返回列表 回復 發帖

[原創]【時間旅客的滅世預言.時光機的構造.膽小勿看】

下面引用由hdce12342006/04/13 10:20am 發表的內容:
2006 年 3 月.美國與伊朗關係惡化 , 美國向聯合國提出
經濟制裁,五個常任理事國除中國棄權外 , 其餘一致通過 議案。
2006 年 4 月.伊朗宣佈退出聯合國。
昨天伊朗發佈,發明濃縮鈾,美國向其提出警告,停止發...
時間有誤差少少嗎 ? 是好事來的哩 ! 我
極希望將來世界的命運不會如此 , 希望
不要應驗 .....
其實伊朗秘密製造武器就肯定有 , 哩一
項人人都能預計到 .....

下面引用由wing041e152006/04/22 01:06pm 發表的內容:
我不想發生第三次世界大戰
其實中國只是不能忍一時之氣,
所以才發動第三次世界大戰
人類的自私卻做成了一個不可收拾的事件,
...
我都覺得中國對於『祖國統一』非常固執 , 都
唔知要到何時才得到正真的民主 , 不需擔心因
此爆發世界大戰的危機 .....

哈哈!!
我睇左之後真係想笑!雖然有d戰慄@@
人類根本就係自取滅亡!!!
請別打我!!!
說回正題
改變過去好似唔會影響現在(唔好睇咁多尋秦記=v=)
而2036年發明到時光機的確係d誇乜張
不過我相信人類會滅亡同埋係2012因地球磁場改變(冇記錯好說多說法都支持012滅亡地球5王朝)
希望多d人討論依個問題:p

下面引用由巫行雲2006/03/08 12:09pm 發表的內容:
可能性不大......因為如果真的有時空機的話,以現在局勢未來的人一定會想辦法來改變過去的歷史,也就是現在的這個時空,而不是爛下去
不可能要改變
因為未來人,是怕這個時空改變
他們就有可能不存在了
或是比之前更加亂

下面引用由hojo1232006/05/05 09:03pm 發表的內容:
哈哈!!
我睇左之後真係想笑!雖然有d戰慄@@
人類根本就係自取滅亡!!!
請別打我!!!
...
想笑都唔過份 , 其中的確是有部份太誇
張 , 但亦有很多就算不是預言家也知道
必定會發生。
哩位會員請放心 , 怎會打你呢 ? 最多都係
買起你咁唧 .....喔 .... XD∼
2 0 1 2 年之後會如何 ? 我估都係唔好多
過好喇 , 熱浪會越來越熱 , 南極不停溶
解而導致經常出現水災 .....

下面引用由chan12006/05/06 06:41am 發表的內容:
不可能要改變
因為未來人,是怕這個時空改變
他們就有可能不存在了
或是比之前更加亂
老實講句 .....我對這位未來人的可信性極微 , 但
亦不能說 1 0 0 % 是假的。
好難講會不會因過去而影響現在 , 有些人認為
會 , 有些人認為不會。

下面引用由chung12192006/05/07 10:52am 發表的內容:
老實講句 .....我對這位未來人的可信性極微 , 但
亦不能說 1 0 0 % 是假的。
好難講會不會因過去而影響現在 , 有些人認為
會 , 有些人認為不會。
依d事都就發生啦
就算佢冇預言大家都知啦
過來現在未來個時間好似係同步架...
即係過來現在未來既每1分1秒都係一齊進行

時間旅客的說話
很像在某些預言都有

下面引用由chan12006/05/08 09:38am 發表的內容:
時間旅客的說話
很像在某些預言都有
[glow=255,red,1]某些預言 .....即是哪些預言呢 ?
諾史特拉達姆斯的預言嗎 ? [/glow]

2035 年 ∼ 2040 年.戰前的高知識人材相繼死去 , 人類面
臨文明崩潰的局面。人口降至 20 億 6 千萬人 , 不正常的異
變人類大約佔了全人類 30% ....
2043 年.聯合國發表人類科技發展表告書 , 報告指出人
類科技已倒退至 1945 年以前 , 大量工廠 , 高科技設施荒
廢 , 高科技產物嚴重流失。
那又何來時光機, 不是自打咀吧!嗎?