返回列表 回復 發帖

[討論]大家有無在夢中見過唔同時代既自己

如題↑
我有這種經歷耶..還挺強烈...
我看過自己和恐龍一起..
又看過自己身處古代的歐洲(本人並沒有去過歐洲旅遊)
也看過自己在古中國生活...
不是玩遊戲太多所出現的夢境來的..
我感覺到身處其境..
因為我夢見自己在古中國的一個親人趴了
突然醒來發現自己在哭....
大家有試過以上的經歷嗎??
檔案區相關檔案
靈異新聞
中國驚現UFO?多省市民港人目睹 疑軍方...
本港西北上空前晚驚現不明飛行物,民眾拍下照片並致電天文台。同時,內地多個省市民眾也目睹這發光體。昨日內地媒體一度以「中國疑進行第三次反衞星試驗」報道事件,引全國...
鄭和下西洋
《天下全輿總圖》証明鄭和發現美洲?
2006年03月27日新加坡《聯合早報》引述英國《獨立報》報道,一張聲稱是中國人於1763年畫古地圖,的並且聲稱是複製自1418年的地圖上,畫著美洲,企圖證明鄭...
陰謀揭秘
斯諾登再爆NSA機密美策劃網戰 自動反擊...
2014年08月14日美聯社報導,美國「叛諜」斯諾登(Edward Snowden)再揭美國國家安全局(NSA)機密,指國安局秘密籌備網絡戰事程式,一旦有人向美...
水怪檔案
英漢攝得尼斯湖水怪 15米長黑影時速10...
位於蘇格蘭的尼斯湖( Loch Ness),流傳一個1,400年的古老傳說,在深不可測的湖底,棲息一條怪物──尼斯湖水怪。有人形容,尼斯湖水怪頭很小,但頸又長又...
討論區相關主題
全球最醜的狗(附圖)
[認真討論]大紀元時報究竟是正是邪?
三大預言中國共產黨將在2010年垮台
解說推背圖四十四象與近代預測

嘩~
你既經歷咁奇怪既?
我又未試過喎~
可能o個D係你既前世都唔定~

你d夢就好啦∼
可以環遊世界
我就冇咁好彩嚕..
我未發過呢d夢..
我都想發過
不過呢,我就試過發夢夢見我個已去世親人
醒既時候,好似你咁流眼淚
我自己都唔知點解
大概因為發個夢太過激動啦
所以身體不自覺會分泌淚水咁..

me too~
我也常常夢見自己身處在古代宮廷中,跟一些達官貴族聊天......

有呀...最深刻果個係o係60幾70年代
果陣既唔知廣洲、香港定上海既..
唔得人驚既..發緊夢果陣,但係呢,一起身就想嘔..因為好變態
講翻個夢先啦,係咁既~
我見到自己o係一個未去過既地方,而果度係我夢中既屋企
我o係washroom對住塊鏡笑,我洗完手,突然間隻眼跌佐落地,(右眼)..
夢裡面既我諗「不如玩一陣先放翻入去」,之後我就開始當我隻眼係乒乓波咁彈
玩佐一陣,我覺得隻眼開始有d「o拿」既感覺
我就行落樓梯,叫daddy幫我。daddy同我走去街頭間藥房,叫佢地幫我隻眼消毒..
仲有一個嫁!!
我記得呢個夢我好細個就開始發嫁啦...冇記錯係4歲
呢個夢持續發到12歲就冇佐啦,而夢入面既我、同d人係跟住我大..
我好細個果陣,佢又細個,跟住慢慢大....
夢入面我同另一個黑人女仔係朋友,得我地係彩色,其他地方係黑白既。
我記得好清楚我同佢既衣著同大家既樣....
我12歲果陣見到既係大慨16、7歲既自己(我未到16..)
我拎住d書o係樓梯度同個女仔行落黎..次次都係咁,跟住就冇啦。
仲有好多夢,我都係特別深刻嫁~~

下面引用由kichow6172005/04/02 00:55am 發表的內容:
你d夢就好啦∼
可以環遊世界
我就冇咁好彩嚕..
我未發過呢d夢..
...
我覺得一點也不好呢...
因為有時係撞上不好的東西..
在夢中看到自己是個書生.但考試落第

下面引用由cforcat2005/04/02 04:25pm 發表的內容:
me too~
我也常常夢見自己身處在古代宮廷中,跟一些達官貴族聊天......
我就沒這個機會了...因為不論在那個夢中..
我也是個苦命的人..在中國時做書生落第..
在歐洲.沒記錯因該是蘇格蘭(因為我當時好像是穿裙的)
只是在修理屋子

下面引用由carrie20052005/04/01 08:23pm 發表的內容:
嘩~
你既經歷咁奇怪既?
我又未試過喎~
可能o個D係你既前世都唔定~
如果是前世的話...
我今生又會是如何呢@o@

下面引用由影子人2005/04/02 05:25pm 發表的內容:
我12歲果陣見到既係大慨16、7歲既自己(我未到16..)
我拎住d書o係樓梯度同個女仔行落黎..次次都係咁,跟住就冇啦。
仲有好多夢,我都係特別深刻嫁~~
...
你也發過未來的夢嗎..
我都發過..仲成日發..
就係我見到自己5x歲的時候..(有鬍鬚)
是一個有錢的商人..
在去洗手間時被兩個賊人連射3槍...倒地死亡..
(我發過幾次呢個夢..每次都係會心跳加速)

下面引用由檸檬柚子2005/04/01 07:26pm 發表的內容:
如題↑
我有這種經歷耶..還挺強烈...
我看過自己和恐龍一起..
又看過自己身處古代的歐洲(本人並沒有去過歐洲旅遊)
...
我小時候曾經發過一次 , 那個夢中的時間至少
在清朝之前 , 我在一間客棧裡投宿。當正推開我
租住房間度門 , 看見有一個人 , 他用刀刺進我小
腹 , 跟著我便被驚醒了 , 醒後更發覺自己全身和
一臉都是汗水 ....