返回列表 回復 發帖

好久不見 - 終於可以登入了

( 抱 ) Christ. 姊 很久不見了 ^^ ......
 ( 舉手 ) 請問 , Christ. 姊 的店會在何時開張 ? 小鬼會好好記下然後在當天送上賀禮的 ^^ ( 旁白 : 說白一點 , 妳還不是一隻貪吃的小鬼 =.= )

當然不會了,元朗又不是真的很遠,而且現在坐車也蠻快!
不足一個小時就到達了,哈哈!
男友阿(面紅)真不知道他愛吃那個蛋糕!
(誰說野蠻有男友?我學的目的是弄給自己食而己)
傻了!!!

下面引用由野蠻女2005/05/24 06:08am 發表的內容:
當然不會了,元朗又不是真的很遠,而且現在坐車也蠻快!
不足一個小時就到達了,哈哈!
男友阿(面紅)真不知道他愛吃那個蛋糕!
(誰說野蠻有男友?我學的目的是弄給自己食而己)
...
坐西鐵,十來二十分鐘就可以到元朗啦!去真是非常方便的!!
下面引用由christhk2005/05/23 01:04pm 發表的內容:
其實開店亦都唔一定係好消息, 一係我就會忙死, 一係就清閒死, 哈哈...
野蠻你唔嫌遠, 隨時搵我啦... ^_^ 整番個tiramisu送比男友都好呀!
chirstine……看來好多人想去吃吃您親手做的美味蛋糕啦;如果,您店開幕時有幾十人去……那就可能要先整好幾十個蛋糕供人食用啦!!不如,您請那位朋友會來要去的在這裡報名,那預計人數方便會容易一點!

千雪, 我都好掛住你呀... 為食鬼.. : p
野蠻, 我諗你係煩緊整比邊個男友食呀, 你咁多男友.. 唔怕, 每様整一款啦!
真以斯拉, 我都諗住開店既時候, 做好多蛋榚, 招待朋友, 但係你夠膽黎先算啦, 哈哈... 不過你啟發左我, 不如我黎個Project X 蛋榚麵包曲奇大派對, 如何? 管理員有無意見?  西鐵係好快, 但係落左西鐵, 仲要轉巴士, 你話遠唔遠啦... : (

>>我都祝你搵倒份好工呀!
多謝妳!
>>不如我黎個Project X 蛋榚麵包曲奇大派對, 如何?
我贊成呀∼!可不可以教做無蛋蛋糕呢?因為我是一個想要戒蛋的素食者。
>>但係落左西鐵, 仲要轉巴士
到底你在哪條村?

下面引用由angefan2005/05/24 09:50pm 發表的內容:
>>我都祝你搵倒份好工呀!
多謝妳!
>>不如我黎個Project X 蛋榚麵包曲奇大派對, 如何?
我贊成呀∼!可不可以教做無蛋蛋糕呢?因為我是一個想要戒蛋的素食者。
...
無蛋蛋榚, 咁就唔係蛋榚喎, 不過芝士蛋榚都得既, 或者其他布甸, 慕思類甜品...
我間舖將會在橫台山呀! 應該6月中可以開倒啦! 而家正在興奮同諗爆頭中...

christ∼
呃,不要亂說了,人家會誤會的呢!
雖知道某人也會看到這個回覆,只怕他真的會生氣!
回正題,橫台山麻?
這個問ayu比較方便,還是她比較熟悉元朗一帶地方。
六月中開店了?真快,不過也有問題想問,其實平常上課的時間是啥?
是假日還是其他日子呢?

下面引用由野蠻女2005/05/25 05:32am 發表的內容:
christ∼
呃,不要亂說了,人家會誤會的呢!
雖知道某人也會看到這個回覆,只怕他真的會生氣!
回正題,橫台山麻?
...
我見某人都無出聲 我當佢睇唔倒架啦... ^_^ 如果因為咁小事就嬲, 我幫你教訓佢一下啦, 哈哈.. 小氣鬼?
應該係ayu附近, 其實平日一至五就10:00am - 4:00pm 可以做蛋榚, 一過4點我要補習, 星期六日任何時間都得... 你個男友真係嬲? 所以真係要做番個蛋榚比佢食嗎? 好甜蜜啊!

christ 姐姐!!
我也很想學整tiramisu 呢!
有空可以留一個msg 給你問你的步驟嗎?
因為我身在澳洲不易找你.
你也懂得整日本芝士蛋糕嗎?
這兩樣我最喜歡吃的.
也可以做給喜愛的女孩吃嗎... 嘻嘻

除了芝士蛋糕外,用代蛋粉也是可以的,Citysuper有售。
要從我的家裡行到橫台山,也許要九個字至一小時呢!有點遠啊!