返回列表 回復 發帖

有關星期一 (9/12) 深夜恐佈熱線嘉賓「重案組黃 sir」的回應

作為聽眾,其實只是當故仔聽,當中是真是假,本人認為並非完全無可能。主持人、黃Sir 所說仍頗中肯。請問有誰能肯定當中是假?警方出名機密部隊,市民、警隊內部又知得幾多實情?
"97 回歸前的帽徽是皇冠蓋頂,夠殺氣所以才有辟邪之效。" 即係警隊都會遇到邪野啦,但係呢D "皇冠蓋頂" 之言又信?
每間差館 (應該指每區)有 7-8 名有修行人,咁唔通"修行人" 唔可以入警隊? 唔知唔代表冇喎,咁警隊內部係唔係人人都知邊個係做臥底?邊個係飛虎隊成員?
"負責案件之警員會先做一個劍訣的手勢",黃Sir 冇話每個警員都會咁做,但係剪繩的話咪即係破壞了証物?
相對,有誰能證實那些自認警員的聽眾,真的是警員?

有關星期一 (9/12) 深夜恐佈熱線嘉賓「重案組黃 sir」的回應

下面引用由karu2005/09/15 05:14pm 發表的內容:
作為聽眾,其實只是當故仔聽,當中是真是假,本人認為並非完全無可能。主持人、黃Sir 所說仍頗中肯。請問有誰能肯定當中是假?警方出名機密部隊,市民、警隊內部又知得幾多實情?
"97 回歸前的帽徽是皇冠?..
作為聽眾,我都係當故仔聽,
唔知唔代表冇,係啱,
但黃Sir ,講野係有問題,
係主持人潘紹聰先生,話黃Sir 係AR SIR,啫,,
除左潘紹聰先生之外,,,
咁由有誰能證實佢係AR SIR??
警員打去回應,,,只是要講番佢地GE意見,,
信唔信由你,,但你唔好話人真的是警員呢D野,,
大氣電波,無咩人可以證實
你唔信咪當普通人打去回應,
使咩理佢係咩人,聽之MA~
使證實佢係咩人,信唔信由D人會選擇,

下面引用由karu2005/09/15 05:14pm 發表的內容:
"97 回歸前的帽徽是皇冠?..
我不是回應你的見解對興錯,因為每個人都有不同的思維及議見。
我只係想問警方是出名「機密部隊亅嗎 ? 這個 term 我真是第一次見。有什麼報章、書藉或其他傳媒介紹過警隊出名是「機密部隊亅? 可不可以形容下「機密部隊」有幾出名 ?

下面引用由manman2882005/09/16 01:34am 發表的內容:
作為聽眾,我都係當故仔聽,
唔知唔代表冇,係啱,
但黃Sir ,講野係有問題,
係主持人潘紹聰先生,話黃Sir 係AR SIR,啫,,
...
咪就係咁話囉,我只想講,大家唔知道在大氣電波上那個真那個假,不如聽下各界意見,抱住聽故仔心態就夠啦,也不用(亦不可能)求證真與假。

下面引用由aso2005/09/16 11:54am 發表的內容:
我不是回應你的見解對興錯,因為每個人都有不同的思維及議見。
我只係想問警方是出名「機密部隊亅嗎 ? 這個 term 我真是第一次見。有什麼報章、書藉或其他傳媒介紹過警隊出名是「機密部隊亅? 可不?..
警隊是不是「機密部隊亅,不用本人多說,留待各大市民判斷吧。
請問一聲,警隊內裡的「機密亅, 作為一般市民會知道嗎?至少我們能知道誰是 CID 嗎?

節目上無人話那個"黃Sir" 是差人,主持人Edmond 同 Andy 都強調 "黃Sir" 不是差人。香港地教書的男教員都叫 "阿Sir" ,就算衛生幫都會被人叫 "阿Sir" 啦。

我觉得~~~无论真好定假好~~~ 听咗米算囉~~~无需理会~~~~~ 不过有度好搞笑~~有6-7修行过嘅人员处理呢D事~~~~ 总劲过X档案入边~~~~ 咁又令我霖起以前做过噶一部电视剧<<灵异侦缉档案>> 距地系古董仓度帮鬼破案已经好咩啦~~~ 以家总杀出个6-7个修行过嘅人员~~~~~~

呢個重案組黃sir, 佢出d書我都成日?7-11見到有得賣, 但係就真係一本都冇買過.
原因第一佢根本唔係警察部門既人, 可信性唔高;
第二係因為佢文筆又唔係特別好, 文化程度唔高.
如果要我睇, 我寧願揀雷宇揚d鬼故書都唔睇佢果d, 起碼娛樂性夠高!
講番正題, 我聽節目重溫就一路聽一路笑!
一開頭爆笑就係佢介紹自己時話自己"嚴格黎講唔係一個警察", 又話自己 "比警察更加警察"!  我心諗:  up乜春呀佢???
條友仔講警方做事方式又有錯, 講靈異知識又有錯, 真係唔知好嬲定好笑!

下面引用由TinaWater2005/09/17 09:01pm 發表的內容:
呢個重案組黃sir, 佢出d書我都成日?7-11見到有得賣, 但係就真係一本都冇買過.
原因第一佢根本唔係警察部門既人, 可信性唔高;
第二係因為佢文筆又唔係特別好, 文化程度唔高.
如果要我睇, 我寧願揀雷宇揚d鬼故書...
咪就係,,
當笑話聽lo,,,,,唔need咁認真

有人看的懂繁體中文嗎?我想問一下"刑事偵缉檔案"的片頭曲是哪一個人唱的?
歌名是什麼?