返回列表 回復 發帖

你會唔會,,捐,錢 賢 仔

絕對唔會捐 !
今次呢件事可以話係"香港眾多新聞之一樁血案"...
但香港記者、報社寫誇張左咋嘛.....
真係小題大做

下面引用由傻佬丁2005/08/31 08:26pm 發表的內容:
絕對唔會捐 !
今次呢件事可以話係"香港眾多新聞之一樁血案"...
但香港記者、報社寫誇張左咋嘛.....
真係小題大做
小題大做得黎好令人反感,,,搞到我一點都唔覺得
賢仔有咩可憐

下面引用由manman2882005/09/01 01:18am 發表的內容:
賢仔有咩可憐
我正係覺得係一單普通血案,只係今次係細路仔.跟本同其他人冇咩分別.

下面引用由manman2882005/09/01 01:18am 發表的內容:
賢仔有咩可憐
絕對同意 !
佢而家都冇乜事 , 手都可以郁得番.....
浪費左成50萬ge捐款.....= =
我認為5萬都夠喇 !

下面引用由野原•新之助2005/09/01 03:02pm 發表的內容:
我正係覺得係一單普通血案,只係今次係細路仔.跟本同其他人冇咩分別.
如果下次有一個老人俾人斬傷....
報紙只係講下就算 , 絕對唔會大眾引起關注 !
d人會睇下就算.....

我覺得賢仔係慘。但是我們不應該因為他慘而給他那麼多。
想想看,我有時會想,如果陳慧琳會來看我,我也想給人斬啦。 (可能啦)
我覺得如果賢仔好努力地康復,下次考試比被斬前更好,愛護並幫助自己那同父二母的弟弟,那時才是直得陳慧琳去見他,為他開party,和我們損的五十萬。
要知道,心理學上很清楚的。如果因為一個人受傷了,失敗了,而你去擔心他。他會有一個association between failure and love... that is, if I fail, I will get love.  那時他可能會想得到甚麼時就樣自己受傷害呢。
所以我想我們給他的都是不當的。應該給他鼓勵,要他自強。之後我們為他celebrate.

每日都有不幸既人...
點解因為事件比較轟動而要捐??
大把比佢可憐既小朋友

有咩好捐??
呀咩(
http://www.meredith.com.hk/
)
星期日files都有講,又唔見有人捐??
好明顯d人係好有錢啦~

我覺得唔應該捐low
睇佢個樣都好似冇咩事la
個個world都有d好慘ge小朋友ga la
佢地又唔去幫.....
我覺得d人都係食完飯冇野做想博出位,由其個d藝人
係睇,而家過左個潮流,我唸都冇人會再記得lie個小朋友ga la

下面引用由manman2882005/08/30 05:03pm 發表的內容:
誰斬賢仔警鎖定目標隨時拉人  新 聞 — 要 聞  

葵 涌 梨 木 樹  七 歲 男 童 岑 浩 賢 被 斬 案 , 警 方 昨 連 續 第 二 日 邀 請 賢 仔 父 親 及 後 母 返 署 , 分 開 進 行 密 集 式 問 話 。 岑 父 已 ...
manman288....賢仔而家已有一個50多萬基金呢!待遲些過幾年賢仔大些我會捐助他的....!現只捐了一點,,,是東方日報!希望可以幫到佢一家人在生活上同賢仔上學用費!