返回列表 回復 發帖

[討論]生BB~~~

如果男人都可以生bb,咁男士們,你地會唔會生呢,女士們,你地又點睇呢??

[討論]生BB~~~

其實男人生bb.....好耐之前聽過....
好似澳洲有咁o既例子...(唔係請更正)
係母体受精....孕育就係爸爸体內....
而詳情我就唔記得la...
我覺得其實咁都好....
男仔可以試下大肚滋味有幾辛苦...

[討論]生BB~~~

我覺得呢d 係我地女性既"天職"黎架喎~~
其實男主外,女主內,天經地義嘛
如果女性唔生,要男性生既話,
咁就變左係女性去做苦力,打工受氣架喇.
其實做女人既,都要体諒男性要養家既苦嘛,
男性出去打工其實唔係咁好受,
各位都知,男性多應酬既話,我地女性就會諗埋一邊
佢地受左上司氣,都唔多同女性講(男性鐘意收收埋埋嘛)
其實男性都係有苦自己知,∼

[討論]生BB~~~

我就有個得意的諗法啦:
我同老公輪流生,
每人生一個,
咁就大家都可以體會到呢個令人感動的時刻呀

[討論]生BB~~~

(其實男主外,女主內,天經地義嘛)
而家仲有呢支歌你唱.....唔係掛...
(如果女性唔生,要男性生既話,
咁就變左係女性去做苦力,打工受氣架喇.)
有咩問題...係幾十年前都已經開始有女性去做苦力la...好力過d男人tim...
打工受氣....邊個打工唔受氣o者....
同時而家周圍都鼓吹男女平等......
好多女人都要養家....又要生仔...又要揍仔.....又要服侍老公....
其實女性都係有苦自己知...

[討論]生BB~~~

[這個貼子最後由Qoo0o0o0o0o在 2004/05/19 11:46pm 第 1 次編輯]
下面引用由小絲絲2004/05/19 11:29pm 發表的內容:
好多女人都要養家....又要生仔...又要揍仔.....又要服侍老公....
職業女性一定有請傭工,
否則夫婦一齊番工既話,個仔比邊個揍???
還有,女性服侍老公,宜家都無呢支歌仔唱啦,
老公無比老婆鬧佢沙沙滾,已經還得神落.
還有,五稜鏡有一集講,老婆虐夫問題日益嚴重
因為,女權上升,男女開始平等
下面引用由通夕2004/05/19 11:24pm 發表的內容:
我就有個得意的諗法啦:
我同老公輪流生,
每人生一個,
咁就大家都可以體會到呢個令人感動的時刻呀
不過講笑講句,男人可以係邊到生個bb 出黎呢?
無理由係肛門生卦,
咁既話,生左出黎成頭都係屎架喎~~~=_=
咁都無理由係"個到"生姐,
試諗下,真係要係"個到"生既話,"個到"會點先,
做老婆既,都唔想老公無左"個到"卦~~
----------------------
再講,生bb 係一個天賜比女性,好偉大既使命,
女性應該享受十月懷胎個種小生命在自己肚內孕育既感覺嘛,
身為女性,我唔會將呢種咁偉大既使命假手於人的,
我相信各女會員都唔會吧

[討論]生BB~~~

女仔人家咪講野咁核特...
另外...唔會生完個仔就無冇"個度"..
如果係咁...真係好大禍LA...
男人生個bb 出來...係?肚生....
澳洲有實例...
其實現時真係只有女性先可以感受到生BB呢一回事...
而且媽媽因為十月懷胎而日後付出O既責任係同爸爸唔同....
做爸爸好多時只會以為"我出去努力搵錢"就係對仔女O既責任....
而仔女心理上...好多時要媽媽付責....
如果男人真係可以生仔...感受一下十月懷胎O既滋味...
我諗又會有唔同O既見解.....

[討論]生BB~~~

[這個貼子最後由owlfrankie在 2004/05/20 00:11am 第 1 次編輯]
下面引用由Qoo0o0o0o0o2004/05/19 11:38pm 發表的內容:
職業女性一定有請傭工,
否則夫婦一齊番工既話,個仔比邊個揍???
還有,女性服侍老公,宜家都無呢支歌仔唱啦,
老公無比老婆鬧佢沙沙滾,已經還得神落.
還有,五稜鏡有一集講,老婆虐夫問題日益嚴重
因為,女權上升,男女開始平等
...
就如小絲絲所說以家好多女人都要身兼數職,
又要做阿媽, 又要做老婆, 仲要做職員,
大部份的男人放工返到屋企都唔會點做家務,
但係女人就唔同返工要工作, 放左工仲要去買送,
返到屋企仲要教仔做工課, 吸塵掃地, 煮飯洗宛做家務,
唔係個個家庭都可以請得起工人架,
好多都係搵長輩幫手看管小孩,
放工先去接個仔返屋企的......
仲有呀...而家丈夫虐待老婆問題都依言係好嚴重架,
唔係淨係得老婆虐夫架....
如果真係有呢個咁樣的機會,
我都會好想好似通夕咁,
一人生一個,   
咁樣就可以大家都感受到十月懷胎的感覺,
感受到肚裏懷著小生命的喜悅和辛勞......

[討論]生BB~~~

男生真該好好鍛鍊一下了!
不論是在家或在外,都要學一點!
別讓女生這麼累

[討論]生BB~~~

um~~ let me think. but if us man can have BB. what are we going to feed them? we dont have breast. so do you mean that if a man can have BB. we have to have breasts? am i right? i know it is the most painful pain in the world as the girls have BB. but i think that's what we are different. coz only girls have the ability to have BB. that's what has been doing and going on over a decay.