返回列表 回復 發帖

[原創]巨龜篇

下面引用由米飯2005/06/22 04:44am 發表的內容:
你果D係陸龜,我相信都未絕種,仲可以保護到.
[glow=252,red,3]以下哩一隻巨海龜骸骨照片來自日本網頁[/glow]

[原創]巨龜篇

下面引用由crazykerry2005/06/22 08:32pm 發表的內容:
個d巨龜係乜野品種o黎o架??
巨龜係邊個國家出產o架??有無人知啊??
巨龜係鹹水定淡水生活o架??
圖中所見係海洋生既巨龜,沒有既定國家出產,名稱LEATHERBACK TURTLE,學名DERMOCHELYS CORIACEA(守缺提供),革龜或稜皮龜(臥龍鬼畜提供).差不多絕種LA.

[原創]巨龜篇

下面引用由米飯2005/06/23 08:29pm 發表的內容:
圖中所見係海洋生既巨龜,沒有既定國家出產,名稱LEATHERBACK TURTLE,學名DERMOCHELYS CORIACEA(守缺提供),革龜或稜皮龜(臥龍鬼畜提供).差不多絕種LA.
哩幅照片....我肯定睇過 , 但一時之間又醒唔起o係邊度
睇過 ? 佢個樣相當可愛啊 !不過點都好....哩類較罕見的動
物應該要好好愛惜 , 我真係唔想佢變成『 海龜靈膏 』....

[原創]巨龜篇

下面引用由chung12192005/06/24 05:36pm 發表的內容:
哩幅照片....我肯定睇過 , 但一時之間又醒唔起o係邊度
睇過 ? 佢個樣相當可愛啊 !不過點都好....哩類較罕見的動
物應該要好好愛惜 , 我真係唔想佢變成『 海龜靈膏 』....
HE HE...........咪係我篇UMA度見過LOR,睇過又唔記得.

[原創]巨龜篇

下面引用由米飯2005/06/25 03:43am 發表的內容:
HE HE...........咪係我篇UMA度見過LOR,睇過又唔記得.
Oh ~ G ~ 我竟然....
喂 ~ 你做乜咁快就提我唧 ?

[原創]巨龜篇

下面引用由chung12192005/06/28 01:44am 發表的內容:
Oh ~ G ~ 我竟然....
喂 ~ 你做乜咁快就提我唧 ?
補多張相,睇你又有冇見過,相就post晒.
各位睇完回個字,好難找D相架:..........

[原創]巨龜篇

隻龜好大呀...幾時捉到架?同係邊度搵到?
d大龜應該無咁易絕種呀嘛= =都唔會有人吃架啦~

[原創]巨龜篇

下面引用由andywong2005/07/08 06:18pm 發表的內容:
隻龜好大呀...幾時捉到架?同係邊度搵到?
d大龜應該無咁易絕種呀嘛= =都唔會有人吃架啦~
話明巨龜呀!無咁易絕種!你講下好了,它們數量不斷減少,找不到同類交配,產蛋地被人類覇佔,加上淺水區有大量人類廢棄魚網,仲唔死.我認為現在响警号係時候了.

[原創]巨龜篇

thanks for yr share 罕見的動物應該要好好愛惜

[原創]巨龜篇

我倒是認為那些未知的生物讓科學家作正當的研究就好~不要讓普通人知道,不然.....