返回列表 回復 發帖

*某電台的節目女鬼叫?

在某電台的節目中...
竟出現了一把不知明的女聲在叫...
那是什麼聲?
有傳聞自此節目中的主持不敢再在此節目講鬼...
是真是假?
那留待大家聽聽吧!
在0:30出現第一次...
0:45-0:47出現第二次...
檔案區相關檔案
英國猛鬼檔案
爺爺看鬼相 驚見自己年輕魅影
詭異!英國一個爺爺拍家庭照,發現照片中有個魅影,在百葉窗後窺視,定睛一看,那魅影竟然是自己42年前結婚的模樣。自己年輕時的「鬼魂」超時空探望自己?老爺爺又驚又百...
香港警界鬼故系列
鬼船執勤俾鬼責 任達華父親船上殉職
香港水警於60年代末曾經發生過一宗警員失常殺死同袍的兇案,自此該船被稱為「鬼船」,於船上執勤的警員常常遇到靈異事件。 1969年3月24日,一艘編號 MD29...
靈異新聞
英橋墩現神秘郵箱
英國伯克郡松寧村(Sonning)一座橫越泰晤士河的磚橋,最近河中間的橋墩神秘出現一個紅色郵政局郵箱(圖),想寄信要撐船,有郵差赫然發現後拍下照片,向上司證明他...
香港猛鬼地方傳聞
北角油街鬼屋
曾經是香港政府物料供應處的北角油街倉庫,亦被稱為「油街鬼屋」。倉庫在1998年開始空置,在缺乏打理下就顯得越見陰森。2013年5月22日,「油街鬼屋」改建成「油...
討論區相關主題
[引書轉貼]心靈機器
大家覺得TB點???@@"
[閒話一則]星期日檔案之"隱蔽青年"...
[請求協助]炮台山物料供應處 鬼屋!?

某電台的節目女鬼叫?

點解我聽到果把女聲好似係呻吟聲黎既.......

某電台的節目女鬼叫?

但我覺得好似係background music~

某電台的節目女鬼叫?

係唔係?!
第一聲是 " 唔唔 " ( "唔" 是歪音)
第二聲是 " 唔唔呀 "

第一次聽沒有留意, 聽不到
第二次聽到 d "唔唔" 聲
第三次再聽, 真係有 d " 唔唔 " 聲  
唔知真定假呢?! (笑)
PS : 我記得在好多年前(不記得那年), 收聽某電台講鬼故(男女主持), 都有類似以上情況, 印像中是有位老女人聽眾與主持人對話到尾聲時段, 突然多了把不知明的女聲"嗚嗚...嗚嗚..."出現, 當時意為自己聽錯! 細心再聽真係有怪聲(好大聲吓). 翌日, 返學問同學仔有沒有聽到, 同學仔回覆是聽唔到!!

某電台的節目女鬼叫?

我也覺得好似係background music

某電台的節目女鬼叫?

看來我應把這題目作一個投票!
因為很多人都不認為這是鬼叫吧!

某電台的節目女鬼叫?

在下都覺得唔似一d background sound effect 囉
在下聽o左幾次
第一次有聲唔係好明顯
第二次有聲就明顯好多!
好明顯第二兩次d聲出現的時候
講果個(打電話果個)係"疾"o左一"疾"o架
在下覺得可能係佢聽到一d聲所以會咁樣

某電台的節目女鬼叫?

下面引用由死神天使2005/06/26 05:23pm 發表的內容:
在下都覺得唔似一d background sound effect 囉
在下聽o左幾次
第一次有聲唔係好明顯
第二次有聲就明顯好多!
...
我同你一樣,
都覺得唔似 background sound effect
下面引用由死神天使2005/06/26 05:23pm 發表的內容:
「好明顯第二兩次d聲出現的時候
講果個(打電話果個)係"疾"o左一"疾"o架
在下覺得可能係佢聽到一d聲所以會咁樣」
但我覺得呢度似個人換氣...罷

某電台的節目女鬼叫?

我都聽到好明顯一把高音o既聲,但唔係太似background music,因為我有聽開個節目

某電台的節目女鬼叫?

我覺得唔係好似sound effect,但係會唔會係另一面個電話電話所發出架?