返回列表 回復 發帖

[原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

個公仔好似d戲裡面既精靈咁...
至於果段片...我睇到佢貶左2次眼...
個公仔得意之黎又帶點詭異...的確有d矛盾-.-”
第2段片...我見到果個球體蜓面有一隻有翼既物體...

[原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由Cherry∼*2006/07/29 02:16pm 發表的內容:
個公仔好似d戲裡面既精靈咁...
至於果段片...我睇到佢貶左2次眼...
個公仔得意之黎又帶點詭異...的確有d矛盾-.-”
第2段片...我見到果個球體蜓面有一隻有翼既物體...
是兩次嗎 ? 證明妳有看過 ! ^^
第 2 段片中出現的東西較虛幻 , 所以每
個人也有自己的看法也是正常 .....
沒有看到有角嗎 ?

下面引用由chung12192006/07/29 03:06pm 發表的內容:
是兩次嗎 ? 證明妳有看過 ! ^^
第 2 段片中出現的東西較虛幻 , 所以每
個人也有自己的看法也是正常 .....
沒有看到有角嗎 ?
第一段片我見到第一次貶係輕輕咁貶...第二次見至好明顯咁貶左眼...
第二段片我第一眼望落去就睇到一對翼既物體...不過再睇真d又好似係角...因為見到有隻好似眼既物體...
題外話:可能因為我對d妖魔鬼怪有興趣嘛...haha∼
最近仲買左本惡魔事典黎睇添^^”

LBHIDDEN[4]LBHIDDEN
下面引用由Cherry∼*2006/07/29 03:30pm 發表的內容:
第一段片我見到第一次貶係輕輕咁貶...第二次見至好明顯咁貶左眼...
第二段片我第一眼望落去就睇到一對翼既物體...不過再睇真d又好似係角...因為見到有隻好似眼既物體...
題外話:可能因為我對?..
惡魔事典嗎 ? 是那類型的書籍 ?
是文字書 ? 抑或是漫畫 ?
是中文....還是英文 ?
呵呵 ∼ 我太好奇了 !

【報告1.詭異的妖精人偶 ?】

在東部負責錄影下來的攝錄者就是小組中的沉
睡者 Orizaba , 其他小組人員 Pero 當看著這段錄
影片時發覺兩樣很古怪的事 .....
這個是 Windows Media Player 影片:

第一就是當那個人正在講話時 , 那個詭異的妖精
人偶竟然發出陣陣怪聲 ﹕「bla ~ bla ∼ bla ∼」
【相關照片.2 】

第二就是牠竟然懂得眨動眼睛 , 而期間牠更眨眼
有數次之多 !!
CHUNG1219 ﹕我覺得這人身邊的人偶給我的感覺
是很詭秘 , 有一種莫名的心寒。而說到那個像是被
妖精附上和懂得眨動眼睛的人偶 , 牠給我的感覺有
點矛盾 , 就是迷離和可愛 , 牠似乎很喜歡『搶鏡』.....
各位當看過這段短片之後有什麼感想呢 ?
說出來一起討論吧 !
【報告2.惡魔顯靈 ?】

從美洲東部 Buenrostro de Conexionn 一個奇異的儀
式中錄影下的片段和證據寄發到我們的小組 , 當在
Cham?n 做著這一種儀式時 , 那出現於球體中的東
西 , 可能是一種未知的能量 , 似乎亦像是異空間的
生命體。
這個是 Windows Media Player 影片:

其中一最佳的證據錄影片 , 那個能量球體中顯示出
有一股力量像是生存在裡面。
這個到底是什麼呢 ?
是妖魔的化身 ?
還是異空間的未知生命體呢 ?

CHUNG1219 ﹕短片中的物體的確像是很迷幻 , 好
像魔鬼現身 , 再細心一看牠頭上似乎是有個長長的
角 , 其他資料暫時未找到 , 如果找到的話 , 我會再
次更新這篇文章 .....

下面引用由chung12192006/07/29 03:46pm 發表的內容:
惡魔事典嗎 ? 是那類型的書籍 ?
是文字書 ? 抑或是漫畫 ?
是中文....還是英文 ?
呵呵 ∼ 我太好奇了 !
惡魔事典(Dictoionary of demons and devils)
係一本由8個日本人寫既書...不過佢係經人翻譯成中文...
裡面記載超過456名以上既惡魔...包括宗教,破壞神,世界各地既妖魔鬼怪(例如新澤西惡魔同天蛾人)神話等等既惡魔都有...
另外仲有墮天使事典同天使事典...不過我冇買到...=.=”

下面引用由Cherry∼*2006/07/29 04:01pm 發表的內容:
惡魔事典(Dictoionary of demons and devils)
係一本由8個日本人寫既書...不過佢係經人翻譯成中文...
裡面記載超過456名以上既惡魔...包括宗教,破壞神,世界各地既妖魔鬼怪(例如新澤西惡魔同?..
喔 ∼ 太好咯 ! 聽妳咁講 , 成 4 5 6 個惡魔 !
唔 .....妳睇完哩本書之後就出文章 , 揀些精
彩的部份來 post , 我第一時間來支持妳 ! 信
我 ......唔 ∼

下面引用由chung12192006/07/30 03:52am 發表的內容:
喔 ∼ 太好咯 ! 聽妳咁講 , 成 4 5 6 個惡魔 !
唔 .....妳睇完哩本書之後就出文章 , 揀些精
彩的部份來 post , 我第一時間來支持妳 ! 信
我 ......唔 ∼
成本書真係多到有排睇...不過令我驚訝既係就連西遊記裡面既孫悟空,豬八戒,沙僧,鐵扇公主果d都有...其寊你都可以買返本黎睇嫁...

妖精人偶
不知道他是不是鬼上身
比人覺得,怪異的感覺
還有這裹是巫師屋到
聽說,巫師可以控制死屍
在最近有聽說巫師用死屍,賣給農民
球體,是不是落雨後,落雨前,落雨中或是哪些有電的地方出現的
如果是只是自然現象

下面引用由Cherry∼*2006/07/30 12:26pm 發表的內容:
成本書真係多到有排睇...不過令我驚訝既係就連西遊記裡面既孫悟空,豬八戒,沙僧,鐵扇公主果d都有...其寊你都可以買返本黎睇嫁...
西遊記人物 ? 擺到明係虛構人物 , 哩
本書搞邊科架 ! ? 我都係 ...... 唔買咯 !

下面引用由chung12192006/07/31 10:19am 發表的內容:
西遊記人物 ? 擺到明係虛構人物 , 哩
本書搞邊科架 ! ? 我都係 ...... 唔買咯 !
係咁既...呢本書有d妖魔係一d作家所作既人物...=.=”