返回列表 回復 發帖

水怪的牙齒+討論

下面引用由chung12192005/06/15 02:20am 發表的內容:
俾個網址o黎睇睇啦 ? 快 ~ 快 ~ 快 ~
嗱嗱......補番數,網址:
http://www.lochness.co.uk/livecam/
有兩部cam.一部wideshot,一部影城堡,依家幾好早上,而水底個部係同衛星一齊,要click入去睇,仲要有java先睇到,load幾耐ga,我等唔切走左無睇.
scorpion1030:有魚ga ma.

水怪的牙齒+討論

下面引用由speedboy2005/06/17 09:27pm 發表的內容:
點解一定係話==>水怪...  可能 係d咁隱蔽?叢林裡面....仲會有d不知明?肉食性動物存在呢..
其實我條題目問左你是否認為有另一生命体存在呀,有冇睇............

水怪的牙齒+討論

下面引用由crazykerry2005/06/22 08:43pm 發表的內容:
想知發現個隻動物死屍個陣,件野死左幾耐o架~~
如果想知隻水怪係點o既話!~~欏佢隻牙o基因去複製隻咪知囉~~
複制,,,,我想問去邊度找合適卵子,若果甘易做到,
世界大亂了,睇得電影太多了!

水怪的牙齒+討論

下面引用由聖殿之龍2005/10/29 03:19pm 發表的內容:
我之前睇過某書,講到尼斯湖下好混濁,所以多年來水怪的照片
多數也在水面拍到,而在水底的水怪要距離照相機很近才能拍到
hey....以我用肉眼看過的影片,大多數都是只能拍到水面波紋.
而真身未見其形,跟著就在電視製作一個特備節目.永遠都是
失望兼無謂.
而照片就看來看去都是那幾張,有假有真.有點悶了.

水怪的牙齒+討論

下面引用由bb19767282005/11/01 00:27am 發表的內容:
米飯兄!我有一大膽假設,就係水怪一路都食海中生物,
到唔夠飽之際會上岸捕食其陸上生物,但..............
因今次食錯嘢,(以前未食過)食左隻多骨又有反抗能力的動物
(如死前極力跳動以求擺脫)才令到水怪未?..
可能卦,不過若果水怪能上陸,再有能力捉到一隻,
可有時速30-40km既生物,你都咪話呀!
咪睇D獵豹追成條街,先捉到隻羚羊就知la..

水怪的牙齒+討論

下面引用由234114322005/11/02 10:45am 發表的內容:
疑問:
1.敢問一下尼斯湖水怪有腳嗎????
2.水中生物和兩棲類生物....的腳印和陸生生物大大不同唷~!!!
3.腳印大小和深度及間距成比例嗎????
...
估不到一只牙,帶出這麼多疑問.
我的文章,係有好多假設性.俾各位發表下.
1,唔敢話冇,你要明白水中哺乳類,都是由陸上移居.
2,3,footprint分柝是什麽,冇左下文喎!
4,不會.可能有另一隻uma做的.
5,6,7,8,技術問題...........幾專門.我答不到.
thanks.....

水怪的牙齒+討論

下面引用由rttkamet2005/11/02 04:58pm 發表的內容:
假設:
在夜晚有一鹿在湖邊飲水, 飲水令湖水扳起波動, 而有一隻肉食水怪在水底等機會, 由於黑夜湖面很黑, 鹿便安然的在飲水, 突然水怪以最快速度游上水面開口一咬, 而鹿死前又有掙扎全身向後退, 經一番角力後. ?..
你這個假設最切合現場環境了.不過相信都會変成一個謎.

水怪的牙齒+討論

下面引用由atynger2006/09/03 03:35pm 發表的內容:
剛看的時候是嚇到~~
可是看一看之後~~不知道哪來的感覺~~
它不像是牙齒~~反而像是爪子~~
個人感覺像是爪子斷掉耶~~
...
隻牙係似甲殼類動物所有的,可能係後來的獵食者留下的。

水怪的牙齒+討論

下面引用由winfjs2006/09/03 06:37pm 發表的內容:
我都觉得水怪系吃肉类既动物。。。我好想见见距噶真样啊。。。
其實想睇都好渺茫,太久了,在真實與虛假中浮沈。

水怪的牙齒+討論

下面引用由Yurilon2006/09/04 05:39am 發表的內容:
the tooth is fake no species of animal need that length of tooth to devour it prey
besides it should be worn down and had natural wear and tear due to time blush
it looks so stage and perfect and ...
i think it is not real,but something happen out of human knowledge.
The turth will not far but problem is time.