返回列表 回復 發帖

(討論)蕞喜愛女歌手

下面引用由雷.仲恩2006/04/29 09:55am 發表的內容:
如果佢唱live再穩定d既,就真係一個實力派。
一定比twins好好多....
twins唱live既話,我未仲好過佢,哈哈....
衛蘭浸過咸水係唔同d既!!

(討論)蕞喜愛女歌手

我最鐘意就係鄧麗欣,我覺得佢善良,可愛,不虛偽,人靚聲甜.................................
歌喉方面,我沒有什麼tast,覺得每個歌手除了聲線不同之外,把聲靚唔靚就真係唔知,除非聽佢地唱live.

(討論)蕞喜愛女歌手

下面引用由百葉窗2006/04/29 12:39pm 發表的內容:
我最鐘意就係鄧麗欣,我覺得佢善良,可愛,不虛偽,人靚聲甜.................................
歌喉方面,我沒有什麼tast,覺得每個歌手除了聲線不同之外,把聲靚唔靚就真係唔知,除非聽佢地唱live.
係呀,所有我阿哥都好鍾意鄧麗欣...
本人同你一樣都係覺得佢善良可愛不虛偽..仲有無機心咁!好隨和!!
所以被稱新一代玉女,哈哈∼

(討論)蕞喜愛女歌手

下面引用由sgrlto2006/04/29 02:20pm 發表的內容:
係呀,所有我阿哥都好鍾意鄧麗欣...
本人同你一樣都係覺得佢善良可愛不虛偽..仲有無機心咁!好隨和!!
所以被稱新一代玉女,哈哈∼
唔係挑戰同質疑。
不過,唔好話離我地咁遠既公眾人物,就算身邊既朋友我地都未必知佢真既一面。
好唔好人,唔知啦。但係娛樂圈既人無機心既就上唔到位呢。依家佢上到wo。
歌呢。近黎發展都唔錯既。至少唔使再唱"柴娃娃"既歌。
下面引用由sgrlto2006/04/29 11:47am 發表的內容:
一定比twins好好多....
twins唱live既話,我未仲好過佢,哈哈....
衛蘭浸過咸水係唔同d既!!
聲靚就真既。不過唱live真係唔太穩定。如果唱live都搞店埋就好。

(討論)蕞喜愛女歌手

雖然投左中島美嘉.但最鐘意的都係大塚愛.可愛呀嗎.
現家D新人我大多都唔識.話曬都唔係香港讀書現家.所
以好多野都唔知

(討論)蕞喜愛女歌手

下面引用由雷.仲恩2006/04/29 07:38pm 發表的內容:
唔係挑戰同質疑。
不過,唔好話離我地咁遠既公眾人物,就算身邊既朋友我地都未必知佢真既一面。
好唔好人,唔知啦。但係娛樂圈既人無機心既就上唔到位呢。依家佢上到wo。
歌呢。近黎發展都唔錯既。至少唔使再唱"柴娃娃"既歌。
咁stephy咪有資格做影后?
你說無機心既就上唔到位
那麼在你眼中所有上到位的人都是有機心?

另外,
我不是罵你,
你好笨!
請問我是不是沒有罵你?
*以上純粹比喻

(討論)蕞喜愛女歌手

近期還是衛蘭..
她的"my love my fate"..
確實令人如癡如醉..
用這曲作手機鈴聲近兩個月的我..
暫還沒有想轉換其他新曲的念頭..
另外..
泳兒也是個不錯的選擇..
她的唱腔很像初出道的王菲..
即"無奈那天"、"多得他"時期的王靖雯..

(討論)蕞喜愛女歌手

下面引用由百葉窗2006/05/04 01:02pm 發表的內容:
咁stephy咪有資格做影后?
你說無機心既就上唔到位
那麼在你眼中所有上到位的人都是有機心?
另外,
...
一句到尾。
你覺得在娛樂圈裡沒有機心真的可以生存到?
另外﹕
你的那句與我的那句是兩碼子的事情。不成比喻。我只是陳述自己的意見。聽者有意我也沒法子。要挑戰的話語氣亦無需客氣。

(討論)蕞喜愛女歌手

下面引用由雷.仲恩2006/05/05 09:30am 發表的內容:
一句到尾。
你覺得在娛樂圈裡沒有機心真的可以生存到?
另外﹕
你的那句與我的那句是兩碼子的事情。不成比喻。我只是陳述自己的意見。聽者有意我也沒法子。要挑戰的話語氣亦無需客氣。
在第一回覆,我只是讚stephy,你便對我說所有上到位的都有機心,明針對stephy為人,這不算是懷疑我所讚stephy的話嗎?
stephy未上位時我已經覺得佢為人係咁.
娛樂圈裡沒有機心可以生存,例子:stephy
不如你說說stephy做過什麼令你覺得她有機心.

我們經常不知道自己內心想什麼,不知道有什麼潛意識控制著.所以不應太肯定說自己是怎樣怎樣.
你的語氣如何並不是問題,
我會接受你所說的,如果你有point.
但是你只是在撐

其他人或你,覺得我有不妥之處,不防指正,因為或許我也不知.

(討論)蕞喜愛女歌手

我投咗:蔡依琳,.张韶涵,卫兰...
我本身想投S.H.E,但系距地噶3条粉肠讲:"我们不是中国人...我们是台湾人..."又支持台独...