返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由kinsky2005/07/06 03:03pm 發表的內容:
当听到有人叫你...但周围又?人果时
千其吾好应?!!
哩句說話周時都聽到有人講.....或者係真都唔奇 ,
但我亦試過聽到兼有回頭望添....

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由吳郭魚2005/07/25 02:02pm 發表的內容:
唔係咁猛呀嗎???!!!!
係你自己屋企????!!!
你屋企本來d門神擺哂工呀????
什麼門神 ? 你想講的是否「地主」呢 ?

下面引用由jerry19802005/08/22 04:05pm 發表的內容:
本人也試過被鬼魂觸踫事情係有一晚係我間房我正訓o左係床上(我的床是雙人床因為舒服)準備訓的時候,當時我是側訓的...唔夠兩至三分鐘開始感覺我背住的床肉向下凹,o者係有好似有個人訓緊落我張床咁....由腳開始...
呵呵 ~ 相當詭異的事件 ! 究竟想同你
『 孖POST 』?係男鬼抑或係女鬼呢 ?

下面引用由yuppie2005/08/07 01:58pm 發表的內容:
幾年前自己去左外國讀寄宿學校
當時自己一個人一間房
時間約12-1am 係冬天 所以d被好厚 自己連埋個頭仲縮左入堆被度取暖
突然聽到一聲"何" 好似係呼氣咁既聲
...
突然聽到一聲"何" ? 咁你下次就試下去『 何 』番佢囉。XD ∼

下面引用由火怪2005/08/25 03:16pm 發表的內容:
禁樣妳有無感覺拍妳的手係好好冰泠啊
妳意思係唔係 佢只係拍醒妳 拍妳過左時間.
喂 ~ 火怪....你以為我是女人嗎 ? 你用
個『 妳 』字形容我 ? 哈哈 ~對啊 !
它是一拍即縮 , 邊夠時間 Feel 到佢隻手
D 溫度呀 ? 佢只係提醒我而已....

下面引用由D0BI2005/08/27 04:56pm 發表的內容:
試過比鬼壓...
不過講到真係比鬼搞又冇...
幸好我遇見的都冇咩惡意或者想搞我..
比鬼壓 ? 咁都唔算係俾鬼搞 ?
點至算係俾鬼搞呀。吹漲 ! 呵呵 ∼

下面引用由Anzai2005/08/28 03:13pm 發表的內容:
我試過訓緊o個時忽然比野好大力咁拍左一下
我仲係比佢拍到郁的,我即刻睇係邊個,但係無人囉
隻門都係無開過
聽妳咁講....似乎只是頑皮鬼一隻而已 , 但如
果我係佢的話 , 就唔會拍妳....而係咀啖妳 ! 正 ~

http://img013.photo.wangyou.com/2005/6/10/102006/200511219383360_s.jpg

下面引用由ceail2005/09/01 07:27pm 發表的內容:
我就試過比佢哋戲弄過兩次,第一次就比較驚心啲(我本人應為)
有晚凌晨五點札醒既時候,有為太害怕會見到啲靈界朋友(每次半夜札醒都係咁)而遲遲都瞓唔著,正在好驚好驚之際,突然୬...
如果再遇到哩類事情 , 最好就嘗試一下唸經....

下面引用由ceail2005/09/01 07:27pm 發表的內容:
我就試過比佢哋戲弄過兩次,第一次就比較驚心啲(我本人應為)
有晚凌晨五點札醒既時候,有為太害怕會見到啲靈界朋友(每次半夜札醒都係咁)而遲遲都瞓唔著,正在好驚好驚之際,突然୬...
譬如『 六字大明咒 』

下面引用由少爺K2005/09/09 00:22am 發表的內容:
曾經俾鬼壓算唔算接觸呢?
見到一D唔屬於我既頭髮又算唔算俾鬼玩?
是與否....就要看你能否詳細一點才可以給予意見。