返回列表 回復 發帖

好久不見 - 終於可以登入了

下面引用由porkchophell2005/05/26 00:00am 發表的內容:
christ 姐姐!!
我也很想學整tiramisu 呢!
有空可以留一個msg 給你問你的步驟嗎?
因為我身在澳洲不易找你.
...
好簡單, 你只要去我討論區, 登記做會員, 就可以搵倒我寫既食譜啦, 哈哈.. 但係日式芝士蛋榚未有住, 因為要譯成中文, 我真係跟日本書正宗既食譜黎做日式芝士蛋榚架 (唔係講笑)...
仲有, 駛唔駛叫我姐姐呀... 叫老晒! >_<
同埋你整過蛋榚未架? 就算比個食譜你, 都未必整倒架喎, 日式芝士蛋榚要整到好似伊x家咁, 有d難度, 但係你隨時pm我啦.. ^_^
Angelfan: 我都話我好僻架啦.. 不過你可以搭車或單車啦... 我好歡迎你架!

haha~~~ chrish!!
我整過兩三次日本芝士蛋糕.
但因為我沒有食譜我不能做的.
tiramisu 也跟朋友整過.
都是一樣. 沒有食譜我會不知所措.

下面引用由christhk2005/05/25 11:57am 發表的內容:
我見某人都無出聲 我當佢睇唔倒洵匐搕p事就嬲, 我幫你教訓佢一下啦, 哈哈.. 小氣鬼?
應該係ayu附近, 其實平日一至五就10:00am - 4:00pm 可以做蛋榚, 一過4點我要補習, 星期六日任何時間都得... 你個男友真係嬲...
那我就選定一個時間來學好了,大概也是假日沈,因平常也要上班。
而且野蠻很愛睡覺,所以假日會比較好!

Porkchophell, 乜你咁勁既? 男人好少有喎.... 見你對女仔咁好, 我已經打左個食譜, 你去呢度睇下:
christine.myfreebb.com
但必需係會員先睇倒食譜喎...
野蠻, 我等你約我啦!

多謝你christ.
其實我是不算'勁'的.
只是因為一個人在外國長期生活.
學會煮東西是應該的.
因為可以慳錢跟嘗試新的東西.
我很希望我喜歡的女孩子吃了之後會很開心.
所以我先要先practice....

chris~ 很久不見了~
已經蠻長的時間沒有上來了
今天才看到你的這篇文章
請原諒我這麼晚才來和你打招呼.... (泣...)
chris 你打算開店嗎
那我一定要來光顧支持一下啦 !
在那區 ? 元朗還是屯門呢 ?
我近來的工作也很不順意 ....
每天沒精打彩的上班去, 下班回家又甚麼也提不起興趣
真的很羨慕 chris 你可以實現理想
先祝你生意興隆呀 ! ^^

ps. 現在級別名稱怪怪的...
      甚麼黃金聖鬥士呀... -___-"   
      大叫一聲 : " 變身! 黃金聖鬥士 -- 合體! "   ( 哈...)

下面引用由wingwing5142005/05/27 09:34am 發表的內容:
chris~ 很久不見了~
已經蠻長的時間沒有上來了
今天才看到你的這篇文章
請原諒我這麼晚才來和你打招呼.... (泣...)
...
WingWing, 我好掛住你呀... 幾時食飯架到底? ^_^
我唔比你光顧呀, 我想你幫手教蛋榚呀!
其實我今次都係好大膽咁試下, 我知道做蛋榚一定收入不足, 所以做埋補習, 我到時可能會仲想死過而家... 我會開o係元朗啦, 但係近上水既方向!
PS: 黃金俠, 正呀!

下面引用由christhk2005/05/27 08:24pm 發表的內容:
WingWing, 我好掛住你呀... 幾時食飯架到底? ^_^
我唔比你光顧呀, 我想你幫手教蛋榚呀!
其實我今次都係好大膽咁試下, 我知道做蛋榚一定收入不足, 所以做埋補習, 我到時可能會仲想死過而家... 我會開o係元朗啦...
(用返口語先~)
我o的三腳貓功夫唔見得人
又會一路整一路偷食
我怕你o的客比我趕走晒呀.. 哈哈
做蛋糕賣埋材料,多o的收入應該無問題既~ 放心放心 !!
下個禮拜出左糧我請你食飯啦 ^^
不如約實你星期四 or 五
你得唔得閒呀 ?

致 Christ. 姊 :
 呵呵 ^^ , 小鬼當然是愛吃的啊 ! 而且 , Christ. 姊 出品 , 必屬佳品 , 小鬼想不愛也難啊 ......
 /_\? 應該要送什麼作賀禮才好呢 ?

我需然唔識你....
但睇見你反過來睇見自己....
忍唔住都要發牢so....
我小cc祝福你生意興隆之餘....
我也覺得我自己好?坷....
因為另我想起..........
我經常對住我的朋友說的一句話"工作梗係為錢la....唔通為興趣咩"
真係好小人可以做到好似你咁....
比d心機la...^^