返回列表 回復 發帖

[原創]【最新2007年.活生生的海怪.附4幅實照及錄影片 】

下面引用由coerulea2007/02/14 10:40pm 發表的內容:
看牙齒型態
個人認為可能食性偏向底棲甲殼類生物
另外
深海魚類擱淺或出水   因壓力改變
...
牠死的原因怎會跟人沒有關係 ?
是人為錯誤把牠捉上來 ....

[原創]【最新2007年.活生生的海怪.附4幅實照及錄影片 】

下面引用由chung12192007/02/15 01:18am 發表的內容:
牠死的原因怎會跟人沒有關係 ?
是人為錯誤把牠捉上來 ....
請再找相關資料確認
原始情況似只是漁民"發現"
常識下..深水動物出現在這麼淺的海面
可能本身就已經受到相當嚴重的傷害
另外   本則外文新聞
有被翻譯成中文
相關研究人員提到
“我們猜想,它是由於生病才游到了水面,或是因爲在淺水區被擱淺導致體力虛弱。”
也許你可以再自行搜尋國外資料

下面引用由coerulea2007/02/15 08:09am 發表的內容:
請再找相關資料確認
原始情況似只是漁民"發現"
常識下..深水動物出現在這麼淺的海面
可能本身就已經受到相當嚴重的傷害
...
我仍然認為是人造成 , 大海被污染 , 已
有很多水生動物因此而絕種 , 人的確是
罪魁禍首 .....

單睇movie, 好假囉, 佢成條魚游水個時都唔得自然, 得條尾郁, 個身唔識郁既........我對呢條魚有所保留

下面引用由chung12192007/02/15 05:31pm 發表的內容:
我仍然認為是人造成 , 大海被污染 , 已
有很多水生動物因此而絕種 , 人的確是
罪魁禍首 .....
坦白說
以上只是您的"感想"
亦無任何針對這個case的直接證據.
恐怕再繼續  就會變成缺乏共識的無限迴圈囉
泛解釋化,  恐怕沒有太大的意義
個人意見....僅供參考

下面引用由crazyemil2007/02/16 10:53am 發表的內容:
單睇movie, 好假囉, 佢成條魚游水個時都唔得自然, 得條尾郁, 個身唔識郁既........我對呢條魚有所保留
已經被證實了的報告仍然有人覺
得 ....『 好假囉 』!
我也不知道說些什麼才好了。喔...

第一次....我覺得.....好假囉!!
原因可能係暫時未接受到有新品種係我眼中出現
就好似外星人係我面前出現...我覺得係假架囉!!你明白嗎?
JA係可能條魚係機械魚來囉xDDD"不過的確係真既
唔信唔得-3-"...還有日本海域越來越多這些深海魚啊!!
我一陣SEND一個網給你呀...又有深海鯊魚睇呀!!
我起個名給牠了,,,就叫大頭鯊...^^..

下面引用由sgrlto2007/02/17 09:11am 發表的內容:
第一次....我覺得.....好假囉!!
原因可能係暫時未接受到有新品種係我眼中出現
就好似外星人係我面前出現...我覺得係假架囉!!你明白嗎?
JA係可能條魚係機械魚來囉xDDD"不過的確係真既
...
如果要弄條這樣的機械魚 ....價
錢應該唔少o野 !
做到咁的話 , 咪當俾佢呃一次咁
多囉 ! 哈哈 ∼
你說的已被我看過了 ! 其中一條
短片仲過了期添.....

香港D新聞報到過la
話佢係活化石,
但係上左水後幾個鍾死左!!!

下面引用由Gilbert1692007/02/19 07:15pm 發表的內容:
香港D新聞報到過la
話佢係活化石,
但係上左水後幾個鍾死左!!!
多謝閣下的回覆 ∼^^
我前一日也有看過報導 , 牠的確是史
前生物 , 而且還一直沒有任何演化出
現於牠身上。
表面是人為處理不當而產生 , 不過其
實水中的壓力才是『原兇』....