或石頭 , 你不如估
佢地正在濕吻中......
哩隻牛似乎精神有毛病 , 我都唔知點
解釋。真離奇!....

下面引用由chung12192007/05/26 03:44am 發表的內容:
牙都咬碎?有咩?我睇唔到 .....
磨牙都應該搵木頭或石頭 , 你不如估
佢地正在濕吻中......
哩隻牛似乎精神有毛病 , 我都唔知點
...
應該係骨..不過老鼠的骨軟,,硬果的殼也可以咬碎
一定可以將老鼠軟骨咬碎..."
濕吻...似乎太激動了..xDD"血到出埋

下面引用由sgrlto2007/05/26 12:25pm 發表的內容:
應該係骨..不過老鼠的骨軟,,硬果的殼也可以咬碎
一定可以將老鼠軟骨咬碎..."
濕吻...似乎太激動了..xDD"血到出埋
可能隻松鼠太愛老鼠 , 愛到要食左佢 !
我估係佢因為太肚餓 , 想試食一下 ....

下面引用由chung12192007/05/26 07:36pm 發表的內容:
可能隻松鼠太愛老鼠 , 愛到要食左佢 !
我估係佢因為太肚餓 , 想試食一下 ....
可能食齋食得多,間中轉下口味食下野味,
但係隻雞仔係比人綁住比隻牛食喎,
D人點解要咁做呢﹖

下面引用由克斯頓2007/05/26 07:40pm 發表的內容:
D人點解要咁做呢﹖
綁住即是哩班友仔係『出汁大賤人』, 絕
對係有虐殺傾向 , 所以物似主人形 , 連隻
畜牲都係『出汁大賤牛』.....

下面引用由克斯頓2007/05/26 07:40pm 發表的內容:
D人點解要咁做呢﹖
可能隻雞仔同隻牛都係俾人梆住黎散步JA
唔俾佢地走散嘛...點知咁就俾隻牛食左/_\
好可憐呀!!

下面引用由chung12192007/05/28 01:46am 發表的內容:
綁住即是哩班友仔係『出汁大賤人』, 絕
對係有虐殺傾向 , 所以物似主人形 , 連隻
畜牲都係『出汁大賤牛』.....
如果隻牛係牛乸......
咁揸出黎昤既咪係『出汁大賤牛奶』﹖
如果將呢隻牌子既牛奶包裝好應該可以大賣,
呢段可能就係佢地既宣傳廣告....

下面引用由SGRLTO2007/05/28 02:44pm 發表的內容:
可能隻雞仔同隻牛都係俾人梆住黎散步JA
唔俾佢地走散嘛...點知咁就俾隻牛食左/_\
好可憐呀!!
亦可能隻牛見到隻雞俾人綁咁辛苦,
諗住長痛不如短痛,咪做下好心幫下佢囉
但係最大殺傷力就係棚牙,所以就......