返回列表 回復 發帖

水怪的牙齒+討論

繼去年年尾,一名叫MacDonald人士,在尼斯湖岸邊陸地,發現不明生物,留下的腳印後.
最近,又有一些消息傳來,一名學生,到當地旅行期間,於湖邊近岸地方,發現一具只得半截身駒鹿屍(上圖),從屍身看來,可能是由大形動物一口擔起,擺動廘身,撕開所至.
而人員檢查期間,在屍體組織,發現一枚由捕食者留下的斷齒(下圖),究竟水怪是否素食,就不得而知.
各位認為尼斯湖水怪是肉食性或素食性?
定一話有其他生命體存在?
檔案區相關檔案
水怪檔案
英漢攝得尼斯湖水怪 15米長黑影時速10...
位於蘇格蘭的尼斯湖( Loch Ness),流傳一個1,400年的古老傳說,在深不可測的湖底,棲息一條怪物──尼斯湖水怪。有人形容,尼斯湖水怪頭很小,但頸又長又...
水怪檔案
水怪出沒西伯利亞
2012年09月20日英國《每日郵報》 報導,近年世界各地都相繼傳出發現水怪的消息,俄羅斯研究員亦聲稱在西伯利亞一個偏遠深水湖中,發現到體形長達10米(33呎)...
水怪檔案
挪威現侏羅紀「水怪」化石
挪威科學家在北冰洋地帶發現28副侏羅紀時代的海中恐龍化石,當中一具更是歷來發現最完整的水怪,令人對這種在1.5億年前稱霸海洋的「海上暴龍」有更多認識。奧斯陸大學...
靈異新聞
蛇頸龍外形與尼斯湖水怪相似
據英國每日郵報報道,尼斯湖水怪究竟是一種什麼樣的生物,究竟它是否存在,還是一種人們的謠傳?多數人認為尼斯湖水怪是一種類似於蛇頸龍的大型水棲生物,日前,英國考古學...
討論區相關主題
[請求協助]請問生命測算器
[原創]【有人在西班牙拍攝到巨翼飛龍...
英國CCTV電視台攝錄到像人亦像狗的生物
生命中的二十四個模

水怪的牙齒+討論

本人其實半信半疑,75%到,牙齒未必是真,又未必屬於水怪,我個人覺得它很懂得躲臧,是肉食性居多.至於有冇另一生命體,我認為沒有.
驚異的顏色~淺粉藍.黃金虹鱒
http://www.cyberxfiles.com/cgi-bin/topic.cgi?forum=6&topic=1202&show=40
NO PAY白化生物圖片集
http://www.cyberxfiles.com/cgi-bin/topic.cgi?forum=6&topic=1166&show=60
10月9日更新版[原創]怪異生物圖集.^^
http://www.cyberxfiles.com/cgi-bin/topic.cgi?forum=6&topic=1212&show=20

水怪的牙齒+討論

下面引用由chung12192005/06/02 02:06pm 發表的內容:
最頂一幅照片 , 映的是那隻東西的什麼部位呢 ? 呵 ~

體毛好似『樹懶』D 毛 啵 ?
喔 ? 似乎是沒有『牙根』?
右邊係双腿,中間係腹部,一啖咬左個頭OR尾LOR,剩番半截.
都話斷齒LOR,有冇看文架.
吖!!!!有人加評級甘好呀!小心係護士來洗傷口WOR...........

水怪的牙齒+討論

下面引用由browneyes2005/06/02 03:56pm 發表的內容:
以牙齒來看~真的很特別~
不過是否水怪很難說吧~
而那個人士是誰喔?=.=?當地村民還是學者?
那個人呀?
妳話圖二個隻手個人呀?

水怪的牙齒+討論

下面引用由kingking1st2005/06/02 06:50pm 發表的內容:
好型囉~    但好似d釘咁
係幾特別,係犬齒來的,我初看覺得似蟹殼物質,好脆甘.

水怪的牙齒+討論

下面引用由joe1986632005/06/03 03:24am 發表的內容:
Thanks for your sharing! ^.^
The news is really interesting & useful for me...
In fact I want to know more about Loch Ness monster...
And I hope that there will be more news about Loch Ness monste ...
好彩都睇得明,你寫乜.你都半信半疑,是嗎.
有另一生物存在,有可能既.
我有找過其他網站,好似冇update到,可能我不耐煩la
索性post上來先算.

水怪的牙齒+討論

下面引用由lokistwofive2005/06/05 11:09pm 發表的內容:
會不會是巨大的鰐魚?
有些人會把養得太大的隨意放生危害別人,就像前陣子南生圍一樣
鱷魚,有可能.要去驗吓隻牙la,其實甘簡單既事,
可能都做左勒.多謝你意見.

水怪的牙齒+討論

下面引用由肥文2005/06/06 08:47pm 發表的內容:
水怪係唔係好多種類?
我認為果幅圖應該食肉
佢d牙禁長
現在可能一條OR MORE,都已經傳左甘耐,若果仲計品種,就真係煩死.
係食肉既.

水怪的牙齒+討論

下面引用由larryfung2005/06/10 00:25am 發表的內容:
其實尼斯湖入邊係點嫁?係咪好冷無人落到去??
呢個問題,我都答不到你,衹知好大的湖.睇吓有冇人回應你.
andywong:食肉,係la.我想會有下文既.

水怪的牙齒+討論

下面引用由chung12192005/06/10 06:16pm 發表的內容:
我知道有個網站可以通過湖底的攝影機....睇到湖底 , 我只記得在恐怖熱線....露芙有提起過 , 當時我有抄低 , 但後來唔見?張紙....唉 ~
想吓好la,嗰部攝影機,咪漆黑一片,乜都冇野睇,仲有隨時中毒呀!