返回列表 回復 發帖

[原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

數年前,我於華富村寶血小學就讀小六。當時仲未轉為全日制,而我就讀下午校。
因為臨近學能測驗,所以每日放學後都要留校補課。
而因為冬天日長夜短既關係,每日放學時,天已經差不多全黑。
有一日,我同一個住埋同一座既同學結伴行返屋企。
當我地行到近莊月明門口,等緊過馬路既時候,突然見到一架紙紥既車喺我哋面前駛過。
而架車既司機位度就坐左一個紙紥既男人,佢仲向住我哋笑,但係我個同學就好似咩都睇唔到咁,問我做乜仲唔過。我問返佢睇唔睇到有車啦,佢話咩都睇唔到,仲問我睇到d咩,
我當時驚到唔敢同佢講,行到去商場,上埋lift先同佢講。佢聽完之後同我睇到o個陣一樣反應,不過佢就嚇到呆左,企左係到。佢回返神先識得拉住我搏命走,平時要行成5,6分鐘既路,唔使3分鐘就行哂。好彩唔係佢睇到,如果係佢睇到既話,我諗唔使一分鐘就可以跑返返屋企喇...

點解唔燒左佢姐!?邊個有料邊個生存=.=.........

你o個陣咁驚,乜都諗唔到啦!
仲要係佢行緊,點燒?
比著你都唔識比反應啦..係咪.?

如果佢係虛物(不存在)的話
點燒..
那麼你之後還有經過那條路嗎??

o個條路係返屋企既必經之路,一定會經過
不過之後都冇事發生...好彩

我有晚又係係華富踢波,我唔得得係10:30定11:00啦
總之係啱啱熄燈架啦,我望過去回船處果面,同埋幾個fd一齊見到有人係大廈度跌左落黎∼!!好清楚!!!
之後我地行過去睇下啦,搵極都搵唔到條屍.....

妳們與紙紥車的距離有多遠?紙紥車是否離地面行駛?
因我未曾見過所以感到好奇=.=?

架車直頭係我地面前駛過,就好似係安全島到等過馬路咁既距離囉∼
咁我又冇留意佢係咪離地牙∼可能係啦...

下面引用由吳郭魚2005/07/25 01:27pm 發表的內容:
我有晚又係係華富踢波,我唔得得係10:30定11:00啦
總之係啱啱熄燈架啦,我望過去回船處果面,同埋幾個fd一齊見到有人係大廈度跌左落黎∼!!好清楚!!!
之後我地行過去睇下啦,搵極?..
係邊一棟樓牙..?
回旋處o個到都有幾棟樓望到個啵

開快車撞死的公子哥兒死後,豪門都會燒紙紮名車給他的~
等他死左都有靚車扎喔~個紙人可能是C機
聽人講就是甘啦~