返回列表 回復 發帖

自己一個人時係街有咩好做

下面引用由vincentlok2005/11/15 04:46pm 發表的內容:
joe198663謝謝你既回覆呀
我都有好似你敢
但係我自己認路好鬼差
所以我就求其上部巴士
...
嘻嘻... vincent, 謝謝你的回覆和分享啊! ^_^
原來你也像我一樣嗎?
享受一個人的無拘無束...
feel so good! ^^
有時候, 我也會像你一樣隨意的上車...
乘到那兒就在那兒下車...
喜歡到處走...
這種自由真的感覺很好...
能在繁忙的城市裡暢遊...
彷彿不受束縛, 擺脫了繁煩惱...

哈哈... 為什麼我走得這樣快?
是壞習慣來的, 可不要學啊! ^^
是為應付忙碌工作而成的壞習慣...
有時候, 睡過頭了, 為不想遲到...
我就會急速''暴走''... @_@''
漸漸地成為了平日的習慣了...
所以, 朋友們總是跟不上我的步伐...
我通常是一領當先, 而朋友就是跟不上...

還是愛一個人的閒適...
如果我還沒找到另一半前...
我會繼續這種生活方式...
盼望有一天能遇上與我步伐一致的人......

下面引用由百葉窗2005/11/15 06:00pm 發表的內容:
我絕對唔覺得joe你係一個悶蛋.
好明顯,有很多話題你都很有興趣,不厭其煩地把道理再三強調,比起我平時回覆既字數多幾倍,如果有人同你逛街覺悶的話,咁果個人同我行街一定會比我悶死.
百葉窗, 謝謝你的回覆啊! 8)
哈哈... 原來我不算是悶蛋嗎?
可能我的生活方式比較特別吧!
暫時享受一個人的生活...
不愛受束縛, 追求自由...
正是我現有的生活方式...

我的回覆字數比較多?
哈哈... 可能是我的表達能力不太好吧!
往往要說很多偏, 才能表達所想的...
因此回覆上可能比較長一些...

其實你的回覆也很用心呢!
尤其是你的提問, 言簡意賅...
我也是因為你的一次提問而決定要學好打中文...
還記得你贈我的一首詩嗎? ^^
現在真的做到了, 我很感謝你的提醒呢! ^^

去睇戲都幾好~
睇完就行下街睇下有咩買~
(格下價都可以用好多時間, 哈哈哈)
之後就食野
不過其實我自己一個出去的話會好快完成晒我出去既目的......
一個人行果時唔知點解行得特別快;;;;;;;;;;

呀..........
又或者去打波啦!
球場咁多人實有人同你打

看那段時間如果在中午我會去餐廳吃點東酉...跟着便走到海港城一帶商塲遊看這會用去多個小時,再走入書店找找有冇我喜歡看的書(或只打書釘)...這樣己大半天了,再去美容院....咁也可以消磨一天時間了!

下面引用由soso1282005/11/16 04:46am 發表的內容:
看那段時間如果在中午我會去餐廳吃點東酉...跟着便走到海港城一帶商塲遊看這會用去多個小時,再走入書店找找有冇我喜歡看的書(或只打書釘)...這樣己大半天了,再去美容院....咁也可以消磨一天時間了!
謝謝你既回回SOSO128
行海港城真係有排行
但果D價錢就真係幾貴下
其實我都覺得去美容院
真係個好提議
我之前都有去咖
做番個零鐘
又可以靚D
仲可以休息下
但係我之前係大陸就有
但係香港就無試過啦

下面引用由vincentlok2005/11/15 05:24pm 發表的內容:
估唔到你同我之前一樣呀
我之前又係敢
總之鍾意幾時上車就上車
幾時落就落
...
so thx 你的回覆~!!
一個人自己鍾意點就點的感覺真的很自己~很舒服的~!
所以~知道以前的你原來和我一樣~
鍾意上就上,落就落~真係有一種好特別的感覺~
好多人都會覺得好危險的~
一個人~咩都唔知~咩都唔識~大鄉里噤的~~~好好玩!
講到有咩特別事~
試過坐車入新界(唔記得去邊lor~~重之要坐好耐車)
坐坐下~巧遇個好耐無見的fd~
佢第一句就問~~"你去邊啦?好似之前未見過你坐呢架車wo"
..................立即的~唔知比咩反應佢~~~~~~同佢講~我好得閒亂坐車去玩lor~
最後~變左做探訪之旅~..去左人家屋企~~~~~~~~勁唔知點噤~
重試過~坐車坐到比個巴士司機認得我~
次次上到佢車~都問我去邊度玩~~~~~~~~~~~
又係~~~~~~~~~立即的~唔知比咩反應佢好~~!!

下面引用由butn2005/11/15 00:30am 發表的內容:
我就會去"是打畢"睇報紙飲咖啡坐下
以前就會去網吧打發時間,
但係二手煙供應商太強勁了,
咳都咳死
好一句"是打畢"第一眼還在想這是什麼的cafe公司!
慢慢回想才知道大佬拔所說的是那間。
唔,那間真的不錯。
回正題,當我自己一個人的時侯大多都會到街上逛逛..
以前總愛跟一些朋友去逛街,買衣服、不過每次自己喜歡的衣服都不能買。
因為朋友們都會遊說不好看阿,不太適合你了,類似的說話。
所以當自己一個逛街就有一個好處,就是周遭都沒有人吵你,沒有任何意見,可以明正言順想買就買。

下面引用由野蠻女2005/11/18 05:54pm 發表的內容:
好一句"是打畢"第一眼還在想這是什麼的cafe公司!
慢慢回想才知道大佬拔所說的是那間。
唔,那間真的不錯。
回正題,當我自己一個人的時侯大多都會到街上逛逛..
...
同意!!
最怕就是聯黨走到街上..
你一言我又一語..
不單止在阻延時間..
而意見、步伐往往亦未必一致..
到最終可能仍舊在原地踏步..
反之就算只是獨自一人..
隨處逛逛亦會是悠然自得..
更能真正享受逛街的樂趣^^..

下面引用由joe1986632005/11/15 01:22am 發表的內容:
vincent, 謝謝你的分享啊! ^_^
一個上街的時候嘛~
這是我最喜歡的事...
是件很享受的事...
...
joe,如果你係悶蛋
我就係超級大悶蛋
我返學放學一個人
平時一班人係到玩係到講笑,我一定係唔出聲無野講果d人
就連27號果個網聚我都係自己一個去
平時星期六.日  我都係自己一個落街打藍球
自己一個逛街買衫
自己一個食lunch
自己一個睇戲
拖又未拍過..又冇咩朋友
又唔識哄人又唔識講笑
可能咁既性格令我咩都睇得好化
其實一個人都好既,自由自在又可以訓練對人無感情
咁做咩都可以唔留情..做人都係冷淡d好...  
好似離哂題- -"
哈哈