返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

我都唔知算唔算呀...
有一次,我同朋友行街,經過一間係買天珠架,我就睇下啦,我一睇就睇中左一條天珠手鍊,真係好鐘意呀,最初都無諗住買,因為價錢我覺得貴,之後就走左啦,但一路行,我都諗住條鍊,個腦不停咁出現條鍊...之後我個朋友就再同我返轉頭,就買左條鍊啦,果售貨員太太仲話這條是一條好天珠黎架,會帶給有緣人好運...買之後第二日,有個朋友打黎話有工請我(我已失業數月了)...唔知真係咁岩,還是真的條鍊帶給好運!!!但我帶左近一個月倒,條鍊係我訓醒之後唔見左呀!!!我一向都帶住架,無放底過,淋訓我屋企人仲話仲咩唔除左條鍊呀,唔怕訓得唔舒服咩,我仲話唔怕呀,我都慣左,唔帶返而唔慣呀...點知訓醒之後就唔見左啦,我搵晒屋企每一處,但無發現.......蒸發左咁呀!!!!!!
都唔見左有2年架啦,但我而家都仲好記得條鍊係點架,我有諗過再去果間野度再買一條一樣既,但去到睇,無左啦!!我朋友叫我睇過第二條,但我睇來睇去都無一條合眼緣!!!之後我就再無買過天珠啦!!!!!!
但唔見左條鍊既呢!!!斷左都話有屍骸呀,但而家係乜都無喎!!!!!!!究竟去左邊呢!?係一個迷~~~~~

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

我記得有一天晚上, 大家都睡了.. 但我還是睡不著...
突然, 在客廳傳來chair 移動的聽音(這是一張很old而有wheel 的chair, 移動時會發出怪怪的聽音) ... 當時我好驚.... 但當我台頭一看時, 個chair 已經係我的room 門口... 哇... 我咪大被蓋個頭... 動也不敢動.... 之後, the chair 都無再動... 就係咁就睡左....

下面引用由kayu-ivy2005/11/10 05:17pm 發表的內容:
我記得有一天晚上, 大家都睡了.. 但我還是睡不著...
突然, 在客廳傳來chair 移動的聽音(這是一張很old而有wheel 的chair, 移動時會發出怪怪的聽音) ... 當時我好驚.... 但當我台頭一看時, 個chair 已經係我的ro...
嘩...張椅子自己行去你房呀??? 咁你訓醒之後仲係咪你房門口呀??

我今日搭車返hm果陣,晌安全島見到個黑衣人,之後斬一斬眼,又唔見左,,,,唔知係唔係我眼花...

下面引用由邪魅影2005/11/01 06:05pm 發表的內容:
我曾經被土地公公幫我尋回一件我很曾惜的物件,
(她親手織給我的,加上她已到加拿大留學,所以特別曾惜)
有一次我帶?一個好朋友送給我的手繩到旺角那邊,
但回家途中發現不見了那手繩,
...
若如閣下所言 , 那土地公直頭超級心地好啦 !
這亦算得上是『幸福』啊 , 多一點拜拜祂吧。

下面引用由Hosannah2005/11/10 01:55am 發表的內容:
你們好,我是新來的..
看完你們的故事,突然想起自己的經歷,不過有可能是我想太多了...
我考試的時候都很晚,大約12點多1點才開始溫習
那時我在客廳的大桌子上努力的用功,我的弟弟已經熟睡在我身後的...
妳的情況跟我有 8 成相似? !!妳那些朋
友不相信亦不能怪他們 , 雖然現在有很多
人相信鬼魂這回事 , 但仍有很多人不信....

下面引用由五眼仔2005/11/10 02:27am 發表的內容:
我都唔知算唔算呀...
有一次,我同朋友行街,經過一間係買天珠洶煻?真係好鐘意呀,最初都無諗住買,因為價錢我覺得貴,之後就走左啦,但一路行,我都諗住條鍊,個腦不停咁出現條鍊...之後我個朋友就再同我返轉頭,就買?..
我只聽過一些忽然不見了『佛牌』的個案 , 你
的經歷亦算幾特別 , 但我覺得不符合這個主題了....

二年前曾到泰國渡假.
一進飯店房間就看見一個穿著寶藍色沙麗的身影飄進浴室.
我以為是自己眼花,並未與同行的友人提起.
到了下半夜,我幾乎快忘了那件事,突然聽到飯店拖鞋在地毯上行走的聲音,我以為是我朋友起來喝水所製造出來的聲音,結果一個翻身,才發現她還睡在自己的床上,那,那個在地毯上走動的聲音又是怎麼來的?
我沒膽掀開棉被一看究竟,驚恐地渡過了我在泰國的最後一夜....

我唔知算唔升試過-o-~我果次掉左之[不]~我本來想諗住行去汁番既~點知佢自己6番過黎~我覺得應該係鬼幫我!!

我呢...一出門口看到樓梯門口自己開了,一下樓梯卻自己關了,不知是不是- -