返回列表 回復 發帖

鬼巴士 (請看看)真實的

真實的
不知大家有沒有夜晚在街上等尾班巴士呢?
原來在 巴士行業有一種專載鬼回家,原來有特定的時間 就是 12:30am 後。
鬼巴士內部不會開證,所以容易看出。拒絕人上車~ 車每站都會停給靈體上下車
有一次在我的教師就由中文大學坐車回家,因太夜沒車。
只有坐鬼巴士,原本司機都不准。但太夜再沒車出入。
教師上到車就有一陣怪怪地的氣味,問司機為什麼會這樣~!
司機道:『這鬼巴士是專載靈體回家的,見夜又沒車給你回家才給你上。』
教師道:『你不怕的嗎?』
司機道:『今次是第一次,因原本的司機病了我代替他』。
司機只掛住說沒停站,不久車鐘不斷響。
司機說對不起,停車給靈體上下。
檔案區相關檔案
澳門猛鬼傳聞
猛鬼巴士33號 無腳校服女鬼乘巴士
澳門的新福利33號巴士(公車) ,是澳門人常常乘搭的巴士線,該巴士路線是往返澳門半島(筷子基總站)及氹仔的循環線。 網上流傳33號巴士出現校服女鬼,亦有...
靈異新聞
美搜邪教農莊救183婦孺 涉迫少女嫁50...
美國德州警方懷疑一個由摩門分裂出來的派,強迫未成年少女結婚生子,日前地氈式搜查會控制的大農莊。當警員想進入農莊內的堂查看時,遭會人士阻止。當局一度作出最壞打算,...
靈異新聞
「UFO光點同街燈一樣」 飛碟學會幹事相...
【本報訊】香港上空是否出現 UFO昨日成為港人熱門話題,其中市民阿 Crack於大欖隧道拍得 UFO清晰照片更是爭議焦點,天文台指照片中的疑似 UFO,只是惡劣...
大埔猛鬼橋
巴士司機親述 猛鬼橋載鬼乘客
CyberX會員happyfrank1於2004年曾不幸因腳傷要住醫院兩星期。在醫院認識了鄰床病人,他是一位巴士車長,這位巴士車長道出了一個關於大埔「猛鬼橋」的...
討論區相關主題
[認真討論]巴士怪味
我0地要做d咩可以避免同靈體接觸?
粉嶺鶴藪水塘 二
大平公園(太平公園????)

用專車接鬼就未聽過,我聽說過是尾班車就會個個都停,同埋不理有冇人等車都會開一開門架,我都經歷過啦,不過果時唔知點解囉.

我冇遇過呢d事,但我知道係有,而且我成日都會見到12:30am後既車開出都唔會有人係個到囉,而且車唔會點開燈架

傳文是否如此呀,聽過未見過,人云亦云.
我反而知道為何有些站,司機係一定要
停同開門,都係關靈界事.
而我有見過凌晨4:30有空車周違去,為接
司機番工,而12:30是否收工送司機回家呢!

中文大學係有好多鬼既傳閒..
我媽媽都係果到做(晚番就call的士).....
但係就冇聽過呢d野...
冇車可以係宿舍sleep架

如果他們都有車的話,那會不會有一些鬼shopping central?
如果有的話要post上來給我看一看.

固覆  『freegoman』
鬼唔係夜晚出黎嫁,你地天光係街都可以見到嫁~
鬼同我地人一樣咁生活。 只係佢地唔洗返工,夜晚就似依家d青年周圍玩。

固覆  『 purin 』
係有呢一種以,不過多數唔會話你知。
固覆  『 Brightside  』
個日佢可能明日返假掛
固覆  『 Fireex   』
唔洗買啦 ~
年年鬼節都燒野嫁啦 ~

我想問...揸鬼巴的司機呢...
佢地唔會有問題咖??
唔係話接觸得多靈界對身體,時運果d 唔好咩?

我試過有一次睇到巴士開左門....沒有人行出去....因為巴士上只有我和司機...
不過見到按左個落車鍾.....但是沒有人

下面引用由ivan9262005/07/11 02:42am 發表的內容:
我試過有一次睇到巴士開左門....沒有人行出去....因為巴士上只有我和司機...
不過見到按左個落車鍾.....但是沒有人
上層會否有人按錯鈴呢? 而你又不知道上層有人呢?
地鐵和巴士都傳有尾班車載鬼, 兩種交通工具的公司卻已經在不同地方(在恐怖熱線聽得最多)有回應, 否定尾班車存在....要知道, 巴士回廠的時候也是全車關燈的....