返回列表 回復 發帖

[閒話一則]真人真事,信唔信由得你...

這件事發生係我大陸舅父舅母身上....
而尼件事係我阿姑偷偷地講俾我聽既,事發我舅母生左一個bb,佢一出世,可怕既事就發生啦!我舅父話一定要將佢殺左,因為佢一出世,外表經而係一個老人家,體毛慢慢咁生出黎,而且越來越快,身體都很快長大,我記得我阿姑話生埋對翼,可能係異變....佢係一個怪胎,我舅父就叫人拿盤熱水黎浸死佢,事件俾公安知道左,我舅父就俾人罰錢.....(e前大陸係咁)
尼件事我阿爸都知,因為我阿爸驚我地會怕,所以一直都無講過,事情告一段落...
檔案區相關檔案
靈異新聞
大陸「改運小鬼」攻台灣
台灣有人「養泰國小鬼改運」風氣,有人竟搶此生意,在網上推銷號稱由「江西茅山術大師」取自福建亡魂煉製的「大陸小鬼木偶」(圖),售約2,000港元。賣家更吹噓這是為...
靈異新聞
國際事例 英軍方文件力證有飛碟
提到 UFO目擊報告,其中一個經典例子肯定是美國羅斯威爾事件( Roswell UFO incident),亦即港人熟悉的「解剖外星人」片段。不過, UFO研究...
靈異新聞
蔣介石、蔣經國入土為安
台灣已故總統蔣介石歸葬大陸願望落空!蔣家後人經多方考慮,終於決定將蔣介石及其子蔣經國的靈柩,由目前暫厝台灣桃園大溪,遷葬至台北縣汐止市五指山的台軍公墓,正式入土...
靈異新聞
低調英雄 願把月球腳印擦掉
杭思朗身為首個登月的人,名留青史,但他為人謙遜低調,認為自己只是盡了工作本份,多年來他都是「不情不願當英雄」(reluctant hero)。有人將杭思朗的登月...
討論區相關主題
運油輪沉沒事件『生態大災難』
有關一段在Lake County的外星人綁架片段
[閒話一則]囉錢整牙都比人鬧到上天..大家覺得........
認真討論][真人真事]究竟佢做錯d咩???????。請勿...

下面引用由sgrlto2006/03/22 04:58pm 發表的內容:
這件事發生係我大陸舅父舅母身上....
而尼件事係我阿姑偷偷地講俾我聽既,事發我舅母生左一個bb,佢一出世,可怕既事就發生啦!我舅父話一定要將佢殺左,因為佢一出世,外表經而係一個老人家,體毛慢慢咁...
有無搞錯 , 殺?個剛剛出世的嬰兒 ? ? ! 唉 ∼
如果係我的話 , 罰我全副身家都唔會咁樣對
自己?骨肉 .....
我唔理個 B B 是否跟其他嬰兒有所分別 !

下面引用由chung12192006/03/22 06:25pm 發表的內容:
有無搞錯 , 殺?個剛剛出世的嬰兒 ? ? ! 唉 ∼
如果係我的話 , 罰我全副身家都唔會咁樣對
自己?骨肉 .....
但佢係妖怪,係一個怪胎黎喎!!好能食埋你添啵....
如果你唔殺佢,你會點做呀?

下面引用由sgrlto2006/03/22 06:28pm 發表的內容:
但佢係妖怪,係一個怪胎黎喎!!好能食埋你添啵....
如果你唔殺佢,你會點做呀?
照樣會將個 B B 養大 , 雖然外形異於常人 ,.但
誰可肯定這 B B 的內心亦是怪物呢 ?
可能這 B B 心地很善良.....
不能以外表判斷一個人。
尤其我是已歸依的佛教徒 , 不能胡亂殺生。

下面引用由chung12192006/03/22 06:55pm 發表的內容:
照樣會將個 B B 養大 , 雖然外形異於常人 ,.但
誰可肯定這 B B 的內心亦是怪物呢 ?
可能這 B B 心地很善良.....
不能以外表判斷一個人。
咁又係既,我諗好難照顧佢....
但如果萬一佢長大後變左魔鬼,恐怕後果不埳設想...

長毛, 身上長翼, 如果長大了唔否是飛魔來的, 可借已經死了, 如果唔係, 飬大他, 看看會否變成中國飛魔, 話唔定chung會收飬他, 因為飛魔是chung的心頭好來的

下面引用由rttkamet2006/03/27 04:58pm 發表的內容:
長毛, 身上長翼, 如果長大了唔否是飛魔來的, 可借已經死了, 如果唔係, ?大他, 看看會否變成中國飛魔, 話唔定chung會收?他, 因為飛魔是chung的心頭好來的
知我者莫....喔 ? ? 米住......
如果牠真的跟飛魔一樣 , 咁就弊喇 !
即是都係嗜血一族 , 即是要我日日都
要去捐血 ? !
又或者每日都要買5至7隻活雞俾佢
吸血 , 每日都要2舊幾水養隻有攻擊
性?怪物?殺?我把啦!嗚∼