返回列表 回復 發帖

[原創]【昆蟲皇者....『螳螂』之戰役.附8段短片】

LBSALE[30]LBSALE________________________________________________
按此.螳螂殺食螳螂.
按此.螳螂殺食蜻蜓.
仲有4段需要回覆至睇得到 , 絕對值得 ! 信我 ....
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

CHUNG1219 ﹕螳螂是昆蟲界之皇者只係我個人之
見而已 , 所以敬請包涵 ....

檔案區相關檔案
靈異新聞
奇人生吞活蜈蚣30載
內地奇人異事俯拾即是。家住南京浦口區鐵工新村的金先生對生吞活蜈蚣不僅情有獨鍾,至今已吃了30多年,現階段還將擴大生吞範圍,毒蛇、蜘蛛及蛤蟆已成為其生吞的對象。 ...
彊屍及吸血鬼檔案
國家地理網站選年度怪異生物 吸血鬼魚獠牙...
科學家今年在世界各地發現不少新物種,美國國家地理網站選出了今年最怪異生物,有五種是海洋生物。 ...
靈異新聞
一代AV天后陳屍香閨 飯島愛離奇死
【本報訊】飯島愛,一個「三十世代」開外男性都不會忘記的名字。她有天使面孔、魔鬼身材,在無數 AV(成人電影)中身演出,之後更打破壁壘,成為首位成功打入藝能界殿堂...
靈異新聞
凶宅已荒棄無人敢入內
元朗白沙村連環殺童案的白色村屋,經過一年多時間的風吹雨打,從外表看來基本上沒有甚麼變動,而屋內的家具和雜物,大部份被疑兇的妻子和外母扔棄掉,但現場依然陰森恐怖。...
討論區相關主題
[原創]【一指神功、花甲老翁神功大成、隔空移物.兩段短片...
[原創]【鋤強扶弱、鐵血丹心、正氣無敵大河馬.急智動物短...
【動物無間道.空戰+相撲2段短片】更新2次
各種強硬、恐怖的驅魔過程.3段短片

螳螂的確係幾勁..但係有一種昆蟲應該可以同佢媲美
就係獨角仙啦!!超級甲蟲皇者..動物界既大力士,,還有一副鋼鐵般的盔甲
如果你話佢無攻擊力,,有一種甲蟲一定攻擊手極高
鍬形蟲是也..如果俾隻手指俾佢鉗..你隻手指都係咁「大」..
到時唔止斷背..仲斷埋指..xDDD太恐怖了!!
所以我沒養佢...揀養獨角仙..起碼善良d...

螳螂VS巨型黃蜂
隻螳螂一睇就知佢無健身啦..隻螳螂臀咁幼
估唔到俾大黃蜂吉死左....仲要分埋屍添
螳螂VS貓
勁得意喎隻螳螂..好似身受重傷係草上面行走
行行下殺出一隻貓貓...隻貓仔又係好得意...
最尾都玩厭左xDD"塊面又俾螳螂D利爪整到變花面貓
末段隻螳螂又係重傷咁行下行下勁好笑!!

下面引用由sgrlto2007/06/10 12:30pm 發表的內容:
螳螂的確係幾勁..但係有一種昆蟲應該可以同佢媲美
就係獨角仙啦!!超級甲蟲皇者..動物界既大力士,,還有一副鋼鐵般的盔甲
如果你話佢無攻擊力,,有一種甲蟲一定攻擊手極高
鍬形蟲是也..如果俾隻手指俾佢鉗..你隻手...
獨角仙並唔係好似螳螂咁突出 , 因為螳螂
有時就算面對更強對手亦會企硬 !
但這行徑亦等於嫌命長 , 一介武夫 .....

螳螂交配中....
老婆:「我唔得喇,頂唔順喇...」
老公:「頂多陣吖,我就得喇...」
老婆:「真係唔得喇...我好肚餓呀﹗頂唔住喇﹗」
老公:「喂﹗老婆,唔好抆我個頭呀,我個頭唔食得架...喂...唉吔﹗﹗」
完事後...
老婆:「好衰架,老公,人地都未夠...」
老公:「衰婆﹗鬼叫你擰甩個頭咩,等我抖順條氣再黎過啦﹗」
老婆:「唔係呀,老公,我係話我未夠飽呀...」
以上第三段片裡採用倒敍法~
螳螂真厲害,無左個頭都仲可以行房,
仲要為左一時之需連條命仔都唔要...
隻螳螂好輕易就俾大黃蜂一分為二,似乎唔係昆蟲界之皇者,
正所謂一物治一物~

我諗係隻螳螂唔夠大隻
先打輸隻黃鋒
仲有隻黃鋒識飛
有d優勢ga~
如果換轉係一野捉住隻老鼠果隻去打隻黃鋒(果隻螳螂大隻好多~力度猛~又狠又準)
結果可能逆轉~

下面引用由克斯頓2007/06/11 04:40pm 發表的內容:
螳螂交配中....
老婆:「我唔得喇,頂唔順喇...」
老公:「頂多陣?,我就得喇...」
老婆:「真係唔得喇...我好肚餓呀﹗頂唔住喇﹗」
...
閣下似乎蠻喜歡設計對白咁? ! 哈哈∼∼
下面引用由詠春仔2007/06/12 01:04am 發表的內容:
我諗係隻螳螂唔夠大隻
先打輸隻黃鋒
仲有隻黃鋒識飛
有d優勢ga~
...
我同你都有一樣諗法 , 體型上之分別已
明顯係螳螂輸蝕左 .....
螳螂都識飛架 !

下面引用由chung12192007/06/12 05:15am 發表的內容:
閣下似乎蠻喜歡設計對白咁? ! 哈哈∼∼
都係果句,無聊搵野做,
仲可以有第二個版本~哈哈^^

下面引用由克斯頓2007/06/12 08:35am 發表的內容:
都係果句,無聊搵野做,
仲可以有第二個版本~哈哈^^
無聊搵野做,,俗語JA係「屎忽痕」無野做啦
你係唔係想妖獸顧問寫緊最新既做真人真事外星人梆架案既其中一個角色呀

下面引用由sgrlto2007/06/12 01:05pm 發表的內容:
無聊搵野做,,俗語JA係「屎忽痕」無野做啦
你係唔係想妖獸顧問寫緊最新既做真人真事外星人梆架案既其中一個角色呀
就當我"屎忽痕"搵野做你地都奈我唔何啦~
何況我設計對白都係俾你感染,你都一樣"屎忽痕"啫~嘿嘿^^
有角色俾我做無所謂,但一定唔會係被挷架既一角,哈哈~