返回列表 回復 發帖

咁如果真係有左咁點呀???

下面引用由怡b2005/05/01 02:04pm 發表的內容:
我同我男友,,每次做都5用套,,可能我自己年紀細啦,,仲末開始排卵,,,但已??m,,
講真,,真係1覺5覺意有左,,咁末可以死得1o,,,
無理由每次完事之後,,下下都買丸仔架ma,,而且5習慣用套,,,,真係難搞1o..
...
驚訝!?估計你6年級至中一吧? 這麼早便發生性行為?
有m=已經排卵,會有機會受孕,年級小也一樣...外國已有9歲女孩受孕9+++
叫男方用套吧..感覺又不是差很遠,吃避孕丸!?你知不知道有很多負作用
服用後:發現小腿異常疼痛和腫脹,胸部疼痛和緊密感,這些病例可引發(中風)全身癱瘓
假如受孕了?你也懂說(死得)情況就好像raborovskie 說的一樣

我相信應該要夠十七歲,除非法例改了!
那條條例叫:「與未成年少女發生性行為。」簡稱「衰十一」。(因為有十一個字)

下面引用由TinaWater2005/05/01 04:02pm 發表的內容:
如果EZRA說有病或發育不完全的程況, 那麼也可以說那男的出了甚麼問題導致不育....
總之說甚麼也可以吧!
但現在問題是, 無論甚麼程況下, 都應該做好安全措施, 除了避孕之外, 也防止性病傳染~
我想指出的是,在女人剛開始有月經時,無排卵也可以有月經啦……

下面引用由angefan2005/05/01 04:07pm 發表的內容:
我相信應該要夠十七歲,除非法例改了!
那條條例叫:「與未成年少女發生性行為。」簡稱「衰十一」。(因為有十一個字)
引自今日蘋果的,自已看一下啦!!哈哈!
少 男 少 女 偷 嘗 禁 果 導 致 懷 孕 , 最 終 鬧 上 法 庭 , 近 日 上 映 的 電 影 《 早 熟 》 正 是 講 述 類似 題 材 。 香 港 城 市 大 學 應 用 社 會 科 學 系 副 教 授 黃 成 榮 認 為 , 本 港 家 庭 性 教 育 不 足 ,而 且 年 輕 人 對 性 的 觀 念 過 於 簡 單 , 只 為 短 暫 快 感 而 未 有 顧 及 後 果 , 他 認 為 家 長 應 從小 與 子 女 談 論 與 性 有 關 的 話 題 , 並 建 議 少 男 如 真 的 難 以 控 制 慾 念 , 也 應 「 先 check ( 檢 查 ) 女 方 身 份 證 。 」
可 判 囚 終 身
黃 成 榮 表 示 , 雖 然 有 不 少 青 年 知 道 與 十 六 歲 以 下 少 女 非 法 性 交 屬 刑 事 罪 行 , 但大 部 份 均 不 知 道 , 與 十 三 歲 以 下 的 未 成 年 少 女 性 交 最 高 刑 罰 可 判 終 身 監 禁 。 他 指 出, 現 時 資 訊 發 達 , 電 視 、 漫 畫 和 廣 告 等 均 不 時 提 及 「 隨 時 發 生 性 行 為 」 的 概 念 , 由於 少 男 少 女 對 性 不 太 理 解 , 故 只 為 短 暫 快 感 而 隨 便 在 公 眾 場 所 發 生 性 行 為 。 「 我 覺得 點 解 咁 愚 蠢 ? 公 眾 地 方 好 冇 安 全 感 喎 ! 」
黃 成 榮 又 認 為 華 人 社 會 的 家 庭 性 教 育 較 其 他 地 方 落 後 , 佩 戴 安 全 套 的 意 識 也 不 夠 強 烈 。 「 我 已 經 好 聲 嘶 力 竭 叫 人 戴 安 全 套 , 唔 係 淨 係 話 會 搞 出 人 命 ( 懷 孕 ) , 重 可 能 會 有 愛 滋病 。 」 他 建 議 家 長 應 從 小 與 子 女 以 開 放 的 態 度 , 談 及 與 性 有 關 的 話 題 , 並 鼓 勵 家 長以 成 本 效 益 計 算 角 度 , 教 育 子 女 任 何 行 動 前 都 應 先 計 算 後 果 。

看起來好像是真的,只是近年真的沒有聽過有這個修改,請問是幾時改了?

下面引用由angefan2005/05/01 11:33pm 發表的內容:
看起來好像是真的,只是近年真的沒有聽過有這個修改,請問是幾時改了?
1. 第(200章)刑事條例
         1. 與未滿16歲女童性交
 最高監禁5年
好像一向是這樣的!

下面引用由angefan2005/05/01 11:33pm 發表的內容:
唔知係咪我細你好多(我二十歲)
我懂性以黎,已經知結婚最低年齡係16喎!
但一定要家長簽紙同意,直至21歲先唔洗!
可能係你果個年代唔同啦!

下面引用由ezratse2005/05/01 04:17pm 發表的內容:
引自今日蘋果的,自已看一下啦!!哈哈!
少 男 少 女 偷 嘗 禁 果 導 致 懷 孕 , 最 終 鬧 上 法 庭 , 近 日 上 映 的 電 影 《 早 熟 》 正 是 講 述 類似 題 材 。 香 港 城 市 大 學 應 用 社 會 科 學 ?..
你 how    old     ..... 你 可 以 在 驗 下 ...... 真 係 有 左 . . 恭 喜  !!!!!!
但 你 一 定 要 夠 十 七 歲 。

你又要做. 又唔想用避孕套,事後又覺得食避孕丸煩.
樓主. 我想你應該教教我們怎做才對.
其實你的年齡多大呢?
我想你需要一些正確的性知識.
特別是你想做又唔想有bb的話.
安全措施是很重要的.
不過正如很多人所說.
我不太認同婚前性行為.
如果你還未夠16 的話.
你男友就衰十一了.
是犯法的.

姐係呢.....
就唔好瀨個男人唔用套
個女人肯比人唔用套屌
係佢自己8黐
你有左呢就恭喜你喇
大個喇,仔都生到....啦.....識諗喇.......