返回列表 回復 發帖

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由水•龍王2006/04/04 02:58am 發表的內容:
我以前住大尾督附近間屋(村屋)試過把風扇我熱時自動開凍就自動熄...記得果時間屋左右2邊都係2間空屋黎...附近仲有好多蕉樹添....唔知係咪有鬼幫我喇...不過我感覺到間屋應該係有野的...(我間房係2樓一出房口隔?..
是的 , 有可能你們已踏進了某些靈體的地方。
其實在當時你們的電筒失靈之時應該即刻遠離
那個地方 , 我想其他會員看到你的經歷之後 , 都
會和我一樣認為是與鬼魂有關的可能性較高。

多謝閣下說出自己的經歷 ∼ ^^

[討論]試過被鬼魂觸踫、戲弄、幫助的經歷嘛 ? 【另加本人真人真事】

下面引用由king91002006/06/09 02:06pm 發表的內容:
我都試過喎,話說係公司埋頭苦幹跟住當然係好想訓啦,咁就係部電腦面前釣下魚,突然有種好強烈既感覺.有人係後面裝緊我,我即係彈起身望一望,跟住個膊頭發覺撞到野..當然係以為係唔知邊個啦,一望....無人喎....咁我...
閣下對這些『另類事物』的反應跟我差不
多 , 當遇到之時不會作出太大反應 , 膽量似
乎也不少 , 我這樣說的原因是 ......
有時『睡意』的確會戰勝『懼意』! 呵呵 ∼

下面引用由水•龍王2006/04/04 02:58am 發表的內容:
我以前住大尾督附近間屋(村屋)試過把風扇我熱時自動開凍就自動熄...記得果時間屋左右2邊都係2間空屋黎...附近仲有好多蕉樹添....唔知係咪有鬼幫我喇...不過我感覺到間屋應該係有野的...(我間房係2樓一出房口隔?..
熱時自動開凍就自動熄 ? 咁鬼正 , 假如是真
的話 , 哩隻鬼都算服侍週到? ! 如果我係閣
下的話 , 我一定會經中燒番多少金銀衣紙作
謝禮 ......
周圍都係『金塔』? ! 你遇到的這種情況似乎
不止被鬼玩 , 或許而是更甚 , 就是已經惹怒了
附近的靈體 , 應該當時要走為上著 , 別再逗留
該處了。

下面引用由oexcreman2006/06/10 11:17am 發表的內容:
Humm... sometimes  I guess it maybe our guidiance angels... or .. sometimes... its yourself. Like.. your brain wants to remind you, so its actually just an illusions. I understand that there are g ...
天使和守護神只是不同文化的稱呼 , 每個家
庭都會有靈體存在 , 你不知道嗎 ?
我當時是處於清醒狀態啊 ! 我從未試過在這
情況下出現你所說的『嚴重幻覺』? !

下面引用由小苦妹2006/06/17 10:09pm 發表的內容:
我试过系朋友屋K?到佢屋K?只女鬼.
8过只女鬼?恶意D~仲多次?过我朋友~~
?到??女鬼MM?刻都几惊?..=.-!
如何幫助妳個朋友 ?
係妳抑或係妳朋友見到 ?
是妳倆人也見到嗎 ?

下面引用由sing02012006/07/03 00:46am 發表的內容:
細細個既時候`有一朝我訓訓下教
突然俾{人}拍左下,我望落下格床有隻手係道揮手'''我以為我哥玩野啦`
再訓返,,但我訓醒之後發覺......一早就已經冇人係屋企....
或者你亞哥在你睡醒之前離開吧 ! 先別自
己嚇自己啊 !

下面引用由zhuazhuajia2006/07/06 11:23pm 發表的內容:
在2006.5月时我被鬼压身一次,那时约4:45AM,我觉得很难呼吸,身体?法?弹,眼睛睁开看到自己?手亦放在腹部,我舍友睡的正香,想...
你舍友如果睡著了 , 怎樣知道你出事? ?
你怎能怪他呢? ..... 除非他肯請你吃飯作
補償....喔....XD∼
未必是被鬼壓 , 除非你?手沒有放在腹部
上 , 那就可能性極高了。

下面引用由veness2006/07/13 01:06pm 發表的內容:
我就試過見到d好奇怪即耶~~由於我係住宿生,所以呢d耶係閒房見到即。其實都五know係米我即幻覺~~有一晚我訓係張床度,望住個天花板突然閒發覺燈與燈之間有個黑色即毛毛毬,我望左大概有一分鐘左右,突然閒林起?..
毛毛毬是什麼東西 ? 毛公仔嗎 ?
說不定是你疲累所致 !
任何事都最好先以科學角度去想一想 , 不
要杯弓蛇影.....自己嚇自己就好無謂咯。

下面引用由sgrlto2006/07/23 02:47pm 發表的內容:
有一晚聽收音機,絕對唔係本人發生 
唔記得左年6月4日 晚上,出面風雨交央@
發生於:女事主
地點:舊樓,廁所是在走廊的而且是共用 
...
是你朋友的經歷嗎 ?
是恐怖熱線的個案嗎 ?
是恐怖熱線就不合這篇主題了......

下面引用由willfq2006/07/28 08:45am 發表的內容:
好似试过有一次...训训?觉...我FEEL到有?摸我咁不过,当时我好眼训??理...第二日谂翻好似系有人手摸我..依家谂...
多謝閣下的經歷 ∼^^
這就證明人的睡意有時會比起懼意
更強 , 事後才懂得害怕 .....