返回列表 回復 發帖

[原創]【各地人魚.tenpa鳥人魚.$1700的人魚.人魚短片、附相册】

首先,,這張是假的,,這是台灣一間博物館的人魚複製品,,,
人魚呀,,,當然相信係真架啦,,
不過有D奇怪,,點解連一條活生生既都捉唔到,,,
就算活生生冇,,,冷凍佢都得gua,,,
但偏偏個個都係乾屍,,,呢點真係不解,,,

[原創]【各地人魚.tenpa鳥人魚.$1700的人魚.人魚短片、附相册】

下面引用由砂瀑我愛羅X2006/03/01 06:18pm 發表的內容:
(img017.photo.wangyou.com/files/2005/4/14/78782/200611390776221_s.jpg)
首先,,這張是假的,,這是台灣一間博物館的人魚複製品,,,
人魚呀,,,當然相信係真架啦,,
不過有D奇怪,,點解連一條活生生既都捉唔到,,,
...
朋友∼很久不見了 , 哈 ~
對啊 ! 其中有的是假 , 而至於最新發現
的『鳥人魚』, 那個三不像卻未知是否
假貨 .....
如今只有等待會否有進一步消息了。

下面引用由chung12192006/03/01 06:44pm 發表的內容: 朋友∼很久不見了 , 哈 ~ 對啊 ! 其中有的是假 , 而至於最新發現 的『鳥人魚』, 那個三不像卻未知是否 假貨 ..... ...
嗯嗯,,都冇見好耐lu,, 之前有一排都入唔到黎,,唔知點解,, 跟住有一次好彩入到,,你有好多文又不翼而飛,,所以又再失陪左一排,,, 今日好似入得OK順,,所以咪回回文囉,,哈哈,, ------------------------------------------------------------------------------- 講到鳥人魚,,我就諗起細個睇生物片<變變變生命力>,,,見過有一隻鳥,,個樣幾似海鷗,,, 片中講佢話會潛到海底捉魚食,,當然係淺水海域啦,,, 而禁樣講法,,,入水好可能令一部分呢類魚進化成有魚尾,,, 食物多樣性,,,又可能令佢地生出手捕捉速度快既生物,, 種種因素,,我覺得鳥人魚唔係冇可能,,,

下面引用由砂瀑我愛羅X2006/03/01 10:09pm 發表的內容:
嗯嗯,,都冇見好耐lu,,
之前有一排都入唔到黎,,唔知點解,,
跟住有一次好彩入到,,你有好多文又不翼而飛,,所以又再失陪左一排,,,
今日好似入得OK順,,所以咪回回文囉,,哈哈,,
...
哈哈 ~ 我早一排都入唔到這裡 , 唯有去搵
管理員『海提風』至入到 , 個入侵者....唉 ∼
真的可能如你所說的一樣 , 不過進化都有
好像人類的手又真是很離奇 , 莫非對於捉
魚會有所幫助 ?

人魚:
可能是人類在進化過程的其中一種生物
其手部可能是拿武器用的或是捕捉魚類用的
所以有其人頭,可能是裝飾
為何個個都是沒腳的人魚,因為如果多了一對腳,這樣便沒有流型的身體,遊水速度就會
慢了
所以本人覺得有腳的人魚是錯的
就算他用隻腳上岸,這樣都不可吸氧氣,因為在水中主了一段長時間已經,變了一個魚膾
只能吸入水裹的氧氣
都有說:[最好的物品,會留下一代]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
希望有新一張文章,謝謝!!

下面引用由chan12006/03/02 02:26pm 發表的內容:
人魚:
可能是人類在進化過程的其中一種生物
其手部可能是拿武器用的或是捕捉魚類用的
所以有其人頭,可能是裝飾
...
你意思即是人類在進化的途中多出了另
一個分支 , 對嘛 ?
『魚膾』...?是什麼來的 , 是否入錯了字 ?

下面引用由chung12192006/03/03 01:08am 發表的內容:
你意思即是人類在進化的途中多出了另
一個分支 , 對嘛 ?
『魚膾』...?是什麼來的 , 是否入錯了字 ?
是正確的
那個字不懂打
是會在水中吸入氧氣的,器官

d圖片都看不到~
樓主你不如上載另一空間al~

下面引用由chan12006/03/11 05:26am 發表的內容:
是正確的
那個字不懂打
是會在水中吸入氧氣的,器官
是『鰓』嘛 ?

下面引用由☆星彩☆2006/03/11 12:49pm 發表的內容:
d圖片都看不到~
樓主你不如上載另一空間al~
我已申請了另一本相册 , 俾 D 時間過我 , 我
唔止哩篇文有問題。
妳知唔知道我出過幾多篇文 ? 百幾篇呀 ! 所
以有排搞 , 我要重新上傳 2 6 0 0 幅以上的照
片 .....
咦 ? 喂 ∼ 我哩一篇文章中已附上相片册 , 妳
可以進入『冠嵐相册』裡看 , 都是一樣的啊 !