返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

[這個投票最後由chung1219在 2006/04/06 08:37am 編輯]

[move]【.我的真實經歷.1】[/move]
.半個月前某一深夜
.時間 : 5:00a.m
.地點 : 家中
事情經過 ﹕當晚本人有點事需要在 5:30 a.m 離開 , 我
見重有半個鐘 , 就合埋眼當作...養神。隔一會 , 忽然
有人大力拍落我左邊的肩膀上....力度未致於令我感到
痛楚 , 不過就算在熟睡中亦會被拍醒!! 當我張開眼卻
一個人影都無 , 當時屋內只得我一個人 , 而到這一刻....
傻都知發生什麼一回事喇 ! 我當時合上眼的原因並非
疲倦 , 只當作打發時間而已....狀態絕對清醒 , 絕非一時
幻覺。之後我望一望個鐘...已經是 5:26 a.m 了!! 跟著臨
離開前我講了一聲:『 唔該晒 ! 』

[fly]CHUNG﹕各位會員當看完後別忘記了投票啊 !![/fly]
[hidepoll]
檔案區相關檔案
中國猛鬼檔案
北京四大恐怖鬼屋
朝內大街81號地址:北京東二環朝陽門內大街81號 傳說:1900年由清朝皇帝賜給英國人建教堂,因工期慢,接着爆發戰爭而停工。之後住了一個軍官,他逃往台灣仍留下...
靈異新聞
心肺異常少女遊鬼屋猝死
萬聖節即將來臨,很多主題公園都會推出鬼屋來嚇人,搞搞氣氛,但美國俄亥俄州主題公園的鬼屋卻玩出禍,把一名天生心肺異常、恍如身繫「計時炸彈」的16歲少女嚇死。猝死的...
香港猛鬼地方傳聞
五桂山山精聚集修鍊守土護地
2017年5月29日香港鯉魚門油塘五桂山原名五鬼山發生一宗命案,野戰(Wargame)愛好者命喪山上,警方懷疑案件為他殺。 香港鯉魚門油塘五桂山原名五鬼山...
靈異新聞
探測器登陸土星的月亮
美歐合作的土星探索計劃進入核心階段。去年平安夜跟「卡西尼」號( Cassini)太空船分離的「惠更斯」號( Huygens)探測器,經過長達三周下墜之旅,在香港...
討論區相關主題
測精神年齡
★地球上各類"怪獸"現狀一覽★
[討論]我的男生定理
見鬼了

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

LBHIDDEN[55]LBHIDDEN
下面引用由gallon2005/05/16 07:33am 發表的內容:
我係試過一次同班fd飲完野返屋企搭電梯時,
聽到有人叫我(當時得我一個人搭...)
你有無回應佢 ?
把聲是男....或是女的 ?
當時確定到那把聲是從什麼方向而來嘛 ?
你那一刻的心情如何 ?

青衣長亨村亨俊樓 2721 室
鄭姑娘

下面引用由小小蟻2005/05/22 11:18pm 發表的內容:
我試詔唔見左野!
之後對住空氣講!
唔該唔好玩啦!我趕時間
之後個物件就出現
如果你成日咁樣講o野....好易『領o野』o架 !!因為我同你身邊都會有o個 D o野....明嘛 ? ! 你哩種情況...我都試過至少 4、5 次 , 有兩次搞到我慶到要用粗口問候佢地....當時真係好嬲 , 但之後有時諗返起又覺得幾搞笑....
本人更試過有次在無人的情況下講o左一些說話 , 唔夠 3 秒竟然得到回應 , 係一把男人聲 , 而感覺到聲音是來自我身邊 , 我當堂被弄得呆了數秒....之後我就忍唔住笑了起來。呵呵~

下面引用由車伯母2005/05/22 01:53pm 發表的內容:
其實能看得到靈界老友、和老溝通、被它玩弄、被它幫助.....
這通通都不足為奇,因靈魂是人過生後現變出來的,
因此留戀人間都是正常的事,
而靈魂能留在人間,多數都只不過離不開兩個話提,
...
妳哩番說話中似乎暗示?四個字喎 ? ?
是否『 冤親債主 』哩四個字 ?
妳應該知道這是什麼吧....? !

我好清楚....因為我遇過 ! 唉 ~ ~ ~

下面引用由cammy40162005/06/09 08:09pm 發表的內容:
☉☉↗誦經咒方面,我大多會同時誦唸『大悲咒』、『地藏王滅定業真言』及其聖號,並迴向有關之『 冤親債主 』,通常會即見殊勝之效。
若未有任何念力之收效,我會另自進行佛事。
咁都好正常 , 對於咒...又或經文上長同短的選擇....我覺得都
無乜所謂 , 最重要是夠誠心 , 唔誠心唸幾多都無用。

下面引用由lucifer6662005/06/09 08:25pm 發表的內容:
前幾天  4:00am左右  在打online game 時  興奮地說yeah
忽然有人大力拍落我『右』邊的肩膀上
力度不大
有『推』的feel
...
喔 ? ! 那時你的反應 ? 心情 ? 驚唔驚呀 ? 之後是否繼續玩 online game ?
http://pearl.tvb.com/weekendblockbuster/image/studio930_200503_400_1.jpg

下面引用由sansue2005/06/13 05:17pm 發表的內容:
有試過一次在電腦房上網的時候,因為對著門口,看到一個黑影“忽”的飛過,然後門就被關起來了,看看電腦正處於down機中∼∼∼鬱悶了好久
度門係你閂....抑或自動閂埋呀 ?
個黑影大概似D 乜 ? 似唔似人呀 ?
你『鬱悶了好久』?
驚到唔識郁 ?

下次再遇到哩種情況 , 你試唸六字大明咒 ....

下面引用由kakiko2005/06/16 09:50am 發表的內容:
我記得好似1年前∼
咁有一日,我係到訓訓下覺∼
冇啦啦醒左,,,,之後成身都唔郁得∼
冇啦啦有把男聲係到笑...總要笑得好恐怖既...
...
妳有無話俾其他人聽 ?
例如家人或朋友...又或者男朋友之類 ?
下次再遇到哩個情況 , 妳可以試試去唸六字大明咒 。

下面引用由ericatiger2005/06/25 07:09am 發表的內容:
我小時比d野穿過..係?所..由左手feel 好凍.到身內好凍.到右手.....之後立即走人.雞皮都起埋~
公廁 ? ....抑或屋企 ?
亦做得對 ! 唔理是否錯覺 , 此地不宜久留啊。

下面引用由geo8819032005/06/28 12:20pm 發表的內容:
我時不時都會聽到有人聲係我附近...
但係就時時聽不清對話內容......
哈 !! 我信你 , 事關在下亦試過好多次呀。
但亦有d 說話係聽得好清楚....