返回列表 回復 發帖

[原創]【水陸兩棲UMA.巨鱷蛙.蛙ソ男.共2篇】

chung1219......文中講巨蛙...同鱷魚是不同類!但都算趴蟲類喎^+^~
第一圖片似砌圖....但都好清楚.......個口真係好大呵!
另外那些圖看到巨蛙拿起來像個小BB大真係大得驚人!
是你講已是巨蛙的最後一隻嗎?(絕了種)
咁就好可息了......D人為何唔好好將巨蛙保存或作繁殖呢?
當時非洲落後...見到巨蛙仲唔拿去食咩!
佢地又怎知巨蛙是會絕種!又唔係住係文明世界中!
但D研究絕種動物...海/陸/空......嘅人冇跟進定唔知呢?

哈哈哈!會唔會第一張圖...巨蛙...是吏前鱷魚同巨蛙既傑作呀!
ps:chung1219...其實以上圖片我在去年已收過!^+^~...但冇內文!你真惦咁都比你搵到!
請努力.......再找多D比大家分享下吧!
題外話>>>可唔可以收平D......hehehehe~~~~~~

下面引用由chung12192005/12/14 01:48pm 發表的內容:
哩隻怪物已被例入了 世界UMA大全之內 ,
我看到牠的怪樣 , 就肯定並非是已知的鱷
魚品種 , 似乎係異變爬蟲類 , 我只能在廿
多個日本網頁搵到兩個提過哩隻怪物 , 資
...

chung, 謝謝你的回覆及分享啊!
哈哈... 很爆笑的回覆內容, 你想笑死我嗎?
原來這頭怪物很出名的嗎? 真想不到呢! 這竟然是世界知名的神秘UMA...
但很可惜, 所能找到的資料不多, 因此這topic 的資料都很珍貴呢! 我非常欣賞...
期望你能找到更多有關牠的資料吧! 實在太吸引了... ^^

你說得對! 這頭決不會是什麼''善蛙信鱷''... =_=''
我絕對相信這會是一頭兇猛的野獸, 大概這正是大自然的弱肉強食...
物競天擇, 適者生存, 牠能於沼澤生存已是很強的了...
而其他的小生物相信也難逃牠的捕殺吧!

你也覺得牠像是河童的一種嗎? 這一點我覺得很值得討論...
或許牠真如網站所說是河童的一種, 那麼河童就是差不多遍佈全世界了...
也可能這是一頭古時被遺忘的生物, 可能在某段歷史是有牠的足跡所在...
現在卻成了我們不知名的UMA 之一, 我想這點也大可討論呢!
哈哈... 大概定風猴沒有蕉吃, 所以要在水中吸血吧! ^o^

下面引用由CKW2005/12/14 06:41pm 發表的內容:
原來是這個原因....
謝謝你的解釋。
志於圖片方面,只是個別二、三張 ....只是好奇問問是不是超連結問題!!!
我原全不介意.....
...
別客氣 ~ 上傳兩、三幅怎會有難度呢 ?
你未看過我那篇【另類海怪】嗎 ? 我足
足上傳了 3 2 2 幅相片以上啊 !

下面引用由CKW2005/12/14 06:41pm 發表的內容:
原來是這個原因....
謝謝你的解釋。
志於圖片方面,只是個別二、三張 ....只是好奇問問是不是超連結問題!!!
我原全不介意.....
...
第一幅.....

下面引用由soso1282005/12/15 02:05am 發表的內容:
chung1219......文中講巨蛙...同鱷魚是不同類!但都算趴蟲類喎^+^~
第一圖片似砌圖....但都好清楚.......個口真係好大呵!
另外那些圖看到巨蛙拿起來像個小BB大真係大得驚人!
是你講已是巨蛙的最後一隻嗎?(絕...
哩一隻巨鱷蛙唔死的話 , 哩廿年內捉唔
到 , 就好難見到佢。
我說的那一隻絕種『超級巨蛙』當然唔
係幅相片中那隻 , 相片中的『西非巨蛙』
是就快絕種咋 ! 原因是被 D 非洲佬捕食太
多囉 ....
我搵了廿個網頁至有兩個有咋 , D 評級得
來不易 ....嗚咽 ~
哈 ~ 盟友 ! 妳有成十六萬...幾代幣喎 ? !
嫌貴 ? 留來做『嫁妝』嗎 ? 呵呵 ~~
而家出售文要抽稅 35 % , 以前只係抽 15 % 咋 !
收 $ 60 都係暫時咋 , 遲D 睇仲貴 , 妳米搵 D 廢
文同我比較 ! 我哩 D 資料有 9 成係日文 , 又要
翻譯又唔易搵。

下面引用由chung12192005/12/15 03:56pm 發表的內容:
哩一隻巨鱷蛙唔死的話 , 哩廿年內捉唔
到 , 就好難見到佢。
我說的那一隻絕種『超級巨蛙』當然唔
係幅相片中那隻 , 相片中的『西非巨蛙』
...
知啦!知你搵資料莘苦啦!^+^~.....而家D文章好多要比$$$先睇到!!!....咁又值得既.....真係用左好多時間。
買野都講下價啦!(hehehe~~女人)
可唔可以"盟友"......>>>有優為.......>>>平D呢?
ps:我啲代幣留番來養老...........冇人要......唔使留來做嫁妝^0^~

大家有沒有覺得它好像惡魔城裡面的東東呀﹖有玩過的人都應該記得在地下水脈裡面
那些粉紅的怪物吧﹗

下面引用由soso1282005/12/17 04:37am 發表的內容:
知啦!知你搵資料莘苦啦!^+^~.....而家D文章好多要比$$$先睇到!!!....咁又值得既.....真係用左好多時間。
買野都講下價啦!(hehehe~~女人)
可唔可以"盟友"......>>>有優為.......>>&g...
我家姐亦喜歡講價 , 我都有D 幾平架....
哩度咁多男野....不...會員 , 實有人肯哽
?妳既 , ^^ 放心 ∼

下面引用由chcuk2005/12/17 06:00am 發表的內容:
大家有沒有覺得它好像惡魔城裡面的東東呀﹖有玩過的人都應該記得在地下水脈裡面
那些粉紅的怪物吧﹗
東 東 即 是 什 麼 來 的?
你 說 的 是 GAME 嗎 ?

下面引用由chung12192005/12/17 03:25pm 發表的內容:
東 東 即 是 什 麼 來 的?
你 說 的 是 GAME 嗎 ?
在 那 句 SENTENCE 東 東 = 怪 物
yes is  a game, and you can play that game on ps/2, GBA and etc