返回列表 回復 發帖

[請求協助]

請問怎樣可以知道長洲邊間渡假屋死過人?因小弟星期日同女友入去長洲玩,但女友十分擔心
檔案區相關檔案
香港警界鬼故系列
百年長洲警署鬼話連篇 夜半鬼搬椅桌
香港的長洲有著名的清朝海盜張保仔的張保仔洞,百多年海盜橫行,張保仔旗下的海盜勢力全盛時期共300艘戰艦,7萬多名部眾,官府都要怕他們幾分。長洲是位於位於大嶼山東...
「自殺勝地」東堤小築
東堤小築的自殺命案
自八十年代末,長洲東灣海濱的東堤小築成了香港怨靈出沒的代表地。多宗兇案命案均發生於比,幾乎成了本港兇宅之最。原是渡假聖地的東堤小築,自此常傳出鬧鬼傳聞,沒有遊客...
討論區相關主題
男人失去曾全力認真的第一次愛後,就不再認真了
☆十二星座的野蠻口訣(已更新)~☆
[閒話一則]驚見拓海出現MONDAY
這種前男.女友真可惡~假如發生在自己身上你認為哪種行為最...

[請求協助]

下面引用由hkbighung2006/04/28 11:51pm 發表的內容:
請問怎樣可以知道長洲邊間渡假屋死過人?因小弟星期日同女友入去長洲玩,但女友十分擔心

官方統計數字由2000年為14宗,至今平均每年都有十多宗渡假屋自殺個案,以近十年來計算,即1995年至2005年合供128宗,以上只計算自殺數字,至於再加上謀殺及病危等死亡,就更可加倍,光在東堤小築的度假屋自殺死的,每年平均已經有十多人。所以你問邊間渡假屋死過人,我可以答你有超過大半的渡假屋曾經死過人,只是你好不好彩住在那一個單位而已。
請參考一下以下的資料
http://cyberx.liful.com/x0003/0007.htm
所以東堤小築即將改為鬼域
http://orientaldaily.orisun.com/srch_result/495053_btm.html

[請求協助]

超過一半渡假屋都死過人都幾恐佈,唔該你pocky兄

[請求協助]

就算選唔中有人自殺果一間...都可能會遇到啦!
係唔係咁講先,長州夜晚更恐怖,所以小心少少啦!!
最好選d比較多人的地方....
這是我個人意見

[請求協助]

約埋一大班人去lor, 兩個人去係恐怖啦! 半夜就算係屋外遇到人, 都唔知係唔係果D朋友

[請求協助]

我大約在14年前去東堤的時候己遇過了,是在晚上12:00-04:00左右,會有一個大肚婆拖著一個小朋友來敲你門的,我也給她敲過了,不要開門就好了.記著啊,晚上過了12:00千萬不要開門,我是說真的,不要不相信......
***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從幽靈鬼怪(香港地區)轉移過來的!

[請求協助]

下面引用由rttkamet2006/04/29 03:21pm 發表的內容:
約埋一大班人去lor, 兩個人去係恐怖啦! 半夜就算係屋外遇到人, 都唔知係唔係果D朋友
- -”
同女朋友去仲有咩呀...點會同一群人去呀!
如果10人去,未10p-=-””kaka∼
係啵,搶包山啵...應該到處都係人∼

[請求協助]

得你同女友呀
你地係唔想係個到.....講笑^^
我就唔知個到有咩野啦
因我好小去