返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

我就冇試過,不過,我好多時發夢見鬼,多數都係唔出聲的。

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由gallon2005/05/16 07:33am 發表的內容:
我係試過一次同班fd飲完野返屋企搭電梯時,
聽到有人叫我(當時得我一個人搭...)
我都試過有咁既情況,當時我未開返眼既,仲係七月黎,把聲係一個女仔既聲,好慢既,幾實在下既聲黎,但感覺就好似幾遠叫我咁。當時都知中招,雖然我冇應佢,但係好驚,因為我唔係去緊自己屋企,係去緊住四十五樓既朋友屋企...

前幾天  4:00am左右  在打online game 時  興奮地說yeah
忽然有人大力拍落我『右』邊的肩膀上
力度不大
有『推』的feel
以為係老豆   或者mother跟住我令住頭   
發現無人

下面引用由cammy40162005/06/09 08:09pm 發表的內容:
☉☉↗誦經咒方面,我大多會同時誦唸『大悲咒』、『地藏王滅定業真言』及其聖號,並迴向有關之『 冤親債主 』,通常會即見殊勝之效。
若未有任何念力之收效,我會另自進行佛事。
咁都好正常 , 對於咒...又或經文上長同短的選擇....我覺得都
無乜所謂 , 最重要是夠誠心 , 唔誠心唸幾多都無用。

下面引用由lucifer6662005/06/09 08:25pm 發表的內容:
前幾天  4:00am左右  在打online game 時  興奮地說yeah
忽然有人大力拍落我『右』邊的肩膀上
力度不大
有『推』的feel
...
喔 ? ! 那時你的反應 ? 心情 ? 驚唔驚呀 ? 之後是否繼續玩 online game ?
http://pearl.tvb.com/weekendblockbuster/image/studio930_200503_400_1.jpg

反應 ? 心情 ? 驚唔驚呀 ? 之後是否繼續玩 online game
你話呢
我9.9秒時關機 熄電話(我d FD唔知咩事)
跟住即刻訓

有試過一次在電腦房上網的時候,因為對著門口,看到一個黑影“忽”的飛過,然後門就被關起來了,看看電腦正處於down機中∼∼∼鬱悶了好久

下面引用由sansue2005/06/13 05:17pm 發表的內容:
有試過一次在電腦房上網的時候,因為對著門口,看到一個黑影“忽”的飛過,然後門就被關起來了,看看電腦正處於down機中∼∼∼鬱悶了好久
度門係你閂....抑或自動閂埋呀 ?
個黑影大概似D 乜 ? 似唔似人呀 ?
你『鬱悶了好久』?
驚到唔識郁 ?

下次再遇到哩種情況 , 你試唸六字大明咒 ....