返回列表 回復 發帖

[原創]【白化、紅化、突變、兇暴生物.5段錄影片 + 兩本相册】

下面引用由chung12192006/04/17 00:42am 發表的內容:
我估你看的是『動物擂台』, 是由第 10 名開
始倒轉作出介紹 .....
但你知道嘛 ? 鱷魚也有很多種類 , 鹹水鱷的體
型是最大的 , 我也是看 discovery , 但不是那個
...
鹹水鱷的身體真是很巨大...要是跌入牠們的鱷魚潭..我想我身體沒有幾分肉了!
入正題∼羅偉成會員鱷龜是和鬣狗同級的哦...你看的片新還是舊啊??
我大大話話都睇過3種唔同的動物排名- -”
有一個更是追溯到恐龍啊!!說牠有6萬磅..
〔〔〔之後找一頭鱷魚,鱷魚有6千磅,其實我都唔知有冇記錯!
好像不是咸水鱷..而是古巴鱷西∼因為古巴鱷的攻勢力很高..〕〕〕〔〕=唔知有冇記錯

[原創]【白化、紅化、突變、兇暴生物.5段錄影片 + 兩本相册】

下面引用由sgrlto2006/04/17 10:52am 發表的內容:
鹹水鱷的身體真是很巨大...要是跌入牠們的鱷魚潭..我想我身體沒有幾分肉了!
入正題∼羅偉成會員鱷龜是和鬣狗同級的哦...你看的片新還是舊啊??
我大大話話都睇過3種唔同的動物排名- -”
有一個更...
其實測量鱷魚咬合力有時好難講 , 有個生
物學家測量同一條鱷魚有 3 次 , 每次都唔
同磅數 .....
整嬲隻鱷魚就會零舍 ....勁 !!

下面引用由chung12192006/04/17 11:24am 發表的內容:
其實測量鱷魚咬合力有時好難講 , 有個生
物學家測量同一條鱷魚有 3 次 , 每次都唔
同磅數 .....
整嬲隻鱷魚就會零舍 ....勁 !!
咁又係,一次又話隻鱷魚累,一次又話鱷魚很細...
但最好的測試方法..就是把牠整嬲,又要唔好捉佢∼又要大隻!
一定測得到...

說真的
本人不會買如此兇悍的生物當寵物
要標新立異也不要拿自己的性命來玩@@
(謝謝相簿link~照片好棒~)

下面引用由天使號角2006/04/19 03:26pm 發表的內容:
說真的
本人不會買如此兇悍的生物當寵物
要標新立異也不要拿自己的性命來玩@@
(謝謝相簿link~照片好棒~)
也說得對 , 的確非常兇悍 , 如果係我的話 ,
或者會買隻很少的鱷龜.....甚至鱷龜 B B 來
養 , 因為最巨型的很危險 , 有些比起我還要
重 , 即是超過 150 磅以上。
別客氣~

下面引用由chung12192006/04/20 00:02am 發表的內容:
也說得對 , 的確非常兇悍 , 如果係我的話 ,
或者會買隻很少的鱷龜.....甚至鱷龜 B B 來
養 , 因為最巨型的很危險 , 有些比起我還要
重 , 即是超過 150 磅以上。
...
嗯嗯..不過如果我有錢的我都會養鱷龜
我論壇的朋友也有養啊,要拿牌的啊∼
有人還會養蟒蛇啊!黃金蟒是可以用來看家的..
但訓練不來的話..我諗尼一句最好用〔日防夜防,家賊難防〕哈哈∼

下面引用由sgrlto2006/04/20 05:03pm 發表的內容:
嗯嗯..不過如果我有錢的我都會養鱷龜
我論壇的朋友也有養啊,要拿牌的啊∼
有人還會養蟒蛇啊!黃金蟒是可以用來看家的..
但訓練不來的話..我諗尼一句最好用〔日防夜防,家賊難防〕哈哈∼
那位論壇的朋友更 Post 了家人養的鱷龜
照片在以前我篇文 , 我也有看過。
以寵物來說的話 , 蟒蛇比起鱷龜更危險 !
電視有次講在美國有個男人被自己養?
蟒蛇差一點就監生勒死 , 那男子的身高
有 6 尺幾 , 2 0 0 磅左右 , 都唔夠蟒蛇咁
好氣力 !
別看輕爬蟲類的能力 !!!

下面引用由chung12192006/04/21 01:00am 發表的內容:
那位論壇的朋友更 Post 了家人養的鱷龜
照片在以前我篇文 , 我也有看過。
以寵物來說的話 , 蟒蛇比起鱷龜更危險 !
電視有次講在美國有個男人被自己養?
...
當然啦!
蟒蛇的威力很強...
如果被牠勒住,你跟本沒有呼吸的餘地∼
因為你一呼氣,蛇同時用力..牠不會放棄
你吸也吸不到,所以如果被蛇勒住...
最好谷住成個身,之後用口吸氣...
要和牠鬥耐力,但我想世上沒幾個能比10幾呎蟒蛇鬥耐力吧!

管理員按:無意義回覆。

下面引用由taitaicom2006/04/24 07:01pm 發表的內容:
咁多鱷龜嫁.....我諗住睇下d白化生物ma....
不過多謝分享
閣下為何不進入我本相內看白化生物呢 ?
仲有最新出品的『雪人毛蟹』, 在另一篇
文 , 有興趣便找來自吧 ! ^^