返回列表 回復 發帖

[真人真事]比鬼壓∼*

大家有沒有試過比鬼壓??
可以分享一下你們的情況嗎??
以下係我男朋友比鬼壓既情況:
佢由細細個開始到e+已經試過5次了...最近既一次就係上個月發生...
我仲記得佢同我講呢件事果陣..我搭緊車返學...
佢同我講:我尋晚又鬼壓呀...
件事就係咁....
佢尋晚訓覺發左個惡夢...個夢就係咁...↓
佢話佢夢見自己係以前既間屋度..係房入面...突然聽到收音機既聲係衣櫃傳出黎...
跟住佢就開左個衣櫃關左收音機...之後去左佢媽媽間房...
佢媽媽用手掩住對眼同佢講:你隻眼做咩野呀?
臨走走廁所之前佢見到佢媽媽個樣變到好惡怖...而且仲對佢冷笑左一聲..
佢行後幾步去廁所睇下對眼有d咩事...點知就跌低左...仲郁唔到...
醒左之後...就郁都郁唔到啦...
而最惡怖既一次...就係佢2年前...仲係住之前果間屋...
有一晚...佢比鬼壓...
佢全身郁都郁唔到...耳聲傳黎一把女人聲...同佢講話要返上海...
而佢冇理佢...但係繼續都係有把女人聲同佢講:我要返上海...
之後佢記得有個阿sir同佢講...遇到d咩事要係心中唸:耶和華
佢唸完之後...把女聲消失左...全身都開始郁得返...
佢將呢件事講比佢個fd聽...佢個fd好驚訝咁同佢講...
其實我阿婆死之前...佢個心願就係要返上海...
自此之後...佢一聽到”鬼”呢d野就好驚...但係我就好鐘意聽鬼故果d...
所以有時我都唔會係佢面前講有關”鬼”既野...大家既意見係點呢??
檔案區相關檔案
香港警界鬼故系列
鬼船執勤俾鬼責 任達華父親船上殉職
香港水警於60年代末曾經發生過一宗警員失常殺死同袍的兇案,自此該船被稱為「鬼船」,於船上執勤的警員常常遇到靈異事件。 1969年3月24日,一艘編號 MD29...
香港泳灘鬼故
[會員驚歷]女孩死後回村 村民法事超渡
CYBERX會員kobecheng的經歷。 kobecheng從小就在香港的石澳長大,石澳是位於港島東南面的一個小村和海灘,經常都有人在此衝浪喪命。他說從...
香港警界鬼故系列
曾處理人頭骨証物 上水警署鬧鬼
2012年1月13日,香港《蘋果日報》以「人頭骨上門 上水差館鬧鬼」為題報導香港上水警署鬧鬼事件引起外界關注。 據悉,事件是緣於該警署於2008年3月曾經因警...
網民講鬼故
不小心踢到土地公公的靈異經歷
CyberX會員curious5354於2005年3月31日分享過一則於香港舊何文田村發生的靈異經歷。 據他所說,他的婆婆從前住在香港九龍的舊何文田邨的第...
討論區相關主題
[閒話一則][引文轉貼]下面18事件你有膽做嗎?
真人真事 .....係我朋友既經歷~
~~~真人真事有預知的夢~~~
[思考問題]一個值得香港人思考的問題???

[真人真事]比鬼壓∼*

你男朋友應該系體質問題容易遇到這些事吧。。。。我多數心情差果排就壓得比較多∼∼雖然每次都有自己噶方法整返郁自己,雖然被壓時感覺超吾好受

[真人真事]比鬼壓∼*

下面引用由唧哩呱啦2006/07/29 04:22pm 發表的內容:
你男朋友應該系體質問題容易遇到這些事吧。。。。我多數心情差果排就壓得比較多∼∼雖然每次都有自己噶方法整返郁自己,雖然被壓時感覺超吾好受
我都有同佢咁講...因為多數比鬼壓既時候都係會考同好累果陣發生...不過佢就話一定唔係...佢話當佢比鬼壓果陣唸耶和華...之後feel到果種冇形既壓力走左...又話我未試過...係唔會明...=.=”
不過二年前既事我真係唔知點解釋比佢聽好...有把女人聲wo...

[真人真事]比鬼壓∼*

我都試過, 之前做一份日夜癲倒既工果排成日有, 有兩次比鬼壓我碌大對眼仲見到有綠色氣飄飄下, 果陣開始就知自己撞邪, 仲要下下都係9:20pm有事, 實在冇得我唔信邪.

[真人真事]比鬼壓∼*

下面引用由Cherry∼*2006/07/29 08:03pm 發表的內容:
我都有同佢咁講...因為多數比鬼壓既時候都係會考同好累果陣發生...不過佢就話一定唔係...佢話當佢比鬼壓果陣唸耶和華...之後feel到果種冇形既壓力走左...又話我未試過...係唔會明...?..
被壓時想D祈禱噶野的確有效果噶∼∼雖然講粗口都可以,不過最好少用,怕如果真系果D野激親拒地反而弄巧反拙。另外,忽然透大氣同令自己情緒激動都尼個方法整醒自己好有效的,我試過十次有九次都有效