返回列表 回復 發帖

「急口令創作大賽」問答處

下面引用由vling28842005/07/09 12:25pm 發表的內容: 喔.. 小妹純綷支持呢項比賽.. 好辛苦至"度"左一個>_<.. 所謂既"急口令.....
十個討論區咁多都唔夠?? 範圍再放寬, 但係?獎品就咁豐富, 就冇?個意義?度喇! (我係好辛苦為你?爭取呢個比賽架~~~ >.<")

唔..
明白..
多謝妳爭取呢個比賽..
兼體諒妳既情况..
我會盡力嘗試..
希望截止前趕得及啦..
thx~

我參加了..
作了一個濫口令..
雖然不知有沒有離題...
但只是釣勝於魚好了= ="
我其實是想問...離題不會扣分的吧= ="?

下面引用由檸檬柚子2005/07/10 12:35pm 發表的內容:
我參加了..
作了一個濫口令..
雖然不知有沒有離題...
但只是釣勝於魚好了= ="...
評分方面就要看會員投票了!
可是檸檬柚子大人的作品以廣東白話文朗讀......犯了規喲~
會否考慮為作品稍為修改呢?  ^.^

=0=..係wo...
對不起耶....理解錯誤..
(我以為白話是口語= =|||...)
我現在想想怎樣改..
對了..怎樣用修改功能耶= ="?

下面引用由檸檬柚子2005/07/10 02:50pm 發表的內容:
=0=..係wo...
對不起耶....理解錯誤..
(我以為白話是口語= =|||...)
我現在想想怎樣改.....
只要在閣下回覆的左下角 (推介下面) 按下 "編輯" 即可~  ^^

TinaWater .....我到現時都想不到?(怎辦me)....>////<!不過想問下>>>如超過50字<<

TinaWater .....sorry!唔記得講...如果文字內有口語化OK嗎?而我已好用心用腦又用筆記低咁唸左好耐!(我真係好認真只因至在參加同感激TinaWater你為我地爭取比賽!).........不過我都想過好多題目.....如用鳥,花,動物!但也想唔到!早幾晚在網上看到一個人.......哈哈哈!靈感已有了!昨晚才用筆記下.....等到17號最後一刻才打出來**~.....原因有2個,1...我真係只為參加而參加不是為獎品!(好似好高尚咁!kekeke)2...只怕一早打出來就比你刪掉同扣分禁言鎖ip以後唔比soso128來cyberx>>>>>>哈哈哈!想起那篇不像急口令的急口令>>>我在大笑到流淚!n*v*n

下面引用由soso1282005/07/13 02:09am 發表的內容: TinaWater .....我到現時都想不到?(怎辦me)....>////<!不過想問下>>>如超過50字<<
唔止係妳.. 我都全無頭緒呀.. 平時唸急口令.. 都只係緊緊及格.. 嘩.. 今次仲要創作.. 全新急口令喎.. 真係頭都諗爆 T.T ..

下面引用由soso1282005/07/13 02:09am 發表的內容: TinaWater .....我到現時都想不到?(怎辦me)....>////<!不過想問下>>>如超過50字<<
30-50字是參考soso128大人發表的急口令文章內 "第二級" 來制定, 只要不超過太多, 仍可接受吧! ^.^
下面引用由soso1282005/07/13 02:30am 發表的內容: TinaWater .....sorry!唔記得講...如果文字內有口語化OK嗎?而我已好用心用腦又用筆記低咁唸左好耐!(我真係好認真只因至在參扑Q唔到!早幾晚在網上看到一個人.......哈哈哈!靈感已有了!昨晚才用筆記下........
由於論壇會員除了香港和澳門人, 還有內地和台灣人, 所以公平起見, 請盡量使用中文書面啊~ >.^