返回列表 回復 發帖

[原創]【不祥之物...二爪龍 ? 內附實照 】

下面引用由Calamity2007/03/17 05:28pm 發表的內容:
這東西是暗黑破壞神的利爪腹蛇吧
牠兩隻"手"有何用途?
是否用來對抗藏身雪山中的其他生物?
對抗藏身雪山中的其他生物 ?
哩樣都俾妳諗到 ? !
或許不是對抗 , 而是為了生存用
作捕食工具。

其實尼種飛龍會唔會係古代ge 生物ge 混合體尼?
因為我覺得佢好似係有幾種生物ge 特徵..

下面引用由★邪惡貓★2007/03/21 08:45pm 發表的內容:
其實尼種飛龍會唔會係古代ge 生物ge 混合體尼?
因為我覺得佢好似係有幾種生物ge 特徵..
多謝引路靈貓的回覆 ∼ XD~
飛....飛龍 ? 這像是龍的骸骨中沒有翼
部的骨頭啊 ! 你是否眼花了 ? ! 哈~

LBHIDDEN[0]LBHIDDEN^^"..睇完O的相,真係似蛇多O的,
同我知既 龍 差好遠喎, 好想知佢兩隻抓點用...哈
嗯~ 在我認知中,較有趣的是像這圖的 龍

看骸骨後第一個感覺好像是傳說中的蛇人, 說不定女媧也是這個模樣的, 我打網上遊戲時, 就有很多類似的蛇人怪物,  原來概念來自埃及的守護神

下面引用由rttkamet2007/03/22 03:59pm 發表的內容:
看骸骨後第一個感覺好像是傳說中的蛇人, 說不定女媧也是這個模樣的, 我打網上遊戲時, 就有很多類似的蛇人怪物,  原來概念來自埃及的守護神
蛇人 ? 我最初看錯了以為是『 人蛇 』, 即
是『偷渡者』另一稱呼 .....喔 ~ XD∼∼
我也不知道女媧是什麼模樣 ......

下面引用由chung12192007/03/22 02:17am 發表的內容:
多謝引路靈貓的回覆 ∼ XD~
飛....飛龍 ? 這像是龍的骸骨中沒有翼
部的骨頭啊 ! 你是否眼花了 ? ! 哈~
被人發現左我蛇王tim~XD~
我係睇完之後有一種直覺覺得係飛龍-___-
睇佢身體ge 骨頭好有流線形....

下面引用由爾生2007/03/22 10:51am 發表的內容:
(保密文章)
可惜我對牠第一眼卻覺得像是
一條百足『蜈蚣』......哈哈~

下面引用由★邪惡貓★2007/03/22 08:28pm 發表的內容:
被人發現左我蛇王tim~XD~
我係睇完之後有一種直覺覺得係飛龍-___-
睇佢身體ge 骨頭好有流線形....
直覺 ? 飛龍 ? 你暗示想我 Post 有關飛龍的
報告嗎 ?
我明白你點諗 , 想知道我會不會失蹤 , 那
妖獸之亂仍會繼續出 , 但始終要等心情平
服才行 , 我過幾日會出。

下面引用由chung12192007/03/25 03:46am 發表的內容:
直覺 ? 飛龍 ? 你暗示想我 Post 有關飛龍的
報告嗎 ?
我明白你點諗 , 想知道我會不會失蹤 , 那
妖獸之亂仍會繼續出 , 但始終要等心情平
...
其實我都幾想睇飛龍ge 報告~呵
不過唔知點解聽到'龍'字都會覺得佢識飛..[除左恐龍-__-]
係客觀同主觀ge立場我都希望嵐哥可以快d 回復心情la
畢竟少左你ge出現感覺上冷清左好多=口=